Argentinec Angel Di Maria je z evrogolom navdušil Santiago Bernabeu. Foto: EPA
Argentinec Angel Di Maria je z evrogolom navdušil Santiago Bernabeu. Foto: EPA
Real Madrid
Obramba Tottenhama je v 5. minuti pozabila na Emmanuela Adebayorja. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Harry Redknapp in Jose Mourinho sta se pred začetkom tekme prijateljsko objela. Foto: EPA
Peter Crouch
Felix Brych je v 15. minuti pokazal rdeči karton Petru Crouchu, kar je nadvse razveselilo Marcela (spodaj). Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo si je ves večer prizadeval doseči zadetek. Naposled mu je uspelo tik pred koncem tekme. Proti vratom Heurelha Gomesa je sprožil kar 13 strelov. Foto: EPA
Edu
Brazilec Edu (levo) je dvakrat zatresel mrežo Julia Cesarja. Foto: EPA
Dejan Stanković
Dejan Stanković je dosegel fantastičen zadetek, a moral nato že v 24. minuti z igrišča. Foto: EPA

Realu je delo močno olajšala zgodnja izključitev Petra Croucha, ki je v 15. minuti nespametno štartal na Marcela in dobil še drugi rumeni karton. Prvo ime srečanja je bil Emmanuel Adebayor, ki je zabil uvodna dva zadetka domačih, medtem ko je najlepši gol dosegel Angel Di Maria.

Inter je na San Siru dvakrat povedel, a se je Schalke obakrat hitro vrnil v igro, nato pa v 2. polčasu dobesedno dotolkel aktualne prvake. Z dvema goloma je zablestel Brazilec Edu. Tako kot Londončani so tudi Milančani tekmo končali z desetimi igralci, saj je bil v 62. minuti izključen Cristian Chivu.

Adebayor hitro kronal Realovo premoč
Real je pritisnil od prvega sodniškega žvižga naprej in se že v 4. minuti veselil vodilnega zadetka. S kota je podal Mesut Özil, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Adebayor, ki je z glavo poslal žogo v mrežo. Luki Modriću je na golovi črti ni uspelo izbiti. Nov šok je Tottenham doživel v 15. minuti, ko je Peter Crouch po nespametnem prekršku nad Marcelom dobil še drugi rumeni karton, tako da je moral v slačilnico.

Oslabljeni Tottenham prišel do priložnosti
Prevlado domačih je najprej v 28. minuti za kratko prekinil Rafael van der Vaart, ki se je po podaji iz avta znašel sam pred Ikerjem Casillasom, a je izjemno slabo zadel žogo. Malo kasneje je Realovi obrambi po levi strani ušel še Bale, vendar je zadel le zunanji del mreže. Do konca polčasa je Real pričakovano prevladoval na zelenici. Tik pred odmorom je Michael Dawson znotraj kazenskega prostora z rokami zaustavil strel Di Marie, a Brych ni dosodil ničesar.

Naveza Marcelo-Adebayor zrežirala drugi gol
Real je še naprej silovito pritiskal, tako da je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo mreža Tottenhama spet zatresla. Drugi zadetek je padel v 57. minuti, ko je Marcelo z leve strani kazenskega prostora poslal predložek v sredino, kjer je bil ponovno najvišji Adebayor, ki je zadel z diagonalnim strelom z glavo.

Evrogol Angela Di Marie
Napadi Reala tudi po drugem golu niso pojenjali. V 72. minuti je za potezo tekmo poskrbel Di Maria, ki je z diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora zadel pod stičišče vratnice in prečke. Zares izjemen zadetek. Piko na i Realovi zmagi je v 88. minuti postavil Ronaldo, potem ko je zadel s polvolejem po podaji Kakaja. Zadetek gre "na dušo" vratarja Heurelha Gomesa, saj bi ta lahko posredoval bolje.

Stanković kot Ačimović
Sijajno je tekmo začel tudi Inter, ki je povedel v 1. minuti. Vratar Schalkeja Manuel Neuer je namreč dolgo podajo na robu kazenskega prostora izbil na nogo Dejanu Stankoviću, ta pa je nekaj metrov od sredinske črte žogo zadel z izjemnim volejem in jo poslal za hrbet Neuerja. Stanković je dosegel podoben zadetek kot njegov svak Milenko Ačimović. A gostje so v 17. minuti izenačili, potem ko je "odbitek" po kotu v mrežo poslal Joel Matip.

Borbenost Eduja poplačana
Inter je v 34. minuti znova povedel. Wesley Sneijder je s prostega strela poslal predložek v kazenski prostor, kjer je žogo po podaji Estebana Cambiassa v mrežo pospravil Diego Milito, kar je bil njegov prvi zadetek v Ligi prvakov po lanskem finalu. A Schalke se je znova vrnil, za kar je najbolj zaslužen Edu, čigar strel po samostojnem prodoru je Julio Cesar ubranil, nato pa bil nemočen ob ponovljenem poskusu brazilskega rojaka, ki je zadel precej z desne strani.

Črnih 10 minut za Inter
Evropski prvaki so se znašli v velikih težavah v 53. minuti, ko je Raul uspešno izigral ofsajd zanko, nato pa rutinirano matiral Cesarja. Malo kasneje je bilo že 2:4 - predložek Jurada je namreč v lastno mrežo preusmeril Andrea Ranocchia. Vseh upov domačih na kakršenkoli preobrat pa je bilo konec v 62. minuti, ko je bil izključen Cristian Chivu. Edu je sijajen večer zaključil v 75. minuti, saj je neubranljivo sprožil za desno Cesarjevo vratnico.

LIGA PRVAKOV

ČETRTFINALE, prve tekme

REAL MADRID - TOTTENHAM 4:0 (1:0)
Adebayor 4., 57., Di Maria 72., Ronaldo 88.
RK: Crouch 15./Tottenham
Real Madrid: Casillas; Ramos, Carvalho, Pepe , Marcelo; Alonso, Khedira ( 61. Diarra); Di Maria ( 77. Kaka), Özil, Ronaldo; Adebayor ( 75. Higuain).

Tottenham: Gomez; Ćorluka ( 80. Bassong), Gallas, Dawson, Assou-Ekotto; Bale, Modrić, Sandro, Jenas; van der Vaart ( 46. Defoe ); Crouch .

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)

INTER - SCHALKE 2:5 (2:2)
Stanković 1., Milito 34; Matip 17., Edu 40., 75., Raul 53., Ranocchia 57./ag
RK: Chivu 62./Inter

Inter: Julio Cesar; Maicon, Zanetti; Ranocchia, Chivu ; Stanković ( 24. Kharja 63./Cordoba), Motta ( 76. Nagatomo), Cambiasso; Sneijder; Eto'o, Milito.

Schalke: Neuer; Učida, Höwedes, Sarpei , Matip; Papadopoulos , Farfan , Jurado ( 83. Draxler), Baumjohann ( 76. Schmitz); Raul ( 87. Karimi), Edu.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

Povratni tekmi bosta 13. aprila.
Sreda ob 20.45:
CHELSEA - MANCHESTER UNITED

BARCELONA - ŠAHTAR
Povratni tekmi bosta 12. aprila.