Se bo Aleksander Čeferin, ki je od leta 2011 predsednik slovenske nogometne zveze, zavihtel na vrh Uefe? Foto: BoBo
Se bo Aleksander Čeferin, ki je od leta 2011 predsednik slovenske nogometne zveze, zavihtel na vrh Uefe? Foto: BoBo
Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin in predsednik Fife Gianni Infantino na odprtju novega nogometnega centra na Brdu. Foto: BoBo

48-letni Čeferin, predsednik Nogometne zveze Slovenije, uradnih izjav za TV Slovenija ni želel dati. Odvetnik iz Grosuplja pa je povedal, da so ponedeljkovi in torkovi uradni pogovori potekali zelo dobro. Tako naj bi v sredo po sestanku regionalnih predsednikov v Moskvi, najpozneje pa v četrtek tudi uradno najavil svojo kandidaturo za predsednika Uefe. Od 55 članic naj bi imel zagotovljenih skoraj polovico glasov.

Zavrl: Vsi si želimo nove obraze
"Gre za realno opcijo. Čeferin ima tudi nekatere karakterne lastnosti, ki so potrebne, in vodstvene ter organizacijske sposobnosti. Gre za eno od treh največjih funkcij v športu, to so predsednik Moka, Fife in Uefe. Gre za vrhunske funkcije. Bilo bi veliko priznanje tudi za Slovenijo kot državo," je za TV Slovenija dejal nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl, ki meni, da je želja po očiščenju po zadnjih škandalih velika: "Primernejšega trenutka ni. Očitno si vsi želimo nove obraze, ker to, kar se je nabralo v zadnjem času, je bilo preveč."

Najresnejši protikandidat Španec Villar?
Čeferin si je veliko ugleda pridobil tudi z odprtjem nacionalnega nogometnega centra na Brdu, ki ga želijo kopirati številne države. Na odprtju se je takrat trlo uglednih gostov na čelu s predsednikom Fife Giannijem Infantinom. Trenutno je sicer svojo kandidaturo napovedal le predsednik Nizozemske nogometne zveze Michael van Praag, še najresnejši konkurent Čeferinu pa naj bi bil predsednik španske nogometne zveze Angel Maria Villar.

Platini odstopil zaradi korupcije
Volitve za novega predsednika Uefe bodo 18. septembra v Baslu. Prejšnji predsednik Francoz Michel Platini je bil suspendiran oziroma je odstopil zaradi vpletenosti v korupcijski škandal s prejšnjim predsednikom Fife Seppom Blatterjem.

Čeferin na tretji položaj v svetu športa?
Čeferin na tretji položaj v svetu športa?