Ogrevanje je vodil Milan Miklavič. Foto: MMC RTV SLO
Ogrevanje je vodil Milan Miklavič. Foto: MMC RTV SLO
Fotografi
Fotografi in novinarji, ki so spremljali trening. Foto: MMC RTV SLO
Matej Mavrič, Nejc Pečnik, Milan Miklavič in Boštjan Gasser
Matej Mavrič, Nejc Pečnik, Milan Miklavič in Boštjan Gasser na novinarski konferenci. Foto: MMC RTV SLO
Nogometaši pred začetkom dobro razpoloženi

Na nekoliko boljšem in mehkejšem igrišču, ki so ga namakali tudi tik pred treningom, je treniralo vseh 23 nogometašev. Na samem začetku so igralci z aplavzom pozdravili najmlajša člana Reneja Krhina in Tima Matavža, za kaj natančno je šlo, pa po treningu nihče ni želel povedati.
Ogrevanje, kombinatorika, taktika

Po ogrevanju in nekaj skokih s prsmi ob prsa so se nogometaši razdelili v dve skupini in opravili nekaj vaj za boljšo kombinatoriko.
V eni skupini je bila deseterica nogometašev, ki naj bi začeli nedeljsko tekmo proti Alžiriji v Polokwaneju, torej Boštjan Cesar, Marko Šuler, Bojan Jokič, Mišo Brečko, Robert Koren, Aleksander Radosavljevič, Andraž Kirm, Valter Birsa, Zlatko Dedič in Milivoje Novakovič, v drugi pa vsi preostali. Nato so igralci za zaprtimi vrati uigravali taktiko.
Jutri trening najbrž nekoliko pozneje
Trening je bil tudi tokrat na sporedu ob 13.30, to je v času tekme proti Alžiriji. Ob tej uri bi moral biti po prvotnem načrtu tudi v petek, a se zna zgoditi, da bo termin nekoliko drugačen. V Johannesburgu danes zjutraj nebo ni bilo tako jasno kot prejšnje dni, razjasnilo se je šele pozneje, pihal pa je tudi rahel vetrič.

Po treningu je bila na sporedu še novinarska konferenca, na kateri so bili navzoči Matej Mavrič, Nejc Pečnik in pomočnik selektorja Matjaža Keka Milan Miklavič.
Miklavič: "Ekipa je videti dobro"
"Ekipa je videti zelo dobro, tako kot vedno. Lahko pričakujemo pozitiven rezultat. Optimizem je tak zato, ker so igralci v kontinuiteti pokazali dobre igre in rezultate, zato moramo biti oprimisti. Za vse ekipe bodo prve tekme zelo velike preizkušnje. Vse ekipe živijo v neki negotovosti, kaj se bo zgodilo, zato ima to prvenstvo še poseben čar. Za nas je to stopnička višje, gotovo nas čaka težja naloga kot v kvalifikacijah. Če bomo gledali samo rezultat, ne bo dobro, gledati moramo širše. Za razvoj ekipe je svetovno prvenstvo nekaj najboljšega. Spoznali bomo, kje so meje nogometašev in kaj moramo izboljšati. Gotovo bo razvoj ekipe zaradi udeležbe na SP-ju hitrejši," je o pripravljenosti Kekovih varovancev dejal Miklavič.

Na vprašanje, ali je Slovenija že na ravni tekme proti Rusiji, je odgovoril, da je o tem težko govoriti, ker ne igrajo v Mariboru ter nimajo stadiona in gledalcev, ki so jim toliko dali.

Na koncert nihče
Igralci si še niso pogledali videoposnetka kakšne alžirske tekme. Strokovni štab se je z igralci samo pogovoril, videoanaliza pa sledi jutri in pojutrišnjem. Zaradi natrpanega urnika in prepotrebne regeneracije si nihče od nogometašev niti od vodstva reprezentance ne bo v živo ogledal današnjega velikega koncerta pred jutrišnjim odprtjem prvenstva v Sowetu.
Iz Johannesburga,

Nogometaši pred začetkom dobro razpoloženi