Franck Ribery vsak dan zavzeto trenira. Brez njega je Bayern povsem druga ekipa. Foto: EPA
Franck Ribery vsak dan zavzeto trenira. Brez njega je Bayern povsem druga ekipa. Foto: EPA
Karim Benzema
Karim Benzema je v letošnji sezoni v izvrstni formi. Jo bo zagodel še Bavarcem? Foto: EPA
Cesc Fabregas, Mikael Silvestre in William Gallas
Cesc Fabregas, Mikael Silvestre in William Gallas verjetno še niso preboleli grenkega poraza proti Hull Cityju. Foto: Reuters
Arsene Wenger
Arsene Wenger je bil po sobotnem porazu zelo kritičen do svojih varovancev. Foto: Reuters
Dick Advocaat
Dick Advocaat pričakuje prihod kraljevega kluba. Foto: Reuters

Veliki derbi skupine F Lige prvakov bodo nemški prvaki začeli po dveh grenkih porazih v Bundesligi. V soboto je "Klinsi" odpočil Lucia in Ze Roberta, v drugem delu sta vstopila Lukas Podolski in Ribery. Hannover je slavil z 1:0 in v Münchnu je nezadovoljstvo veliko. Menedžer Uli Hoeness je bil zelo slabe volje, a Klinsmann po zmagi v Bukarešti proti Steaui z 1:0 zaenkrat še trdno sedi na svojem stolčku.

Ribery zelo motiviran proti rojakom
Glavni up Bavarcev je Ribery, ki se vrača po poškodbi gležnja (staknil jo je junija na Euru proti Italiji). Proti Hannovru ob zgoščeni obrambi še ni prišel do izraza. "Sam ne more storiti ničesar. Če bomo igrali tako kot v Hannovru, nimamo proti Lyonu nikakršnih možnosti. V Franciji bodo vsi gledali vsak moj korak, zelo sem motiviran. V naši ekipi je veliko želje, da končno prikažemo pravo igro, to je zares pomembna tekma," je dejal francoski vezist, ki naj bi v igro vstopil v drugem polčasu.

Benzema računa vsaj na točko
Sedemkratni francoski prvaki so v soboto z 2:1 premagali Nancy. Karim Benzema je zabil že šesti gol v sedmih krogih. V drugem polčasu je s poškodbo gležnja zapustil igrišče, vendar bo v torek lahko zaigral. "Naš cilj je vsaj točka. Po remiju doma s Fiorentino ne smemo izgubiti, če se ponudi priložnost, pa bomo seveda vzeli kar vse tri," je odločen Benzema.

Je že čas za nov govor "Kaiserja"?
Manjkal bo branilec Fabio Grosso, ki ima zlomljeno rebro, kapetan Juninho bo prav tako v udarni postavi. "Bayern je še vedno sijajna ekipa. Enkrat se bodo prebudili, na domačem igrišču pa so vedno favorit. Imel bi več samozavesti, če bi oni zelo dobro štartali v sezono," je povedal Sidney Govou, ki je 6. marca 2001 Bayernu zabil dva gola na stadionu Gerland (3:0). Po tej tekmi je predsednik Bavarcev Franz Beckenbauer na sprejemu pošteno udaril po mizi in dva meseca pozneje so Stefan Effenberg in kolegi dvignili pokal za zmago v Ligi prvakov na San Siru. Morda bi moral "Kaiser" znova spustiti zvezdnike na realna tla.

Rdeči vragi brez Hargreavesa in Nevilla
Manchester United je v Aalborg odpotoval brez Owna Hargreavesa in Garyja Nevilla. Hargreavesu se je ponovila poškodba kolena, medtem ko trener Alex Feguson ni želel razkriti vzroka za izostanek Nevilla. 33-letnik je manjkal leto in pol zaradi hude poškodbe gležnja. Evropski prvaki so v prvem krogu doma le remizirali z Villarrealom (0:0). Španci bodo gostili Celtic.

Wenger: Nogometaši niso stroji
Arsenal si je v soboto v Premier ligi privoščil velik spodrsljaj proti Hull Cityju na domačem stadionu Emirates (1:2). V derbiju skupine G proti Portu morajo prikazati povsem drugačen obraz, če želijo vse tri točke. "Moji varovanci so bili preprosto premalo zbani. Bili so zasanjani in z mislimi nekje drugje. Bili smo površni, prepustili smo jim preveč prostora. Tako je v nogometu, igralci pač niso stroji," je bil v soboto jezen trener topničarjev Arsene Wenger, ki na klopi Londončanov sedi že 12 let.

Tekma leta v St. Peterburgu
V skupini H bo poslastica že ob 18.30, ko bo Zenit gostil madridski Real. Zmagovalci Pokala Uefa v ruskem prvenstvu ne blestijo. Že v Torinu so kljub porazu z 0:1 dokazali, da imajo v Ligi prvakov še poseben motiv. Stara dama gostuje v Belorusiji, Bate Borisov pa upa vsaj na točko. Juve je v preteklem tednu oddal točki proti Catanii in Sampdorii.

2. krog, torek ob 20.45, skupina E:
AALBORG - MANCHESTER UNITED
VILLARREAL - CELTIC GLASGOW


Lestvica:
AALBORG 1 0 1 0 0:0 1 VILLARREAL 1 0 1 0 0:0 1 CELTIC GLASGOW 1 0 1 0 0:0 1 MANCHESTER UTD. 1 0 1 0 0:0 1


Skupina F:
FIORENTINA - STEAUA BUKAREŠTA
BAYERN - LYON

Lestvica:                          
BAYERN             1  1 0 0  1:0  3
FIORENTINA         1  0 1 0  2:2  1
LYON               1  0 1 0  2:2  1
STEAUA BUKAREŠTA   1  0 0 1  0:1  0


Skupina G:
ARSENAL - PORTO
FENERBAHČE - DINAMO KIJEV

Lestvica:                          
PORTO              1  1 0 0  3:1  3
ARSENAL            1  0 1 0  1:1  1
DINAMO KIJEV       1  0 1 0  1:1  1
FENERBAHČE         1  0 0 1  1:3  0


Skupina H:
BATE BORISOV - JUVENTUS
ZENIT - REAL MADRID ob 18.30

Lestvica:                          
REAL MADRID        1  1 0 0  2:0  3
JUVENTUS           1  1 0 0  1:0  3
ZENIT              1  0 0 1  0:1  0
BATE BORISOV       1  0 0 1  0:2  0


A. G.