Trener Maribora Ante Šimundža ni zadovoljen z razpletom tekme 1. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Maribora Ante Šimundža ni zadovoljen z razpletom tekme 1. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo. Foto: www.alesfevzer.com

"Vsekakor nismo zadovoljni z razpletom. Da je tekmec zahteven, smo vedeli že od žreba, zato smo se temeljito pripravili in menim, da smo dobro odgovorili," je uvodoma za uradno spletno stran kluba dejal trener Ante Šimundža. "Toda nasprotnik je zadel dvakrat, mi samo enkrat. Čeprav smo imeli situacije, ki bi jih lahko boljše izkoristili. Hočemo biti uspešni, zato bo treba dobro analizirati vse, kar se je dogajalo tukaj."

Poudaril je, da razlogov za zadovoljstvo ni. "Pot, po kateri smo šli v Evropo, pa je prava. Glede na to, da je to prva uradna tekma, je treba določene zadeve tudi razumeti in sprejeti. Zaslužili bi si več, a to je nogomet. Ne dvomim pa, da na povratni tekmi Botev čaka zelo zahtevna naloga," je še dodal.

Po prejetem zadetku "niso izgubili glave"
Na uvodni tekmi kvalifikacij so Mariborčani prejeli zadetek že v 9. minuti, ko je po predložku Ivelina Popova z desne strani Anthony Ujah dobil zračni dvoboj, prišel do udarca z glavo, žoga je zadela prečko in se odbila v mrežo. "Morali smo prestati začetni pritisk, ki pa ni bil tako močno izražen. Sicer smo dobili zadetek, a je bilo pomembno, da v tistih trenutkih nismo izgubili glave. Ohranili smo avtomatizme v naši igri, imeli veliko situacij, ki bi jih lahko boljše izkoristili. Botev nas ni presenetil z igro. Igrali so, kot smo pričakovali, s številnimi prehodi. V drugem polčasu smo bili le enkrat prepozni in so zadeli. To bi morali preprečiti, sicer pa smo skozi celotno tekmo dobro nadzorovali dogajanje," je pojasnil Šimundža.

Sorodna novica Mariborčane po minimalnem porazu v Plovdivu čaka veliko dela v Ljudskem vrtu

Obenem se je dotaknil zapravljenih obetavnih napadov. "V treh, štirih situacijah bi se lahko odločili za udarec namesto za podajo. Preveč smo se zapletali in nismo bili dovolj konkretni pri zaključkih. Toda upoštevati je treba, da je šlo za prvo tekmo v sezoni. Ko jih bo za nami več, verjamem, da bomo posegali po boljših odločitvah," je pojasnil.

S Soudanijem niso želeli tvegati
Mariborčani so imeli nekaj smole tudi s poškodbo Hilala El Arabija Soudanija. "Čutil je bolečine in nismo želeli tvegati. Preventivno je zapustil igro, saj nas čaka še povratna tekma. Videli bomo, kako bo z njim v prihodnjih dneh. Nekaj okoliščin nam ni šlo na roko, se pa je znova izkazalo, kaj pomeni igranje na mednarodnem prizorišču. Priložnosti, ki si jih ustvariš, moraš izkoristiti, nasprotniku pa jih preprečiti. Ko je možnost kaznovati, bi to morali storiti, kot so nas tekmeci v drugem polčasu. S tega vidika moramo narediti korak naprej," je dodal.

'V Ljudskem vrtu bo prednost za nas'
Povratna tekma bo 18. julija v Ljudskem vrtu, ob morebitnem napredovanju se bodo vijoličasti v 2. krogu kvalifikacij pomerili s Panathinaikosom. "Igrati tukaj in pred našimi navijači je velika razlika. Tukaj je domače igrišče, s številnimi navijači, prednost zanje, v Ljudskem vrtu bo za nas. Zaradi energije, ki jo bomo imeli in jo moramo uporabiti v svojo prid. Maribor je v evropskih tekmovanjih kot klub izkušenejši in skušali bomo te prednosti izkoristiti, nič pa ni samoumevno. Če ne bomo na najvišji mogoči ravni na povratni tekmi, ne bo v redu. Ampak upam in verjamem, da bomo storili vse, da bomo čez en teden še za stopnjo, če ne dve, boljši in v skupnem seštevku uspešnejši od tekmecev," je sklenil Šimundža.