Leandro Benitez je takole dosegel drugi zadetek. Foto: EPA
Leandro Benitez je takole dosegel drugi zadetek. Foto: EPA
Estudiantes
Največji zvezdnik Estudiantesa je Juan Sebastian Veron (v sredini). Foto: EPA

Tekmo je z dvema zadetkoma odločil vezist Leandro Benitez. Prvič je mrežo zatresel v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko se je uspešno izognil "ofsajd zanki" in po prostem strelu z glavo natančno meril ob bližnji vratnici. Po osmih minutah nadaljevanja je povišal na 2:0, ko je po lobu Enza Pereza uspešno streljal z leve strani, Jae Sung Kim pa ni uspel blokirati njegovega poskusa.

Azijci so kljub igralcu manj - v 56. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen kapetan Jae Von Hvang - uspeli znižati izid v 71. minuti. Strelec iz bližine je bil Brazilec Denilson, ki je prispeval že oba zadetka ob četrtfinalni zmagi z 2:1 proti Mazembeju iz Demokratične republike Kongo. V 72. minuti je drugič porumenel še Kim, v 78. pa je moral predčasno pod prho tudi vratar Hva Jong Šin, ki je zunaj kazenskega prostora napravil prekršek nad Maxijem Nunezom.

Južnoameriški prvaki bodo tekmeca v sobotnem finalu spoznali v sredo, ko se bosta v drugem polfinalu pomerila Barcelona in Atlante iz Cancuna v Mehiki.

Polfinale:
Pohang Steelers (J. KOR) - ESTUDIANTES (ARG) 1:2 (0:1)
Denilson 71.; Benitez 45., 53.
RK: Hvang 56., Kim 72., Šin 78./vsi Pohang

Sreda ob 17.00:
ATLANTE CANCUN - BARCELONA

Za 3. mesto, sobota ob 14.00

Finale, sobota ob 17.00


Četrtfinale:
POHANG STEELERS (J. KOR) - Mazembe Lubumbashi (DRK) 2:1 (0:1)

Auckland - ATLANTE CANCUN 0:3 (0:1)

Kvalifikacije:

Al Ahli (ZAE) - AUCKLAND CITY 0:2 (0:1)