Bo Fernando Torres, Chelseajeva velika okrepitev iz Liverpoola,
Bo Fernando Torres, Chelseajeva velika okrepitev iz Liverpoola, "izbruhnil" proti Manchester Unitedu in tako upravičil 50-milijonski vložek v njegov zimski prestop? Foto: EPA
Antonio Valencia
Antonio Valencia je bil na enem zadnjih treningov Manchester Uniteda dobro razpoložen. Foto: EPA
Barcelona
Prizor s treninga Barcelone: od leve proti desni Bojan Krkić, trener Pep Guardiola, Carles Puyol, Eric Abidal, ki so mu pred 18 dnevi odstranili tumor na jetrih, in Gerard Pique. Foto: EPA
Mircea Lucescu
Tvorec vseh Šahtarovih uspehov v zadnjih letih je romunski trener Mircea Lucescu. Foto: EPA

Takrat je "modre" do zgodovinskega uspeha ločila le še ena zadeta enajstmetrovka, a se je prav v zadnji seriji noga zatresla kapetanu Johnu Terryju, ki je žogo poslal v vratnico. Malo pozneje so se rdeči vragi veselili svojega tretjega naslova evropskega prvaka. Tudi tokrat se obeta poslastica za nogometne sladokusce, saj sta se le dve od zadnjih 11 medsebojnih tekem končali z več kot enim zadetkom razlike. Hkrati bo izid obračuna verjetno določil usodo trenerja modrih Carla Ancelottija. Če je Italijan lani Londončane popeljal do dvojne krone (prvenstvu in FA-pokal), potem se lahko zgodi, da bo letos sezono končal brez lovorike, saj Chelsea v prvenstvu zaostaja 11 točk za Manchestrom, medtem ko je v pokalu že izpadel. Liga prvakov je tako edino tekmovanje, kjer so "modri" še v igri.

Ancelotti: Oboji vemo vse o vseh
Chelsea ima na Stamford Bridgeu dober izkupiček proti Manchester Unitedu. Na zadnjih 10 medsebojnih tekmah namreč še ni izgubil. A nekoliko skrbi slaba forma napadalcev, saj so Didier Drogba, Nicolas Anelka, Salomon Kalou in Fernando Torres na zadnjih devetih tekmah dosegli le tri gole. Torres še čaka na prvi gol v modrem dresu. "Igralci so tako psihološko kot fizično dobro pripravljeni. Nimamo nobenih težav. Pripravljeni smo, da pokažemo najboljše, kar znamo, in da zmagamo. Vemo, da Manchester razmišlja enako. Vsekakor se obeta še ena izenačena tekma. Mi vemo vse o njih, oni vedo vse o nas. Kdor si bo bolj zaslužil zmago, ta bo zmagal," napoveduje Ancelotti.

Ferguson: Enako lačni uspeha kot Chelsea
Vodilni Manchester United je v zadnjem krogu angleškega prvenstva po zaostanku z 2:0 s 4:2 premagal West Ham, medtem ko je Chelsea le remiziral pri Stoke Cityju (1:1). Wayne Rooney je ob zmagi rdečih vragov dosegel tri gole. Trener Alex Ferguson ne vleče vzporednic s finalom iz leta 2008. "Mislim, da igralci ne razmišljajo o maščevanju. Največja motivacija je dvigniti pokal, ne pa razmišljati o tem, kako se maščevati za dogodek izpred treh let. Nedvomno si Chelsea in njegov lastnik Roman Abramović obupno želita osvojiti Ligo prvakov, a nič manjša lakota po uspehu ni pri nas," je dejal Ferguson, ki je vesel, da se je v moštvo po sedmih mesecih vrnil Antonio Valencia, trenirajo pa tudi že ostali rekonvalescenti Rio Ferdinand, Wes Brown in John O'Shea.

Šahtar že zmagal na Camp Nouu
V drugi sredini tekmi bo Barcelona gostila Šahtar. Vse razen zanesljive zmage Kataloncev bi bilo presenečenje. Vsekakor pa Ukrajincev ne gre podcenjevati, saj so decembra 2008 - resda v tekmi, ki Barceloni ni pomenila ničesar - na Camp Nouu zmagali s 3:2. V nadaljevanju sezone je nato Barcelona postala evropski prvak. Tokrat je torej položaj precej drugačen. Trener španskih prvakov Pep Guardiola bo lahko znova računal na Pedra in Maxwella, ki sta okrevala po poškodbah. Šahtar se je prvič prebil v četrtfinale. S posebnim motivom bo zagotovo igral branilec Dmitro Čigrinskij, ki se v lanski sezoni v Barceloni ni uveljavil, zato se je vrnil domov.

LIGA PRVAKOV

ČETRTFINALE, prve tekme

Torek ob 20.45:
REAL MADRID - TOTTENHAM
INTER - SCHALKE
Povratni tekmi bosta 13. aprila.

Sreda ob 20.45:
CHELSEA - MANCHESTER UNITED
Verjetni postavi:

Chelsea: Cech; Cole, Terry, Alex, Bosingwa; Ramires, Lampard, Essien, Malouda; Drogba, Anelka.

Manchester United: Van der Sar; Fabio, Vidić, Smalling, Evra; Valencia, Carrick, Scholes, Giggs, Nani; Rooney.

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)


BARCELONA - ŠAHTAR

Verjetni postavi:

Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Busquets, Adriano; Xavi, Mascherano, Iniesta; Pedro, Messi, Villa.

Šahtar: Pjatov; Srna, Čigrinskij, Rakickij, Rat; Hubschman; Costa, Jadson, Willian; Mitarjan, Adriano.

Sodnik: Craig Thomson (Škotska)

Povratni tekmi bosta 12. aprila.