Ambiciozni Interblock pred derbijem 3. kroga Prve lige si čaka še zahtevno gostovanje v 3. predkrogu Evropske lige. Foto: MMC RTV SLO
Ambiciozni Interblock pred derbijem 3. kroga Prve lige si čaka še zahtevno gostovanje v 3. predkrogu Evropske lige. Foto: MMC RTV SLO
Slaviša Stojanovič
Stojanovič in Celje se nista razšla v najboljših odnosih, zadeva pa je bila že predana odvetnikom in se bo najverjetneje končala na sodišču. Foto: www.maribor-sport.com
Miran Pavlin
Miran Pavlin se je iz Olimpije po burnem razhodu preselil v Koper, ki je najbolje začel sezono 2009/10. Foto: MMC RTV SLO
Jan Oblak
Komaj 16-letni Jan Oblak je debitiral z izjemno predstavo v Gorici. Kako mu bo šlo v nadaljevanju sezone? Foto: Gorazd Trontelj
Dragan Jelič
Navijači Maribora pričakujejo, da bo napadalcem steklo tudi v domačem prvenstvu. Se bo odprlo lanskoletnemu jokerju Draganu Jeliču? Foto: Marko Madžarac
Rajko Rep
Novopečeni kapetan Celja še čaka, da prvič v 1. SNL zaigra od prve minute. Foto: www.nzs.si

Preden se dotaknemo napovedi pa velja izpostaviti novo dejanje v celjski tragikomediji - po argentinskih legionarjih Sacripantiju in Šariću je absurdna kazen doletela tudi nekdanjega trenerja Slavišo Stojanoviča. "Slave", ki je bil s Celjem vse do 33. krogu minule sezone edini pravi tekmec Maribora, je po odločitvi vodstva CM Celja (predsednik Marjan Vengust) dolžan "grofom" 64 tisoč evrov. Po domače povedano, ravno toliko oz. celo za nekaj evrov več, kolikor Celjani dolgujejo pomočniku Srečka Katanca!

"Judista" povod za ponovitev septembra 2004?
Za nameček sta morala suspendirana Argentinca v sredo zjutraj ob pol šestih opraviti trening z judoisti! Očitno Martina Šariča v naslednjih dneh res še čaka košnja zelenice na Areni Petrol. Vse to dogajanje je spodubidlo sindikat nogometašev SPINS, da je napovedalo opozorilno stavko, zaradi česar naj bi se petkove in sobotne tekme začele s 15-minutno zamudo. V preteklosti je SPINS-u že propadla podobna akcija, nazadnje pa so nogometaši stavkali septembra 2004, ko so zahtevali neodvisno arbitražo.

LUKA KOPER (1.) - INTERBLOCK (3.) (sobota ob 18.00)
Koper
pod vodstvom Mirana Pavlina po dveh zmagah čaka pravi preizkus vrednosti prenovljenega moštva. Nasproti "kanarčkov" bo stal Interblock, a zaradi tekme Ljubljančanov v Ukrajini, se bo srečanje začelo z nekaj prednosti za gostitelje. Koprčani s preizkušenimi igralci in nekaterimi mladci sestavljajo nevarno moštvo, ki ga čaka mukotrpno dokazavanje pred nezaupljivimi navijači, saj so bili slednji z obljubami in tudi predstavami že prevečkrat speljani na led. V Koper se je vrnil hrvaški napadalec Frane Petričević.

"Kockarji" so na bolniški list dodali še Milenkovića, Jukana in Majcna, a se na srečo trenerja Igorja Benedejčiča v ekipo vračajo reprezentanti do 19 let (Rapnik, Fink in Zadnikar). Interblock je na 12 medsebojnih prvenstvenih tekmah le enkrat premagal Koper, pred slabim letom so na Bonifiki slavili s kar 4:1.

OLIMPIJA (6.) - RUDAR (2.) (petek ob 18.00)
Slabo igrišče na stadionu ŽAK-a v Spodnji Šiški ni zagotovilo za spektakel, a goriški skalp je dal ognja "zmajem", ki želijo dokazati, da ni šlo le za nedeljski preblisk. Trener Brane Oblak in športni direktor Simon Šešlar že vetrita moštvo, ki je prestaro in prepočasno, kar je najbolj vidno v obrambni vrsti. Branilca Željko Mitrakovič in Muamer Vugdalič sta že seznanjena z dejstvom, da ju čaka manjša minutaža.

Rudar prihaja v Ljubljano kot favorit, a to je vloga, ki varovancem Marijana Pušnika ne ustreza. Po slovesu od Evrope se lahko posvetijo le domačemu prvenstvu in dokažejo, da gre dejansko za talentirano moštvo, ki resnično lahko seže visoko kot so mnenja številni poznavalci slovenskega nogometa. Bodo novi velenjski napadalci le zadeli?

DOMŽALE (5.) - HIT GORICA (4) (petek ob 20.00)
Domžale
so dvakrat remizirale, čeprav so bile obrakrat boljši in nevarnejši tekmec. Ob Kamniški bistrici verjamejo, da je čas za prvo zmago. Če bodo pravočasno pridobili mednarodni certifikat iz Turčije, bo proti Gorici lahko zaigral tudi povratnik Luka Žinko, ki bi "ravbarjem" povrnil trdnost na sredini.

Lani so vse štiri medsebojne tekme dobili gostje, kar priča v korist "vrtnice", ki so minuli teden dobile dve klofuti - Lahti in Olimpijo. Brez igralcev (vratar Pirih, Mladen Kovačevič, Matej Mlakar), ki so na čakanju in ne privolijo v občutno zmanjšanje pogodb, bo Gorica stežka segla v zgronjo polovico lestvice, kar je cilj Hita.

MARIBOR (10.) - NAFTA (9.) (sobota ob 18.00)
Kaj pomeni züriški podvig za Maribor v Prvi ligi? Po sredi je želja po uspehu v Evropi še bolj poudarjena. Bo Darko Milanič šel iz tekme v tekmo, ali se bo navkljub nič točkam odločil za razbremenitev nosilcev igre, kar bi lahko na površje pripeljalo morebiti tudi kakšnega novega igralca, ki bi zakrpal kakšno luknjo v obrambi. Zaradi nespametnega rdečega kartona bo počival kapetan Zoran Pavlovič; lani "vijoličasti" brez prvega organizatorja igre niso kazali najboljšega obraza. Evforični navijači zahtevajo gole in točke tudi v domačem prvenstvu.

Na obračunu dna lige (!) sodeluje še Nafta, ki še čaka na ureditev delovnega dovoljenja za trenerja Vučičevića. Zato pa so se v Lendavi s Partizanom dogovorili o posoji 23-letnega srbskega napadalca Milana Perića. Na preizkušnji je tudi 22-letni madžarski branilec Juhász György. Za ogrevanje pred Mariborom je Nafta s 4:1 odpravila Malečnik.

CM CELJE (7.) - DRAVA (8.) (sobota ob 20.00)
Branilec Milan Andjelkovič naj bi proti Dravi odigral zadnjo tekmo v dresu Celja, ki ga bo znova vodil Milan Djuričić. Burni dogodki v Celju se vrstijo iz dneva v dan, kar zagotovo ne vpliva najbolje na igralce. Celjski javnosti se bo prvič v začetni enajsterici predstavil tudi novi kapetan 19-letni Rajko Rep, ki se je vrnil iz EP-ja v Ukrajini.

Ptujčani ostajajo uganka, izreden povratek v Domžalah in nato razpad sistema ob zaključku tekme s Koprom, potem ko je bil izključen Nigerijec Ogu. V preteklosti je Drava znala zmagovati na Areni Petrol (5 zmag, 2 remija in 5 porazov), a tudi visoko izgubljati.