Raymond Domenech se poslavlja s selektorskega mesta. Vprašanje je samo, ali že po skupinskem delu ali mu bo z razklanim moštvom uspel podvig in preboj v izločilne boje. Foto: Reuters
Raymond Domenech se poslavlja s selektorskega mesta. Vprašanje je samo, ali že po skupinskem delu ali mu bo z razklanim moštvom uspel podvig in preboj v izločilne boje. Foto: Reuters
Franck Ribery
Francoski mediji trdijo, da sta se med drugim ostro sprla Franck Ribery in Yoann Gourcouff. Foto: Reuters

"Povsem mogoče je, da nekateri igralci v Blomfonteinu ne bodo hoteli zaigrati proti gostiteljem prvenstva," je na zadnji novinarski konferenci šokiral sporni trener, ki je pred sedmo silo prišel brez napovedanega kapetana - prav Patrice Evra naj bi bil med tistimi uporniki, ki naj bi zavračali nastop v 3. krogu skupine A, ki bo odločal o nadaljnji usodi svetovnih podprvakov, ki so na prvih dveh tekmah osvojili le točko, gola pa sploh še niso dosegli.

Kdo je vse med uporniki?
"To okoliščino bom moral upoštevati, ko bom sestavljal moštvo s svojim štabom," je še o resnosti grožnje z bojkotom dejal Domenech. Med tekmo z Mehiko, ki so jo "galski petelini" izgubili z 0:2, je počilo med selektorjem in Nicolasom Anelkajem, ki se pozneje zaradi grobih besed ni hotel opravičiti, in francoska nogometna zveza (FFF) je upornega napadalca poslala domov. Nato je zaradi te odločitve sledil upor, ki ga je vodil prav kapetan Evra. V nedeljo tako Francozi sploh niso opravili treninga!

"To je bila blodnja, slaboumnost, neumnost brez primere," je pred nabito polnim šotorom za novinarske konference bruhalo iz 58-letnega Lyončana. "Ugled francoske reprezentance je na kocki. Podoba moštva je odvisna od torkove predstave," je sklenil ljubiteljski dramaturg in astrolog.

Predsednik ministrici naročil mir v slačilnici
Zdrahe v francoskem taboru, ki je tako močno razočaral že na Euru 2008, so pretresle javnost v domovini. Oglasila sta se predsednik Nicolas Sarkozy in legendarni Zinedine Zidane, pod čigar vodstvom je Francija v Nemčiji prišla do finala in izvajanja enajstmetrovk. Oba sta kritizirala bojkot treninga, hkrati pa se vprašala, kakšni so sploh odnosi v reprezentanci in kako je ta vodena. Sarkozy je celo ukazal športni ministrici Roselyne Bachelot, da ostane v Južni Afriki, da s pogovori z vodstvom in igralci doseže nekakšno premirje v slačilnici, ki je povsem razklana.

Ob vsem burnem dogajanju je najpresenetljiveje to, da imajo Francozi še povsem lepe možnosti za napredovanje v izločilne boje. Na zadnji tekmi morajo zanesljivo premagati razglašeno Južno Afriko, pri tem pa upati, da se tekma med Mehiko in Urugvajem ne konča z remijem.