Nemanja Jakšić je izsilil podaljšek, kjer je Bravo prevladoval. Foto: www.alesfevzer.com
Nemanja Jakšić je izsilil podaljšek, kjer je Bravo prevladoval. Foto: www.alesfevzer.com

Bravo v svoji prvi evropski sezoni v uvodu ni unovčil prednosti domačega terena. V enakovrednem obračunu v Ljubljani so Šiškarji prejeli zadetek v 83. minuti. Nomadsi sicer domujejo v Flintu, na severovzhodu Walesa, a se zaradi umetne trave tekma na njihovem igrišču ne more igrati, zato je bilo srečanje v Bangorju.

Poplatnik stresel prečko
V prve četrt ure večjih priložnosti ni bilo. V 17. minuti bi morali Šiškarji dobiti enajstmetrovko po prekršku nad Markom Španringom v kazenskem prostoru, a se sodniki niso odločili za strel z bele točke. V 35. minuti je Martin Pečar prišel do strela, vendar je bil ta preslab za spremembo izida. V 41. minuti je z glavo poskusil še Matej Poplatnik, vendar je žogo poslal v naročje domačega vratarja Georgea Ratcliffa. Napadalec je v sodniškem dodatku prvega dela z glavo zadel še prečko.

Jakšić dve minuti pred koncem izsilil podaljšek
Po ne posebej razburljivem uvodu v drugi polčas so tudi gostitelji v 64. minuti neuspešno zahtevali enajstmetrovko, malce zatem pa je kar vratar Matija Orbanić vlekel žogo proti kazenskemu prostoru tekmeca in na koncu zgrešil cilj. Bravu nikakor ni uspelo prebiti zadnje linije valižanske ekipe, Jakoslav Stanković je sicer poskrbel za nekaj dela domačega vratarja pred odhodom iz igre, a je ostalo pri 0:0.

Ko je kazalo, da se bo gostiteljem z "bunkerjem" uspelo ubraniti, pa je v 88. minuti Matic Ivanšek podal z desne strani, pred vrati pa se je znašel Nemanja Jakšić in z levico potisnil žogo v mrežo. Napredovanje je imel "na nogi" mladi Tais Šabotić, a mu dveh strelov v sodnikovem dodatku ni uspelo spremeniti v zadetek.

Razigrani Poplatnik odločil pet minut pred koncem podaljška
Sledil je podaljšek, v tem je imel v 112. minuti Poplatnik po protinapadu novo lepo priložnost, vendar mu ni uspelo premagati domačega čuvaja mreže. V 115. minuti je bil precej bolj natančen, ko je iz bližine zadel z glavo po podaji s prostega strela z desne strani.

Naslednji četrtek bo Bravo gostoval v Bosni in Hercegovini, tekmec pa bo Zrinjski.


Konferenčna liga, 1. predkrog, povratna tekma:
Connah's Q. NomadsBRAVO KOSTEL * 0:2 (0:1, 0:0) 1:0
Jakšić 88., Poplatnik 115.
* - po podaljšku

Connah's: Ratcliffe, Marriott, K. Edwards (116./Burman), Disney, Nash, N. Edwards, Bratley (46./Maher), Williams (77./Roberts), Kenny (63./Dugan), Poole, Franklin (108./Hogan).

Bravo: Orbanić, Jovan, Rodrigues, Jakšić, Španring, Štravs (86./Šabotić), Trdin, Stanković (77./ Ivanšek), Pečar (121./Hribar), Tučić (91./Selan), Poplatnik.

Sodnik: Ben McMaster (Severna Irska)

V krepkem tisku je izid prve tekme.