Nogometaši Olimpije zdaj čakata (vsaj) še peta in šesta tekma v letošnji nogometni Evropi. Foto: Luka Glogoški
Nogometaši Olimpije zdaj čakata (vsaj) še peta in šesta tekma v letošnji nogometni Evropi. Foto: Luka Glogoški

Ljubljančani so na Irskem proti Bohemiansu igrali 1:1 in se s skupnim izidom 3:1 prebili v 3. predkrog Evropske lige, kjer jih že prihodnji teden čaka Austria. Prva tekma bo v četrtek v Stožicah, povratna pa teden kasneje na Dunaju.

Tekmo v Dublinu si je ogledalo 12 navijačev Olimpije. Med njimi je bil tudi Luka Glogoški, ki je s tribun nekaj fotografij posnel tudi za MMC.

Stahove razblinil avtogol gostiteljev
Olimpija v prvem polčasu ni igrala dobro, zaradi nekaj napak v ožji obrambi se je znašla v zaostanku. Ob skupnem izidu 2:1 je bila tekma izjemno živčna, na koncu pa je strahove slovenskih predstavnikov razblinil avtogol Gerarda O'Briena.

Kosič: Vsilili so nam svojo igro
"Začeli smo slabo, gledalci so bili zelo temperamentni," je začetek tekme za Val 202 opisal trener zeleno-belih Dušan Kosič in pojasnil: "Vsilili so nam svojo igro dolgih 'pasov', mi smo žogo od sebe pošiljali prepočasi, moram priznati, da smo izgledali slabo."

"Zasluženo smo napredovali"
"V drugem polčasu smo odigrali nekoliko bolje, imeli pa smo tudi kanček sreče. Irci vsekakor niso naivna ekipa, a gledano dve tekmi v celoti smo bili mi boljši in se tako povsem zasluženo veselimo napredovanja," je še povedal Kosič.

Birjukov: Bili smo manj sveži
Evropska zgodba pa se končuje za Domžale. Pokalni zmagovalci so še drugič izgubili proti Splitu, tokrat s 3:1. ''Najprej bi čestital Splitčanom za napredovanje v naslednjo kolo tekmovanja. Pokazali so, da so v tem trenutku boljša ekipa od nas in bodo popolnoma zasluženo nadaljevali igre v Evropi. Na igrišču se je videlo, da smo manj sveži od gostiteljev. To je bila že naša četrta tekma v 12 dneh in glede na vremenske razmere, ki so vladale na zadnjih treh tekmah, nam je danes primanjkovalo moči. Tokrat so bili vreme in pogoji za igro še najboljši," je priznal trener Domžal Darko Birjukov.

Hrvaška premoč v dvobojih in skokih
"Videlo se je, da je Split močnejši v dvobojih, skokih in vsaka odbita žoga je končala v njihovih nogah. Ko dosežeš gol, je za vsako ekipo najbolj pomembno, da umiri igro, saj v nadaljevanju pride do nervoze v ekipi nasprotnika. Na to smo računali, vendar smo nemudoma dobili izenačujoči gol in Splitčani so bili ponovno v psihološki prednosti. Težko se je bilo ponovno vrniti, saj je Split zelo dobra ekipa, ki zna igrati in ima čvrsto obrambo. Točno se ve, kaj kdo dela, in še enkrat jim čestitam za zasluženo zmago in jim želim veliko uspeha proti Fulhamu," je še dodal prvi mož domžalske stroke.