Jürgen Klinsmann je na zadnjem treningu deloval zelo zavzeto. Njegove misli so usmerjene predvsem na naslov nemškega prvaka. Foto: EPA
Jürgen Klinsmann je na zadnjem treningu deloval zelo zavzeto. Njegove misli so usmerjene predvsem na naslov nemškega prvaka. Foto: EPA
Lionel Messi
Lionel Messi je na prvi tekmi osmešil obrambo Bavarcev. Foto: EPA
Steven Gerrard
Steven Gerrard prejšnjo sredo ni bil razpoložen. Brez kapetana v izjemni formi redsi nimajo možnosti za preobrat. Foto: Reuters
Branislav Ivanović
Branislav Ivanović je na Anfieldu z dvema goloma utrl pot modrim do polfinala. Foto: EPA

Liverpool lahko navdih za preobrat v Londonu dobi pri nogometaših Boltona. Wanderersi so v soboto na Stamford Bridgeu zadeli trikrat v osmih minutah. Guus Hiddink je po vodstvu s 4:0 odpočil Didierja Drogbaja in Franka Lamparda. Redsi morajo zadeti vsaj trikrat po porazu na prvi tekmi na Anfieldu z 1:3.

"Kar malce sem zaskrbljen, saj smo tako hitro prejeli tri gole, a vsaka tekma je zgodba zase. Upam, da smo dobili lekcijo ob pravem času," je dejal Hiddink, ki ne bo mogel računati na kaznovanega Johna Terryja, nadomestil ga bo Ricardo Carvalho.

Benitez se zaveda pomembnosti Gerrarda
Liverpool je v Premier ligi v letošnji sezoni dvakrat ugnal Chelsea. Jeseni je na Stamford Bridgeu končal 86 tekem dolgo serijo modrih brez poraza doma (0:1). Takrat je evropske podprvake vodil Luiz Felipe Scolari, po prihodu Hiddinka pa je Chelsea dobil devet izmed enajstih tekem.

Steven Gerrard ima težave s pokodbo dimelj. "Počuti se bolje, še vedno pa dela s fizioterapevtom. Popolnoma drugače igramo z njim. Potrebujemo ga, on je naš ključni igralec. Če bo on v formi, je prav vse še mogoče," je poudaril trener Rafael Benitez.

"Klinsi" ne sanja o čudežu
Jürgen Klinsmann se po gladki zmagi nad Eintrachtom (4:0) in po porazih Hamburga in Herthe spet malce bolje počuti in napoveduje dostojno slovo od Lige prvakov. "Zmaga na drugi tekmi bi vsaj malce popravila vtis. Gledalcem bi radi ponudili vrhunsko predstavo. Ne moremo premagati Barce s štirimi goli razilke, tega se vsi zelo dobro zavedamo," je povedal "Klinsi", ki ga na vročem stolčku obdrži le 22. naslov nemškega prvaka. Bavarci za Wolfsburgom zaostajajo za tri točke.

V vratih spet veteran Butt
"V tem delu sezone so pomembni izidi, zato bom še naprej zaupal Hansu-Jörgu Buttu, Michael Rensing pa bo moral še počakati na svojo naslednjo priložnost," je še dodal 44-letni strateg Bayerna, ki bo lahko spet računal na Lucia in Philippa Lahma. Oba branilca sta zelo manjkala na Camp Nouu.

Mark van Bommel je za špansko radijsko postajo RAC1 izjavil, da si Franck Ribery želi prestopiti v Barcelono. Menedžer Uli Hoeness o tej možnosti noče niti slišati, saj ima francoski zvezdnik pogodbo do leta 2011.

Guardiola ostaja previden
"Bayern lahko doma doseže tudi štiri zadetke, še posebej zdaj, ko so ranjeni. Ne verjamem, da so se predali. Prepričan sem, da bodo odigrali zelo dobro tekmo. Mi moramo znova ciljati na zmago, drugače nas bodo popolnoma povozili. Jaz si bom tekmo ogledal s tribune, a to je sekundarno," je dejal Pep Guardiola, ki bo predvidoma zaigral skoraj z isto enajsterico kot na prvi tekmi. Rafaela Marqueza (namenoma je prejel drugi rumeni karton) bo zamenjal Silvinho.

Villarreal v Londonu brez Senne
Villarreal bo na sredini povratni tekmi četrtfinala proti Arsenalu igral brez vezista Marcosa Senne. Španski reprezentant si je na sobotni prvenstveni tekmi proti Malagi (0:2) poškodoval nogo.


Četrtfinale, povratne tekme, torek ob 20.45:

BAYERN - BARCELONA 0:4

---------- verjetni postavi: ----------
Butt                Valdes             
Oddo                Alves              
Demichelis          Pique              
Lucio               Puyol              
Lahm                Silvinho           
Altintop            Xavi               
Schweinsteiger      Toure              
van Bommel          Iniesta            
Ze Roberto          Messi              
Ribery              Eto'o              
Toni                Henry              
-------- izid prve tekme: 0:4 ---------
                                       
Sodnik: Roberto ROSETTI (Italija)      



CHELSEA - LIVERPOOL 3:1

---------- verjetni postavi: ----------
Čech                Reina              
Ivanović            Arbeloa            
Alex                Škrtel             
Carvalho            Carragher          
A. Cole             Aurelio            
Ballack             Alonso             
Essien              Mascerano          
Lampard             Kuyt               
Malouda             Gerrard            
Kalou               Riera              
Drogba              Torres             
-------- izid prve tekme: 3:1 ---------
                                       
Sodnik: Luis MEDINA CANTALEJO (Španija)



Sreda ob 20.45:
ARSENAL - VILLARREAL 1:1

PORTO - MANCHESTER UNITED 2:2

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.

Polfinale, prvi tekmi, 28./29. aprila:
MAN UTD/PORTO - VILLARREAL/ARSENAL
BARCELONA/BAYERN - LIVERPOOL/CHELSEA

Povratni tekmi bosta 5./6. maja.
Finale bo 27. maja v Rimu.

A. G.