Fernando Torres še ni zatresel mreže v modrem dresu. Antonio Valencia je hitro po vrnitvi zablestel, v soboto je proti Fulhamu zadel za 2:0. Foto: EPA
Fernando Torres še ni zatresel mreže v modrem dresu. Antonio Valencia je hitro po vrnitvi zablestel, v soboto je proti Fulhamu zadel za 2:0. Foto: EPA
Alex Ferguson
Alex Ferguson bo letos dopolnil 70 let, energije mu zares ne manjka in tudi v letošnji sezoni se mu obetajo nove lovorike. Foto: EPA
Nogometaši Barcelone
Nogometaši Barcelone so preizkusili zelenico v Donecku. Foto: EPA

Varovanci Alexa Fergusona so prvo tekmo v Londonu dobili z 1:0, odločil je Wayne Rooney. 18-kratni angleški prvaki že šest let niso izgubili tekme Lige prvakov na Old Traffordu. Če so v gosteh zmagali, so nato napredovali v vseh 16 primerih. Chelsea je z zmago 3. aprila lani (1:2) zadnja ekipa v vseh tekmovanjih, ki je odnesla poln plen iz "teatra sanj".

Torres in Drogba v slabi formi
"Zelo težko bo zmagati na Old Traffordu, tega se zavedamo. Nič ni nemogoče, že lani nam je uspelo. Na prvi tekmi smo igrali dobro, zadeli smo vratnico, oškodovani smo bili za čisto enajstmetrovko," je dejal Carlo Ancelotti, ki je lani osvojil dvojno angleško krono, letos pa bo po vsej verjetnosti ostal praznih rok. Fernando Torres po prihodu na Stamford Bridge nikakor ne zatrese mreže, tudi Didier Drogba je le bleda senca najboljšega napadalca Premier lige v lanski sezoni.

Ferguson se je sprostil po prvi zmagi v Ligi prvakov
Manchester United je še vedno v igri za trojno krono. V Premier ligi mu bo zelo težko odvzeti nov naslov, v polfinalu Pokala FA pa ga v soboto na Wembleyju čaka derbi z Manchester Cityjem.

"Vse kaže, da so res obsedeni z zmago v Ligi prvakov. Prav zato so se okrepili s Fernandom Torresom. To tekmovanje je zares težko osvojiti, saj nastopajo vse najboljše ekipe v Evropi. Vse do leta 1999 sem imel podoben občutek. Šele trojček v tisti sezoni nas je sprostil, prej nismo mogli nikakor priti v finale. Ko smo slavili na finalu v Barceloni, se mi ja zares odvalila skala s srca. To je bil nepozaben trenutek," je poudaril Ferguson.
"Nismo obsedeni z zmago, to so naše sanje. Ni pomembno, da bo zadel Torres. Zanima me le naša zmaga," je odgovoril Ancelotti.
Z vrnitvijo Valencie se je vse spremenilo
"En gol lahko vse spremeni. Pomembna je popolna koncentracija in disciplina v igri," je še dodal sir Alex, ki se še dobro spomni lanskega izpada iz Lige prvakov. Rdeči vragi so po pol ure igre na Old Traffordu proti Bayernu vodili s 3:0, v skupnem seštevku je to pomenilo 4:2, na koncu pa so napredovali Bavarci.

Trener Uniteda je lahko velik optimist. Wayne Rooney je spočit, saj v soboto proti Fulhamu (2:0) ni smel igrati. Antonio Valencia se je po šestih mesecih počitka zaradi zlomljenega gležnja vrnil v pravo formo. "Težko sem dočakal njegovo vrnitev. Res je poseben nogometaš. Igro bere sijajno, taktično je brezhiben, poleg tega je hiter in fizično odlično pripravljen," je vezista pohvalil Ferguson.
V Donecku ogrevanju za prvi "el clasico"
Barcelona potuje v Ukrajino z ogromno prednostjo. Kaznovan je Andres Iniesta, zamenjal ga bo Pedro. V Španiji vsi že pričakujejo štiri "El clasice" v mesecu dni. Prvi in verjetno najmanj pomemben bo na sporedu v soboto ob 22.00 na stadionu Santiago Bernabeu, saj je špansko prvenstvo verjetno že odločeno. Bolj vroče bo v finalu španskega pokala naslednjo sredo, vrhunec pa bosta obe tekmi v polfinalu Lige prvakov.

Četrtfinale, povratne tekme, torek ob 20.45:
MANCHESTER UNITED - CHELSEA 1:0

Verjetni postavi:
Manchester United: van der Sar; Rafael, Vidić, Ferdinand, Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Park; Hernandez, Rooney.

Chelsea: Čech; Cole, Terry, Alex, Ivanović; Ramires, Lampard, Essien, Malouda; Anelka, Torres.

Sodnik: Olegario Benquerenca (POR)

ŠAHTAR - BARCELONA 1:5

Verjetni postavi:
Šahtar:
Pjatov; Iščenko, Krivcov, Rakickij, Ševčuk; Hübschman, Costa, Jadson, Willian; Mitarjan, Adriano.

Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Busquets, Adriano; Xavi, Mascherano, Keita; Pedro, Messi, Villa.

Sodnik: Florian Meyer (Nemčija)

Sreda ob 20.45:
TOTTENHAM - REAL MADRID 0:4

SCHALKE - INTER 5:2
Sodil bo Damir Skomina.

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.

POLFINALE, torek, 26. aprila, ob 20.45:
INTER/SCHALKE - CHELSEA/MANCHESTER UTD

Povratna tekma bo 4. maja.

Sreda, 27. aprila, ob 20.45:

REAL/TOTTENHAM - BARCELONA/ŠAHTAR

Povratna tekma bo 3. maja.

Finale bo 28. 5. na Wembleyju.