Trener PSG-ja Carlo Ancelotti je bil s predstavo svojih varovancev na splošno zadovoljen, nekoliko manj pa je bil zadovoljen s koncem tekme. Foto: EPA
Trener PSG-ja Carlo Ancelotti je bil s predstavo svojih varovancev na splošno zadovoljen, nekoliko manj pa je bil zadovoljen s koncem tekme. Foto: EPA

Ne morem reči, da smo na koncu 'zaspali', njim se je enostavno ponudila priložnost iz prekinitve in dobro se zavedamo, kako dobri so iz prekinitev. Zadeli so, a zmagali smo zasluženo.

Carlo Ancelotti
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović si je v 92. minuti zaradi štarta s podplatom prislužil predčasno pot pod prho. Foto: EPA
Neil Lennon
Menedžer Celtica Neil Lennon je prepričan, da si Škoti niso zaslužili tako visokega poraza. Foto: EPA
Mirko Vučinić
Mirko Vučinić (desno) je v 83. minuti zadel 700. gol za Juventus v evropskih tekmovanjih. Foto: EPA

Parižani so bili le nekaj trenutkov oddaljeni od popolnega večera, a so si v zadnjih minutah privoščili dve hudi napaki. Gostiteljem so dovolili zadetek, na koncu pa ostali še brez prvega zvezdnika Ibrahimovića, ki si je po neumnosti prislužil rdeči karton.

Tretjič zagledal karton rdeče barve
Zlatan Ibrahimović je na Mestalli v Valencii prejel tretji rdeči karton v Ligi prvakov. V najelitnejšem klubskem nogometnem tekmovanju v Evropi jih je več prejel le Edgar Davids (4).

Na drugi tekmi v Glasgowu so nogometaši Juventusa, ki so izgubili zadnja obračuna na Celtic Parku, tokrat le zmagali (0:3). Hitro so povedli, nato pa čakali na priložnosti v protinapadu in si v dveh hitrih potezah že praktično priigrali četrtfinale Lige prvakov - prvi po sezoni 2005/06.

Ancelotti ne razume 'Ibrove' izključitve
Trener PSG-ja Carlo Ancelotti je bil sicer zadovoljen z igro svojih varovancev na Mestalli, a ima zmaga zaradi zadnjih minut vseeno grenak priokus. "Ibrahimovićeva izključitev ni bila pravična. Res ne razumem te sodniške odločitve," je najprej potarnal Ancelotti, ki je v svoji bogati trenerski karieri dvakrat osvojil Ligo prvakov. O tekmi je povedal: "Igrali smo dobro, z izidom moramo biti zadovoljni, vseeno pa konec tekme ni bil dober. Ne morem reči, da smo na koncu 'zaspali', njim se je enostavno ponudila priložnost iz prekinitve in dobro se zavedamo, kako dobri so iz prekinitev. Zadeli so, a zmagali smo zasluženo."

Novinarji so ga povprašali še o Davidu Beckhamu, ki se je ekipi pridružil pred kratkim in si je tekmo ogledal na tribuni. "Beckham je teden dni treniral sam, jutri bo treniral s soigralci. S fizično pripravljenostjo nima težav, prepričan sem, da bomo z njim še boljši," je odgovoril Italijan.

Valencia v prvem delu igrala predvidljivo
"Z vsakim protinapadom so nam povzročili obilo težav. PSG je igral sijajno," je po tekmi dejal trener Valencie Ernesto Valverde in zaključil: "V prvem polčasu smo igrali preveč predvidljivo, zavedali smo se, da so najmočnejši iz protinapada. Upoštevati moramo, da ima PSG v svoji ekipi zunajserijske igralce. Povratna tekma v Parizu bo zelo težka, nekako bomo morali najti način, da dosežemo zadetka. Moramo oditi v Pariz in zmagati. Izid s prve tekme ni ravno idealen, a dvoboja še zdaleč ni konec."

Conte navdušen nad razpoloženjem
"Kot nogometaš sem igral na številnih stadionih po Evropi in priznati moram, da takšnega vzdušja, kot je bilo nocoj na Celtic Parku, še nisem doživel. Navijači so bili glasni v vseh kotičkih stadiona, s svojimi varovanci skoraj sploh nisem mogel komunicirati," je najprej škotske navijače pohvalil Juventusov trener Antonio Conte, nato dodal: "Nocojšnja zmaga je bila zelo težka, a zelo pomembna! Zdržali smo pritisk gostiteljev, dovolili smo jim toliko igre, kot smo želeli, nato pa napadli v protinapadu. Zadovoljen sem z igro svoje ekipe, zorimo v zelo nevarno moštvo."

"Celtic ima dobro ekipo, za zmago smo morali zelo garati, saj smo morali biti vselej oprezni, niso nam dovolili razviti želene igre. Vseeno smo bili odlični in neusmiljeni. Ta dvoboj še ni končan. Ohraniti moramo osredotočenost in navsezadnje tudi spoštovanje do Celtica," pa je še povedal kapetan Juventusa Gianluigi Buffon.

Lennon: Dobrih 70 minut smo bili boljši
Na drugi strani je bil Neil Lennon, menedžer Celtica, razočaran nad izidom. Lennon meni, da si Juventus visoke zmage ni zaslužil: "Dobrih 70 minut smo bili boljši nasprotnik, vendar ne moreš zmagati, če prejemaš poceni zadetke. Ponudile so se nam številne lepe priložnosti, zelo sem zadovoljen z igro. Prepričan sem, da si nismo zaslužili tako visokega poraza." Celtic je izenačil svoj najhujši poraz v zgodovini evropskih tekmovanj, nazadnje so s 3:0 izgubili novembra 1995 proti Paris Saint Germainu. "Popolnoma smo odpovedali pri drugem in tretjem zadetku. Zdaj potrebujemo pravi čudež. To je kruta realnost nogometa na tej ravni," je sklenil 41-letni Severni Irec.

Ne morem reči, da smo na koncu 'zaspali', njim se je enostavno ponudila priložnost iz prekinitve in dobro se zavedamo, kako dobri so iz prekinitev. Zadeli so, a zmagali smo zasluženo.

Carlo Ancelotti