Klaas-Jan Huntelaar je bil najboljši igralec tekme v Madridu. Foto: Reuters
Klaas-Jan Huntelaar je bil najboljši igralec tekme v Madridu. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je izenačil z glavo, ko je bil Schalke v naletu. Foto: Reuters
Christian Fuchs
Christian Fuchs je v 20. minuti kronal odlično igro Schalkeja. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Ronaldo je v prvem polčasu dvakrat reševal kraljevi klub. Foto: Reuters
Casemiro
Casemiro je dosegel tretji gol za Porto. Foto: EPA
Yacine Brahimi
Yacine Brahimi je načel mrežo Basla. Foto: Reuters

Prvo tekmo v Gelsenkirchnu je dobil kraljevi klub z 2:0, tokrat pa so branilci naslova v Ligi prvakov prikazali izjemno slabo igro, Schalke pa je navdušil in na krilih sijajnega Klaasa-Jana Huntelaarja pretil vse do konca.

Fuchs kaznoval medlo igro Reala
Nemci so začeli odločno in v 10. minuti je Eric Maxim Choupo-Moting prišel do strela iz ugodnega položaja, a je streljal mimo vrat, žoge ni dobro zadel. Na sredini igrišča so imeli gostje premoč, Real je deloval popolnoma brez idej. V 20. minuti je Schalke zasluženo povedel. Tranquillo Barnetta je podal v kazenski prostor, Huntelaar je žogo prepustil Christianu Fuchsu, ki je z osmih metrov z levico zatresel mrežo. Iker Casillas se je dotaknil žoge, a ni mogel preprečiti zadetka.

Ronaldo zadel iz prve priložnosti
Navijači iz Gelsenkirchna so glasno prepevali, domači privrženci pa niso mogli verjeti, da lahko Real igra tako slabo. Cristiano Ronaldo je bil neviden do 25. minuti, ko je izenačil. Toni Kroos je podal iz kota, Joel Matip je pozabil na Portugalca, ki je z natančnim strelom z glavo izid poravnal na 1:1. Roberto di Matteo je moral po pol ure zamenjati poškodovanega Choupo-Motinga, vstopil je Leroy Sane.

Huntelaar v tretjem poskusu v polno
Real tudi v nadaljevanju ni našel prave igre, strel Garetha Bala je Timon Wellenreuther zlahka zadržal. V 39. minuti je Huntelaar prišel sam pred Casillasa, a z desne strani žoge ni dobro zadel, spravil jo je mimo Casillasa, a je zletela mimo vrat. Nizozemec je v naslednji akciji z 20 metrov močno streljal in zadel stičišče vratnice in prečke. V tretje je Huntelaar le zadel, v 40. minuti je iz bližine zabil žogo pod prečko, potem ko je Casillas le odbil strel Maxa Meyerja.

Ronaldo reševal kraljevi klub
Ob koncu polčasa je Real pritisnil, strel Samija Khedira je Wellenreuther odbil s parado, nemočen pa je bil v zadnji minuti prvega dela. Fabio Coentrao je z leve strani podal pred vrata, Matip je znova izgubil Ronalda izpred oči, Portugalec pa je z glavo s petih metrov izenačil na 2:2. To je bil že njegov 78. gol v evropskih tekmovanjih, z njim je na lestvici najboljših strelcev na prvem mestu prehitel Raula Gonzalesa.
Benzema poskrbel za prvo vodstvo Reala
V 52. minuti je vse kazalo, da so vsi dvomi o skupnem zmagovalcu razrešeni. Fabio Coentrao je v kazenskem prostoru zaposlil Karima Benzemaja, ki se je izognil prepovedanemu položaju, si nastavil žogo na desnico in zadel za 3:2. Pet minut zatem je Fuchs našel Saneja, ki je z roba kazenskega prostora z natančnim strelom z desno nogo zavrtinčil žogo v mrežo, Casillas je bil prekratek.

Izjemni Huntelaar poskrbel za napeto končnico
Carlo Ancelotti
je skušal poživiti igro, v 58. minuti sta vstopila Luka Modrić in Marcelo. Gostitelji so le še čakali, da Damir Skomina odpiska konec tekme. Šest minut pred koncem je Sane potegnil proti kazenskemu prostoru, Modrić je skušal izbiti žogo, a je prišla do Huntelaarja, ki je z močnim strelom s 15 metrov poskrbel za napeto končnico.
Casillas rešil gostitelje
Schalke je vse moči usmeril v napad, ena izmed največjih senzacij v zgodovini Lige prvakov je bila mogoča. Močan strel Saneja je odbil Casillas, v zadnji minuti pa je sijajni Huntelaar z glavo podaljšal žogo do Benedikta Höwedesa, a kapetan Schalkeja s 13 metrov ni dovolj dobro zadel žoge.
Gladka zmaga Porta
V Portu domači niso imeli večjih težav, Basel so odpravili kar s 4:0, prva tekma pa se je končala z remijem (1:1). Že v 14. minuti je Alžirec Yacine Brahimi natančno izvedel prosti strel. Na začetku drugega se je izkazal še kot asistent Hectorju Herreri, ki je vodstvo povišal. Zmago sta potrdila Brazilec Casemiro v 56. in Kamerunec Vincent Aboubakar v 76. minuti. Švicarji so tekmo končali le z deseterico, v sodnikovem dodatku je Walter Samuel prejel drugi rumeni karton.

Osmina finala, povratne tekme:
REAL MADRID - Schalke 3:4 (2:2) 2:0
Ronaldo 25., 45., Benzema 53.; Fuchs 20., Huntelaar 40., 84., Sane 57.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa (83./Nacho), Varane, Pepe, Fabio Coentrao (58./Marcelo), Kroos, Khedira (58./Modrić), Isco, Bale, Ronaldo, Benzema.

Schalke: Wellenreuther, Höwedes, Matip, Nastasić, Höger (57./Goretzka), Fuchs, Neustädter, Barnetta (81./Učida), Meyer, Choupo-Moting (29./Sane), Huntelaar.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)



PORTO - Basel 4:0 (1:0) 1:1
Brahimi 14., Herrera 47., Casemiro 56., Aboubakar 76.
RK: Samuel 91./Basel

Porto: Fabiano Freitas, Danilo (22./Martins Indi), Maicon, Marcano, Alex Sandro, Casemiro, Herrera, Evandro (78./Quaresma), Tello, Brahimi (74./Neves), Aboubakar.

Basel: Vaclik, T. Xhaka, Schär (59./Embolo), Samuel, Safari, F. Frei (63./Kakitani), Elneny, Zuffi, Gonzalez, Gashi (77./Kalla), Streller.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)


Sreda ob 20.45:
CHELSEA - PARIS SG 1:1

BAYERN - ŠAHTAR DONECK 0:0



Torek, 17. marca, ob 20.45:

ATLETICO MADRID - BAYER LEVERKUSEN 0:1
MONACO - ARSENAL 3:1

Sreda, 18. marca, ob 20.45:

BARCELONA - MANCHESTER CITY 2:1
BORUSSIA DORTMUND - JUVENTUS 1:2
Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.