Špansko prvenstvo, Liga prvakov in kraljevi pokal, vse to so le v dveh tednih osvojili nogometaši Barcelone. Foto: EPA
Špansko prvenstvo, Liga prvakov in kraljevi pokal, vse to so le v dveh tednih osvojili nogometaši Barcelone. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola je v prvi sezoni kot trener članske ekipe prekosil vsa pričakovanja navijačev enega najbolj priljubljenih klubov na svetu. Foto: EPA

Po podatkih policije je avtobus z nogometaši na mestnih ulicah pozdravilo več kot 750.000 ljudi, po neuradnih podatkih pa kar več kot milijon. Avtobus z igralci je uradno peljal od spomenika Krištofa Kolumba ob pristanišču, po glavnih ulicah do prenapolnjenega stadiona Camp Nou, kjer so ekipo ob prihodu na igrišče pozdravili z znano pesmijo "We are the Champions".

Carles Puyol, ki je skupaj s trenerjem Josepom Guardiolo na stadion prinesel tudi zmagovalni pokal, je navijače pozdravil z: "Izpolnile so se nam sanje." Kratke izjave za gledalce so pripravili tudi drugi nogometaši, večina v katalonščini. Za začetek velikanskega slavja na stadionu je poskrbel 38-letni Guardiola: "Ste najboljši navijači na svetu! Visca el Barca!"

Zgodovinski trojček blaugrane
Slavje v Barceloni je bilo posebej bučno, saj je Barceloni v letu 2009 uspel največji klubski uspeh v zgodovini španskega nogometa. Ob Ligi prvakov so osvojili tudi španski pokal in prvenstvo, ki ga številni navijači cenijo celo bolj kot evropsko krono. Navijači so si na stadionu tokrat lahko ogledali vse tri osvojene lovorike in tudi zato je bil stadion poln že dve uri pred prihodom nogometnih vladarjev Evrope.

T. G.