Andres Iniesta se bo skupaj s soigralci po letu 2009 v finalu Lige prvakov znova pomeril z Manchester Unitedom. Foto: Reuters
Andres Iniesta se bo skupaj s soigralci po letu 2009 v finalu Lige prvakov znova pomeril z Manchester Unitedom. Foto: Reuters
Ryan Giggs
Pred Ryanom Giggsom so turobni dnevi. In to ne le zaradi sobotnega finala ... Foto: EPA

Razlog je v morebitnem zaprtju zračnega prostora, ki bi Barceloni poznejšo pot proti Angliji onemogočal. Toni Freixa, predstavnik sveta direktorjev pri katalonskem velikanu, je obrazložil, da so imeli na voljo tri rezervne načrte: direkten polet proti Londonu nocoj, nočni polet do Pariza, od tam pa v sredo zjutraj z vlakom po evropskem predoru do Londona ali pa torkova vožnja z vlakom do Pariza in nato še do Londona.

Po prvotnem načrtu naj bi proti Wembleyju, kjer bo v soboto vrhunec letošnje sezone Lige prvakov, odpotovali šele v četrtek. "Gledali smo predvsem na to, da bo imelo naše moštvo čim manj motenj," je še dodal Freixa. Katalonci so morali lani na polfinalno tekmo Lige prvakov proti Interju v Milano priti z avtobusom, nato pa so na San Siru doživeli grenak poraz (1:3). Evropska agencija za nadzor zračnega prometa napoveduje, da bi lahko prah dosegel španski in francoski zračni prostor v četrtek.

Giggs se ne osredotoča le na finale
Barcelonin sobotni tekmec, znova okronani angleški prvak Manchester United, težav s potjo v angleško prestolnico seveda nima, se pa zato vse bolj zapleta afera enega njihov ključnih igralcev Ryana Giggsa. Valižanski zvezdnik naj bi se zapletel v zunajzakonsko razmerje z nekdanjo mis Walesa in zvezdo resničnostnega šova Imogen Thomas. Giggs je bil na naslovnicah vseh britanskih časnikov, potem ko so v parlamentu razkrili, da je bil on tisti, ki je dosegel prepoved vrhovnega sodišča medijskega objavljanja podrobnosti afere.

Poškodovali avtomobile novinarjev
Giggs je tudi manjkal na današnjem treningu, za zdaj še neznana skupina vandalov pa je poškodovala avtomobile novinarjev, parkirane pred hišo 37-letnika. Vsaj šestim avtomobilom so prerezali gume in jih obmetavali z jajci.