Nogometaši Interblocka bodo dvoboj proti Herthi pričakali s slabo popotnico, saj so zadnjeuvrščeno moštvo državnega prvenstva. Foto: NK Interblock
Nogometaši Interblocka bodo dvoboj proti Herthi pričakali s slabo popotnico, saj so zadnjeuvrščeno moštvo državnega prvenstva. Foto: NK Interblock
Sporen zadetek Domžal?

Domžale - Maribor 1:0
Najprestižnejši obračun kroga je postregel z všečno predstavo, ki pa jo je zaznamovala slaba učinkovitost enih in drugih. Zapravljenih priložnosti je bilo preprosto preveč. Državni prvaki so z zadetkom Benka že zgodaj povedli in Mariborčani jih niso več ujeli. Vijoličasti so bili najbližje uspehu, ko je Pavlovič z izjemnim strelom zadel prečko, pa tudi drugače so pri realizaciji imeli nekaj smole. Po drugi strani pa bi bila lahko tudi zmaga Domžal višja. V vsakem primeru je ekipa Roberta Pevnika z odliko opravila prvi velik izpit po izpadu iz evropskih tekmovanj in napovedala, da se ubranitvi naslova prvaka ne misli odreči brez boja.

Drava - Hit Gorica 5:1
To je najbolj presenetljiv rezultat kroga. Tako visoka zmaga Ptujčanov je nepričakovana glede na kakovost nasprotnika, a kot kaže, so težave Gorice v obrambi večje, kot hoče kdo verjeti. Za Primoža Gliho je poraz proti nekdanjenu delodajalcu boleč, skrb vzbujajoče pa je tudi dejstvo, da je Gorica tri gole prejela v pičlih šestih minutah. Ne glede na vse skupaj si ekipa Drave zasluži pohvale za atraktivno in napadalno igro. To je bila ena od tistih tekem, ko nogometašem uspe prav vse, kar si zamislijo. Gledalci so bili navdušeni, Kronaveter za zdaj ostaja in Ljubinko Drulovič se lahko z Dravo veseli prve prvenstvene zmage.

Primorje - Koper 2:0
Zadnja zmaga Kopra v Ajdovščini tudi po tem krogu sega v sezono 1998/1999. Neugodne tradicije se s tako neangažirano igro, kot so jo prikazali varovanci Vlada Badžima, ne da prekiniti. Razmere za igro so bile slabe in temu primerna je bila tudi nogometna predstava. Veliko je bilo netočnih podaj, akcij brez repa in glave, povrhu še sodnik Vojko Goričan ni imel svojega dneva. Primorje je povedlo v prvem polčasu iz enajstmetrovke, nato pa se je v drugem delu tekme strelsko izkazal še Brazilec Da Silva, ki bi utegnil biti lepa popestritev lige. Koper še vedno ni ujel tekmovalnega ritma in je tik nad dnom lestvice. Ali je trenerju Badžimu zmanjkalo čarobnega prahu?

Rudar - Interblock 2:0
Marijan Pušnik je s svojimi fanti po zmagi nad Gorico vzel skalp še enemu favoritu v prvenstvu. Velenjčani so ob podpori svojega občinstva Interblocku vsilili počasni ritem igre in dvakrat atraktivno izigrali ljubljansko obrambo. Čestitke Rudarju, zato pa je toliko bolj skrb vzbujajoča forma Interblocka. Ljubljančani bodo v četrtek zvečer v pokalu UEFA igrali prvo tekmo proti berlinski Herthi, nov poraz pa je seveda izredno slaba popotnica za ta obračun. Pri Interblocku manjka kemija, nogometaši namreč delujejo skoraj anemični. Vse glasnejše so govorice, da naj bi na trenersko klop sedel Italijan Alberto Bigon, a tudi on v dveh dneh ne bo mogel narediti čudeža. Sramota posebne vrste je, da na papirju najmočnejša ekipa lige po štirih krogih na lestvici zaseda zadnje mesto.

Nafta - Mik CM Celje 1:0
Celjani so prejeli prvi gol v letošnji sezoni in posledično je Nafta skočila na vrh lestvice. Srečanje je v prvem polčasu zaznamovala izjemna borbenost obeh ekip, pri čemer so bili Celjani tisti, ki so narekovali ritem igre. Nekajkrat so bili blizu zadetka, a vseeno je odločitev padla v drugem delu srečanja, ko je tempo vendarle nekoliko padel. V 81. minuti je sodnik dosodil enajstmetrovko za Nafto in Lendavčani so darilo sprejeli z odprtimi rokami. Pozneje so Celjani vseeno še zatresli domačo mrežo, a so zadetek sodniki razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja. To je povsem razhudilo celjskega trenerja Slavišo Stojanoviča, saj je glavni sodnik Dragoslav Perič že prej pokazal kar tri rdeče kartone. Celjani so se glede sojenja pritožili.

Urban Laurenčič

Sporen zadetek Domžal?