Lucas Mario Horvat je v Slovenijo prvič prišel leta 2002, dve leti pozneje pa je tu podpisal s Factorjem. Foto: MMC RTV SLO
Lucas Mario Horvat je v Slovenijo prvič prišel leta 2002, dve leti pozneje pa je tu podpisal s Factorjem. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z Lucasom Horvatom

23-letnik je na sobotnem mestnem derbiju med Olimpijo in Interblockom zadel za 1:0 in streljal za 3:0, ko se je žoge dotaknil novi Brazilec pri Olimpiji Leonardo Bonifacio in jo poslal v vrata nemočnega Damirja Botonjiča. Horvat je Ptuj za Ljubljano zamenjal šele v torek, kot sam pravi, pa ni pričakoval, da bo že takoj zaigral v prvi enajsterici: "Komaj sem prišel, bom pa se potrudil maksimalno, da bom še dalje igral."


Vaša pot se je začela pri Factorju, kako ste prišli v Ljubljano?
V Argentini sem igral v ekipi, v kateri so bili sami Slovenci, vsaki dve leti pa smo prišli v Slovenijo odigrat kakšen turnir. Ponudila se mi je možnost, da zaigram tu, in rekel sem, da bom poskusil za pol leta. Tako sem tudi začel, bil leto dni pri Factorju, pozneje tri leta pri Dravi, zdaj pa sem spet nazaj. A je zdaj čisto drugače.

Kako je bilo pri Dravi, ki je imela na koncu kar nekaj težav?
Na Ptuju je bilo lepo, a sem želel malce spremeniti izziv. Želel sem poskusiti še drugje. Trenutno me ne zanima denar, saj želim le igrati.

Proti Olimpiji ste na prvi tekmi odigrali odlično. Kako visoko se lahko zavihti Interblock?
Tega ne vem, vem le, da so pri Interblocku zelo dobri igralci. Tu je prava konkurenca, kar zelo pomaga, saj se moraš bolj potruditi in dokazati. Upam le, da bomo še dalje zmagovali.

Pogrešate Argentino?
Seveda pogrešam, dom je le dom. Komaj že čakam december, da se spet odpravim tja.

Boca Juniors ali River Plate?
River, River.

Pogovor z Lucasom Horvatom