Gareth Bale si je v dveh dvobojih proti Interju močno dvignil ceno. Foto: EPA
Gareth Bale si je v dveh dvobojih proti Interju močno dvignil ceno. Foto: EPA
Gareth Bale
Gareth Bale v nezadržnem jurišu po levem boku. Foto: EPA

Igralec Tottenhama je obnorel Evropo že pred 14 dnevi, ko je prvaku Interju zabil hat-trick, izjemno predstavo pa je v obračunu istih tekmecev ponovil tudi v Londonu, ko je pripravil dva zadetka in večkrat popolnoma osmešil enega izmed najboljših branilcev na svetu, Brazilca Maicona.

Van der Vaart: Gareth ga je 'ubil'
Novi soigralec Rafael van der Vaart, ki je v torek načel Inter (3:1), je tako kot vsi mediji poln hvale na njegov račun: "Vsi se bojijo Bala. Maicon je najboljši desni branilec na svetu, vendar ga je Gareth ubil." Od zadovoljstva je seveda blestel tudi trener Harry Redknapp: "To je bila najboljša predstava Tottenhama, odkar sedim na klopi Spursov. Bale je bil neverjeten. Za Maicona, ki ga imajo za najboljšega na svetu, je bil nezaustavljiv. Deloval je kot boksar, ki nokavtira vse po vrsti. Za Maiconom je verjetno eden izmed najhujših večerov v karieri."

Tottenham hitro podaljšal pogodbo
Bale je kariero začel v Southamptonu, ko je v prvi angleški ligi debitiral, ko še ni imel 17 let. V Tottenham je prišel pred sezno 2008/09. Za takrat 18-letnega igralca so Spursi odšteli 5 milijonov funtov s klavzulami, ki so Southamptonu nanesle še enkrat toliko. Mladenič je prvi plan stopil lani s prihodom Redknappa. Hitrost, prodornost, vzdržljivost, predložki z obema nogama ter odlično izvajanje prostih strelov so Valižana izstrelili v orbito. Pri Tottenhamu so ga hitro "zavarovali" in maja z njim podpisali novo štiriletno pogodbo.

Redknapp: Bale ni na prodaj
Snubcev po odliočnih igrah ne manjka. Zanj se odkrito zanimata oba milanska velikana in Manchester United, vendar je Redknapp poslal jasno sporočilo: "Bale ni na prodaj. Lastniki Tottenhama niso siromašni in tu je konec zgodbe. Garethu ni treba iti nikamor, da bi igral nogomet. Ostane naj tu na White Hart Lanu".