Raul Florucz je Victorju Sanchezu lahko pomagal pri pripravi na tekmeca, saj je del mladosti preživel v Linzu. Foto: www.alesfevzer.com
Raul Florucz je Victorju Sanchezu lahko pomagal pri pripravi na tekmeca, saj je del mladosti preživel v Linzu. Foto: www.alesfevzer.com

Avstrijska zasedba, ki je bila v pretekli sezoni tretja v domači ligi, je po podatkih spletne strani Transfermarkt približno štirikrat vrednejša od ljubljanske (39,15 milijona evrov proti 9,8 milijona evrov).

Najvišje na tržnici kotira 22-letni hrvaški napadalec Marin Ljubičić (šest milijonov evrov), ki je v tej sezoni v Bundesligi dosegel štiri zadetke, v Konferenčni ligi pa je v 1. krogu proti Djurgardnu (2:2) prispeval podajo.

Najprepoznavnejše ime v kadru zasedbe iz Linza je sicer 36-letni branilec Jerome Boateng, nekdanji nogometaš Bayerna in Manchester Cityja, ki je v Zgornjo Avstrijo julija prišel iz Salernitane. Toda pri LASK-u za zdaj ne igra veliko, na sedmih tekmah je zbral le 130 minut. Proti Djurgardnu, ko je LASK vodil z 2:0, a nato zapravil vodstvo, je na zelenico stopil 20 minut pred koncem.

Vodilni gol je tedaj prispeval 31-letni kosovski reprezentant Valon Berisha, drugega pa Florian Flecker. Švedi so imeli nekaj več od igre, Linčani pa so iz treh strelov v okvir vrat dvakrat zatresli mrežo.

Sanchez: Heidenheim je pomenil spoznanje, da se lahko kosamo s tekmeci v tej ligi

Goste iz Avstrije pri Olimpiji gotovo najbolje pozna Raul Florucz, ki je bil med letoma 2015 in 2019 član LASK-ovih mlajših selekcij. Poudaril je, da zaradi tega tekma zanj ne bo nič drugačna kot druge, s soigralci pa želi odigrati "tekmo življenja".

Trener Victor Sanchez je pojasnil, da večjih težav s poškodbami ni in da je bila tekma v Heidenheimu, ko je Olimpija v drugem polčasu izenačila, na koncu pa z veliko smole pri sodniški odločitvi za 11-metrovko izgubila z 2:1, tudi zelo dobra lekcija.

"Če primerjamo proračun, je tudi LASK daleč pred nami, a na igrišču bomo iskali rešitve. Najpomembnejše na prvi tekmi je bilo spoznanje, da se lahko kosamo s tekmeci v tej ligi. To nam je vlilo samozavest. Motivacija je velika, pozitivno ozračje tudi," je dejal Španec.

Pri zeleno-belih upajo, da bo zelenica v Stožicah na primerni ravni, čeprav vremenska napoved ni najboljša, saj bo dež v noči na sredo zajel vso Slovenijo, občasno pa bo deževalo tudi v četrtek.

Obe ekipi konec tedna zmagali v gosteh

Olimpija je v soboto z 1:0 zmagala v Lendavi in obdržala prvo mesto na lestvici Prve lige Telemach. Strelec edinega zadetka je bil Alex Blanco, ki je 3. oktobra dosegel tudi gol v Nemčiji.

LASK je slabo začel sezono in od 2. do 6. kroga nanizal kar pet zaporednih porazov. Zadnjič je izgubil 14. septembra, od tedaj pa zbral tri zmage in en remi. V nedeljo je z 1:2 zmagal v Innsbrucku pri Tirolu. Poleg Berishe je mrežo zatresel Maximilian Entrup, ki je zmagovalca odločil v 87. minuti.

Trener je nekdanji dolgoletni avstrijski reprezentant Markus Schopp, ki je na začetku septembra zamenjal Thomasa Darazsa. V klubu hkrati opravlja tudi vlogo športnega direktorja. Predtem je bil vrsto let trener Hartberga.

Sanchez si želi na tekmi proti LASK-u čim večje podpore s tribun

Konferenčna liga, 2. krog

Četrtek ob 21.00:
OLIMPIJA – LASK LINZ

Verjetni postavi:

Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Ristić, Ratnik, Jorge Silva, Agba, Doffo, Blanco, Thalisson, Pedro Lucas, Florucz.

LASK Linz: Siebenhandl, Bello, Talovierov, Ziereis, Stojković, Jovičić, Horvath, Žulj, Berisha, Flecker, Ljubičić.

Sodnik: Daniele Chiffi (Italija)