Nogometaši Juventusa so z minimalno zmago utišali govorice, da so se s Šahtarjem dogovorili za remi. Foto: EPA
Nogometaši Juventusa so z minimalno zmago utišali govorice, da so se s Šahtarjem dogovorili za remi. Foto: EPA

Ljudje me sprašujejo, ali bo Chelsea vzel Evropsko ligo dovolj resno ... vsako tekmovanje vzamemo zelo resno. Dali bomo vse od sebe, da na koncu slavimo.

Rafael Benitez
Rafael Benitez
Rafael Benitez je dvakrat ekipo vodil v finalu Lige prvakov. Na svoj tretji finale bo moral še nekoliko počakati. Foto: EPA

Upam, da se bomo izognili madridskemu Realu. Vse druge ekipe so več ali manj na isti ravni. Po visoki zmagi nad Chelseajem smo sami sebi dokazali, da lahko premagamo kogar koli. Zmaga nam je dala nov zagon. Pravzaprav lahko rečem, da je bila zmaga proti Chelseaju pred dvema tednoma ključna.

Angelo Alessio
Fernando Torres
Fernando Torres je v Ligi prvakov pod Benitezovim vodstvom zadel prvič po aprilu 2009, ko je mreže tresel še v dresu Liverpoola. Benitezovo zaupanje je povrnil z dvema zadetkoma, ki pa nista bila dovolj za napredovanje v osmino finala Lige prvakov. Foto: EPA

Londončani so svoje delo opravili z odliko, Nordsjelland so brez najmanjših težav ugnali na Stamford Bridgeu (6:1), a kljub šestim zadetkom in visoki zmagi niso napredovali v osmino finala Lige prvakov in so tako postali prva ekipa, ki je kot evropski prvak izpadla že v skupinskem delu tekmovanja.

Zato pa so toliko bolj veseli nogometaši Juventusa, ki so z 0:1 premagali Šahtar in so na koncu celo zasedli prvo mesto v skupini E. Črno-beli si še kako želijo naslova evropskega prvaka, nazadnje so v finalu igrali v sezoni 2002/03, ko jih je na Old Traffordu v Manchestru po izvajanju 11-metrovk ugnal Milan.

Chelsea bo Evropsko ligo vzel resno
"Kot menedžer te ekipe sem s predstavo zadovoljen: moji igralci so na vrata sprožili 32 strelov, 18 jih je zletelo v okvir, dosegli so 6 zadetkov. V vsem tem razočaranju iščeš in se osredotočaš na pozitivne stvari. Razočarani smo, da se nismo uvrstili v osmino finala," je dejal Benitez, ki je znova v začetni enajsterici priložnost ponudil Fernandu Torresu. Ta je dosegel dva zadetka in je pod njegovim vodstvom zadel prvič po aprilu 2009, ko je v dresu Liverpoola mrežo zatresel ob porazu s Chelseajem (1:3). "Ljudje me sprašujejo, ali bo Chelsea vzel Evropsko ligo dovolj resno ... vsako tekmovanje vzamemo zelo resno. Dali bomo vse od sebe, da bomio na koncu slavili," je obljubil Benitez.

"Če bi zmagali z 1:0 ali pa z 2:1, bi bil prepričan, da bi lahko igrali bolje oziroma vknjižili višjo zmago. Ta trenutek moji varovanci niso zadovoljni, vseeno pa se zavedajo, da si nimajo česa očitati, saj so dali vse od sebe in so uprizorili odlično predstavo. Upam, da jim bo ta predstava vlila potrebne samozavesti," je še dodal Benitez.

Benitez: Napredujemo. Počasi, a vztrajno.
Londončani so bili ves čas občutno boljši nasprotnik, Danci so pravzaprav resneje proti golu Chelseaja krenili le trikrat, enkrat so zgrešili 11-metrovko, drugič so zadeli. Na drugi strani so bili modri precej učinkovitejši, izkoriščali so napake nasprotnika, gole so zadevali kot za stavo. "Bolj kot zmaga sama je pomemben način, kako smo jo dosegli. Igralci so pokazali pravi karakter, odnos, zelo sem zadovoljen z njimi. Vse, kar smo lahko storili, je bilo to, da smo svojo tekmo dobili. Smo lahko vplivali na izid tekme v Donjecku? Ne. Lahko spremenimo položaj? Ne. Vse kar lahko storimo je to, da se pripravimo na naslednje izzive. Napredujemo. Počasi, a vztrajno," je sklenil 52-letni Madridčan.

Čech: Za izpad kriv remi z Juventusom
"Vedeli smo, da se lahko pripeti takšen scenarij. Vedeli smo, da bomo izpadli v primeru, da Šahtarju ne bo uspelo zmagati. Žal je to postalo realnost," je po tekmi povedal vratar Petr Čech, ki je imel na Stamford Bridgeu zelo malo dela. Nadaljeval je: "Svoje smo opravili. Uprizorili smo lepo predstavo in zadeli šest golov." Češki reprezentančni vratar je prepričan, da je bila odločilna tekma v uvodnem krogu skupinskega dela, ko je s soigralci proti Juventusu vodil že z 2:0, a se je moral na koncu zadovoljiti s točko (2:2). "Dva izida, ki izstopata, sta poraz v Donjecku in remi proti Juventusu, a prepričan sem, da je največ škode storil remi z Italijani. Vodili smo z 2:0, vendar nam ni uspelo zmagati. Če v skupinskem delu iz rok izpustiš preveč točk, ne napreduješ med najboljših 16," je še dejal Čech in sklenil: "Včasih je 10 točk dovolj za napredovanje, a letos v naši skupini ni bilo tako. Za uvrstitev v osmino finala bi morali pokazati več."

Alessio razkril Juventusov ključ do zmage
Povsem drugačno ozračje pa je vladalo v Donjecku, kjer so si italijanski prvaki z minimalno zmago zagotovili napredovanje v nadaljnje tekmovanje. "Zadovoljni smo z zmago, napredovanjem in prvim mestom v skupini. Tekma je bila zelo težka. Zavedali smo se, kako močno ekipo ima Šahtar, in kaj moramo storiti, da jo premagamo. Ključ do zmage je odlična obramba proti Willianu, Alexu Teixeiri in Henrikhu Mkhitaryanu. Gre za tehnično odlično podkovane nogometaše, proti katerim se je zelo težko braniti," je povedal Juventusov pomočnik trenerja Antonia Conteja, Angelo Alessio.

'Stara dama' ne želi Madridčanov
Juve bo na žrebu v Nyonu kot nosilec v prvem bobnu. "Upam, da se bomo izognili madridskemu Realu. Vse druge ekipe so bolj ali manj na isti ravni. Po visoki zmagi nad Chelseajem (3:0) smo sami sebi dokazali, da lahko premagamo kogar koli. Zmaga nam je dala nov zagon. Pravzaprav lahko rečem, da je bila zmaga proti Chelseaju pred dvema tednoma ključna za naš napredek v izločilne boje," je na koncu dodal Alessio.

Ljudje me sprašujejo, ali bo Chelsea vzel Evropsko ligo dovolj resno ... vsako tekmovanje vzamemo zelo resno. Dali bomo vse od sebe, da na koncu slavimo.

Rafael Benitez

Upam, da se bomo izognili madridskemu Realu. Vse druge ekipe so več ali manj na isti ravni. Po visoki zmagi nad Chelseajem smo sami sebi dokazali, da lahko premagamo kogar koli. Zmaga nam je dala nov zagon. Pravzaprav lahko rečem, da je bila zmaga proti Chelseaju pred dvema tednoma ključna.

Angelo Alessio