Samir Handanovič je bil spet med boljšimi v slovenskem dresu. V prvem polčasu je takole pogumno posredoval med Američanoma. Pri golih sta bila strela enostavno premočna. Foto: Reuters
Samir Handanovič je bil spet med boljšimi v slovenskem dresu. V prvem polčasu je takole pogumno posredoval med Američanoma. Pri golih sta bila strela enostavno premočna. Foto: Reuters
Franci Božič
Nad slovensko igro je bil navdušen tudi Franci Božič. Foto: MMC RTV SLO

Slovenska reprezentanca se je na štirih tekmah v skupini C edina veselila zmage, kar jo pred zadnjim krogom postavlja v izjemen položaj, saj ji vsaj en remi (bodisi na tekmi z Anglijo ali na obračunu med ZDA in Alžirijo) odpira vrata v osmino finala. Matematike bi bilo seveda konec že z zmago proti Angliji. Ta je (vsaj po dveh tekmah) eno izmed največjih razočaranj 19. svetovnega prvenstva.

BBC: Najboljša tekma do zdaj
Tekmo Slovenija - Alžirija so močno kritizirali predvsem britanski mediji. Tokrat so upravičeno povsem obrnili ploščo. BBC-jev novinar Jonathan Stevenson je takoj po koncu tekme zapisal: "Preprosto odlična tekma, bila je odprta, izjemno zanimiva, brez dvoma najboljša na turnirju do zdaj. Slovenija je vodila 2:0, ZDA so nato izenačile, a tekma je ponudila še marsikaj več. Pred tekmo nihče ni pričakoval poslastice, a to smo dobili."

Guardian: Srčna Slovenija
Preostali angleški mediji so se predvsem ukvarjali z obupno igro njihove reprezentance, ki Alžiriji ni uspela zabiti gola. Pri Guardianu tako črnogledo napovedujejo: "S tako igro Anglija proti srčni Sloveniji nima možnosti."

ESPN: Zakaj vratar ni nastavil obraza?
Ameriški mediji so se bolj kot o slovenski igri in kvaliteti razpisali zgolj o tretjem ameriškem zadetku, ki naj bi ga malijski sodnik neupravičeno razveljavil. Med sila redkimi, ki so zapisali kakšno vrstico o Sloveniji, je bil John Brewin, ki je za ESPN zapisal: "Imeli so srečo, a na koncu so si točko najbrž zaslužili. Igrali so lepše kot Američani. Morda bodo obžalovali, ker vratar Handanovič pri strelu Donovana ni nastavil obraza. Anglija naj se le pazi, ta ekipa lahko izkoristi svojo veliko priložnost." O tretjem zadetku na tekmi pa le tole - žoga je nad Handanovičevo glavo zletela s hitrostjo 116,7 kilometra na uro! Kaj vi menite o njegovi obrambi (anketa)?

Franci Božič: Po igri sodimo med elito
Pri nas smo tekmo videli povsem drugače. Starosta med nogometnimi novinarji Franci Božič v Delu tako ocenjuje: "Slovensko moštvo, ki je v prvi tekmi z Alžirijo kljub zmagi ostalo igralni dolžnik, je tokrat - predvsem v prvem polčasu - ob bistveno boljših razmerah potrdilo, da zna igrati in da sodi v elitni razred igrajočih reprezentanc na SP-ju. Američanov v njem pač ni, dva remija (in tri gole) so dosegli z golo močjo ter silo posameznikov in kolektiva, v katerem malo igra le "šerif" Donovan."

Tekma je bila izjemno spremljana tudi na MMC-jevi spletni strani, saj ste pod novico zapisali skoraj tisoč komentarjev.