Trio, ki v zadnjem desetletju spremlja slovenski nogomet: Vlado Kreslin, Peter Lovšin in Zoran Predin. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Trio, ki v zadnjem desetletju spremlja slovenski nogomet: Vlado Kreslin, Peter Lovšin in Zoran Predin. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kdo gre v Afriko?

Na TV Slovenija 6. maja prihaja dobrodelni resničnostni šov z imenom Kdo gre v Afriko, na katerem bodo mojstri nogometa izbrali 12 rekreativnih nogometašev, ki bodo 5. junija igrali na dobrodelni tekmi v Celju. Pomerili se bosta ekipi Severa in Juga Slovenije, sestavljeni iz nekdanjih vrhunskih nogometašev, znanih Slovencev in rekreativnih igralcev nogometa.

Štirje bodo lahko videli SP v živo
Tekmo bo v živo prenašala TV Slovenija, gledalci pa bodo lahko glasovali za najboljša rekreativna igralca Severa in Juga, ki bosta za nagrado odpotovala na svetovno prvenstvo v Južno Afriko. RTV Slovenija bo izžrebala tudi gledalca pred zasloni in nekoga, ki bo na tribunah tekme Sever - Jug, oba pa bosta nagrajena s potovanjem v Južno Afriko.

Prijava za avdicijo je enostavna. Najprej izpolnite prijavnico, ki jo dobite tukaj, in jo do 6. aprila 2010 pošljite na spletni naslov kdogrevafriko@rtvslo.si ali na poštni naslov:
RTV Slovenija
Kolodvorska 2
1550 Ljubljana
za oddajo »Kdo gre v Afriko?«

Predin bi ukinil "ofsajd"
Celoten izkupiček od prodaje vstopnic, telefonskega glasovanja in SMS-donacij bo namenjen Unicefovemu programu Šport za razvoj v Južni Afriki. Med znanimi Slovenci, ki so podprli projekt, je tudi glasbenik Zoran Predin. Predin v šali predlaga, naj se pravila prilagodijo tistim, ki nimajo velike kondicije. Nič ne bi imel proti, če se ukine "ofsajd". Spominja se, kako je igral nogomet še s pokojnim smučarjem Rokom Petrovičem in sploh ni mogel do sape. Vedno je zaostajal - ko so drugi tekli v obrambo, je bil Predin še vedno v napadu, ko se je vračal v obrambo, pa je njegova ekipa že izpeljala nov protinapad.

Slovenija gre naprej
Zorana Predina se dobro spomnimo tudi po projektu Slovenija gre naprej, ki je v sodelovanju s Petrom Lovšinom in Vladom Kreslinom imenitno uspel. Korenine projekta segajo v leto 2000, ko se je Slovenija prebila na evropsko nogometno prvenstvo. Trio je posnel ploščo z nogometno obarvanimi uspešnicami, sredi Amsterdama pa so junija 2000 naredili nepozabno zabavo pred tekmo Slovenija - Španija.

Sporazumevanje v nemščini?
Predin bo igral za Sever: "V ekipi bomo prvič združeni Gorenjci in Štajerci. Zanimivo bo, kako se bomo sporazumevali. Verjetno v nemščini," se sprašuje Predin, ki obljublja, da bo tudi Kreslina in Lovšina poskušal prepričati, da bosta 5. junija igrala na dobrodelni tekmi Sever - Jug. Prišli bodo tudi pevec Siddharte Tomi Meglič, Magnifico in boksar Dejan Zavec.

Kdo gre v Afriko?