Federer je prepričan, da so 'otroci prihodnost sveta' in jim želi s svojim skladom zagotoviti lepšo prihodnost. Foto: EPA
Federer je prepričan, da so 'otroci prihodnost sveta' in jim želi s svojim skladom zagotoviti lepšo prihodnost. Foto: EPA

16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki ima tako švicarsko kot južnoafriško državljanstvo, upa, da bo ta revna afriška država, v kateri se je rodila njegova mati Lynette Du Rand, od prvenstva kaj dobila. "Ko sem slišal, da bodo gostili prvenstvo, sem bil navdušen. Dobro poznam državo, ljudje so krasni, tamkajšnje pokrajine pa so med najlepšimi na svetu," pravi Federer.

Federerjev sklad, ki ga je ustanovil pred sedmimi leti, je usmerjen v izobraževalne, športne in prostočasne dejavnosti otrok v najrevnejših državah na afriški celini. "Upam, da bo svetovno prvenstvo dobro vplivalo na prihodnost te države, ki je v preteklosti preživela že toliko hudega," o JAR-u pravi prvi teniški igralec sveta.

Vesel za švicarsko uvrstitev na SP
28-letni švicarski teniški velikan pa je vesel tudi, ker se je njegovi domovini uspelo uvrstiti na prvenstvo po neobetavnih začetkih na kvalifikacijah. Kot je znano, je Švica v Izraelu zapravila prednost dveh golov, nato jo je z dva proti ena porazil precej šibkejši Luksemburg, po tem pa so bili Švicarji osem tekem nepremagani. Na koncu so bili najboljši v svoji skupini.

"Srečen sem, da se je Švica uvrstila na SP, saj na določeni točki nisem bil prepričan, da nam bo to uspelo," je še dodal za mnoge eden največjih teniških igralcev vseh časov.