Rezultat, ki je šokiral evropski nogometni svet. Foto: EPA
Rezultat, ki je šokiral evropski nogometni svet. Foto: EPA

Sploh ne vem, kaj se je pravkar zgodilo. Še sam ne vem, zakaj smo tako hudo izgubili.

Javier Zanetti, kapetan Interja
Leonardo
Trener Interja Leonardo se je le v nekaj dneh dvakrat popolnoma osmešil. Najprej je s 3:0 izgubil milanski derbi, zdaj je Inter s kar 2:5 klonil še pred Schalkejem. Nogometna javnost vse bolj dvomi o njegovih taktičnih sposobnosti. Foto: EPA

Do polčasa smo nekako zdržali in prepričan sem bil, da nam uspe minimalni zaostanek obdržati do konca, nato pa smo se utrudili in Real je vknjižil visoko zmago. To je bil pač eden tistih večerov, ko gre vse narobe.

Harry Redknapp, menedžer Tottenhama
José Mourinho s svojimi varovanci
Madridski Real je brezhibno opravil svoje delo na prvi četrtfinalni tekmi na Santiagu Bernabeuu in Tottenham odpravil s 4:0. Bo Mourinho na povratnem srečanju nekaterim ključnim igralcem namenil počitek? Foto: EPA

Inter, ki letos v Evropi na tekmo prejema v povprečju po dva zadetka, je nazadnje v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju prejel več kot tri zadetke davnega novembra 2003, ko je z 1:5 klonil pred Arsenalom. Tokrat je moral premoč priznati nemškemu prvoligašu iz Gelsenkirchna, ki je prvič v klubski zgodovini na evropski tekmi dosegel pet zadetkov.

Zanetti nad izidom vidno šokiran
"Sploh ne vem, kaj se je pravkar zgodilo," je bil po tekmi razočaran dolgoletni kapetan Interja Javier Zanetti: "Še sam ne vem, zakaj smo tako hudo izgubili." Črno-modri so na tekmi sicer dvakrat vodili, prvič že celo v prvi minuti. "Začeli smo dobro, ko nas je Stanković že v prvi minuti popeljal v vodstvo, nato pa smo popolnoma odpovedali. Najpomembneje je, da zdaj ostanemo mirni, se zazremo v prihodnost in mislimo pozitivno. Sezona se nadaljuje ... Zdaj nas čaka tekma v domačem prvenstvu, nato pa bomo odpotovali v Nemčijo in poskusili napredovati v polfinale," je še dodal Argentinec.

Tekma se je prelomila v drugem polčasu
Na drugi strani je imel precej več razlogov za zadovoljstvo Raúl Gonzalez, ki je dosegel še svoj 70. zadetek v 139. nastopu v Ligi prvakov. "Igrali smo fantastično, pravzaprav brezhibno. Ne zgodi se pogosto, da ekipa doseže kar pet zadetkov na gostovanju v Ligi prvakov, zlasti na igrišču aktualnih evropskih prvakov," je dejal 33-letnik in dodal: "Tekma se je prelomila v drugem polčasu, v katerem smo bili za razred boljši nasprotnik." Toda Španec opozarja: "Odigrati moramo še drugo polovico tega četrtfinalnega obračuna, čaka nas težkih 90 minut. Izločiti Inter vsekakor ne bo lahko."

Tottenham potopil stari znanec
Če se je Inter v Milanu svojemu nasprotniku še nekoliko upiral, pa tega sredi Madrida ni storil Tottenham, ki je že po 15 minutah igre zaradi izključitve ostal brez napadalca Petra Croucha. Rabelj Londončanov je bil njihov stari znanec Emmanuel Adebayor, ki je bil še kot član Arsenala za obrambo 'ostrog' vseskozi nerešljiva uganka. Nekdanji reprezentant Toga je na Santiagu Bernabeuu zadel še svoj 10. gol na trinajstem obračunu proti Tottenhamu, ki je bil pod stalnim pritiskom. 'Galaktiki' so na vrata Heurelia Gomesa sprožili kar 36-krat, kar je največ strelov ene ekipe na tekmi Lige prvakov po obračunu Milan - Celtic iz leta 2007, ko so rdeče-črni na vrata Arturja Boruca ustrelili 37-krat.

Z igralcem manj v Madridu ne gre
"Domov se odpravljamo zelo razočarani. Toda časa za objokovanje ni, hitro se moramo pobrati in že naslednji teden na White Hart Laneu dati vse od sebe,"
je dejal branilec angleškega prvoligaša Michael Dawson. Nadaljeval je: "Croucheva izključitev nas je zelo oslabila. Po uvodnem zadetku smo se dobro branili, nato so zadeli še drugič, kar nas je povsem dotolklo. Potem pa sta sledila še dva vrhunska zadetka. Na povratnem srečanju bomo igrali pred našimi zvestimi navijači in dali bomo vse od sebe," je še obljubil nekdanji član Nottingham Foresta.

Redknapp upal, da bodo zdržali
Menedžer Tottenhama Harry Redknapp je imel veliko težav že pred začetkom srečanja: "Minuto pred začetkom smo izgubili Aarona Lennona, ki je dejal, da je povsem brez energije in da ne bo mogel nastopiti. Hitro smo morali zamenjati taktiko, kmalu po začetku smo prejeli zadetek, nato pa smo ostali še brez Croucha in smo morali do konca tekme igrati z nogometašem manj." Morda bi se tekma iztekla povsem drugače, če Crouch ne bi storil nespametnega prekrška pred kazenskim prostorom nasprotnika in si prislužil še drugi rumeni karton. "Crouch je igralec, ki ne dobiva rdečih kartonov. Do polčasa smo nekako zdržali in prepričan sem bil, da nam lahko uspe minimalni zaostanek obdržati do konca, nato pa smo se utrudili in Real je vknjižil visoko zmago. To je bil pač eden tistih večerov, ko gre vse narobe," je še dodal 64-letnik.

Real osredotočen na svojo nalogo
"Žal mi je za Tottenham. Na tej ravni igrati z igralcem manj skoraj celo tekmo in upati na ugoden izid je skoraj nemogoče," je na novinarski konferenci po srečanju dejal Redknappov dober prijatelj José Mourinho in sklenil: "Naš uspeh je bil odvisen od naše osredotočenosti na delo, ki smo ga morali opraviti - in menim, da smo ga opravili z odliko." Eden najboljših igralcev na zelenici, Xabi Alonso, je dodal: "Ni še konec. V nogometu smo bili priča že številnim vrnitvam in preobratom." Tega se španski vezist še kako dobro zaveda, saj je z Liverpoolom v finalu Lige prvakov leta 2005 v Carigradu proti Milanu že zaostajal s 3:0, a se je na koncu kljub vsemu veselil naslova evropskega prvaka. "Na tekmi smo morali biti zelo potrpežljivi, vedeli smo, da si bomo ustvarili priložnosti. Po drugem zadetku so njihove glave nekoliko padle, zato smo zadeli še dvakrat. Rezultat je fantastičen, a mesta v polfinalu si še nismo zagotovili," je zaključil Alonso.

Sploh ne vem, kaj se je pravkar zgodilo. Še sam ne vem, zakaj smo tako hudo izgubili.

Javier Zanetti, kapetan Interja

Do polčasa smo nekako zdržali in prepričan sem bil, da nam uspe minimalni zaostanek obdržati do konca, nato pa smo se utrudili in Real je vknjižil visoko zmago. To je bil pač eden tistih večerov, ko gre vse narobe.

Harry Redknapp, menedžer Tottenhama