Milivoje Novakovič in Robert Koren že komaj čakata na prvo tekmo. Foto: MMC RTV SLO
Milivoje Novakovič in Robert Koren že komaj čakata na prvo tekmo. Foto: MMC RTV SLO
Fabio Capello
Italijan Fabio Capello bo na prvenstvu vodil izbrano vrsto Anglije, ki bo prvi favorit skupine C. Foto: Reuters
Slovenci zares poznamo le Anglijo
Milivoje Novakovič o žrebu za SP
Robert Koren o žrebu za SP


Novakovič in Koren sta svoje vtise opisala takoj po žrebu za TV Slovenija, nato pa sta jih prek Nogometne zveze Slovenije iz JAR-a sporočila še selektor Matjaž Kek in predsednik NZS-ja Ivan Simič.

Milivoje Novakovič:
Mislim, da smo dobili dobro skupino, kjer se lahko marsikaj zgodi. Najbolj pomembna bo prva tekma. Igro iz kvalifikacij bomo morali pokazati še na SP-ju. Prva tekma z Alžirijo bo odločala o usodi za naprej. Za to tekmo se moramo maksimalno potruditi. Proti nam so vsi favoriti, ampak s tako igro, kot smo jo prikazali v zadnjem času, lahko zagrenimo življenje kateremu koli nasprotniku. Seveda se bomo z ZDA borili za 2. mesto. Kar imamo mi trenutno, kolektiv in vzdušje, nam daje dodatno moč. Tja gremo, da presenetimo in upamo, da bomo napredovali v drugi krog. Za Slovenijo je velika čast, da smo na SP in nestrpno čakamo na svoj nastop.

Robert Koren:
Vsekakor smo lahko zadovoljni. Vse reprezentance so izredno kakovostne, tako da nekih lahkih nasprotnikov ne bi mogli dobiti v nobenem primeu. V primeru naše skupine smo lahko optimistični in lahko pričakujemo boj za 2. mesto. Z Američani se lahko enakovredno kosamo, tu ne bi smelo biti večjih problemov. Toda ne smemo podcenjevati Alžircev. Komaj čakamo na SP. Jaz trenutno doma končujem rehabilitacijo po operaciji, v nedeljo pa se že odpravljam nazaj v Anglijo, kjer bom nadaljeval okrevanje, in upam, da bom kmalu na zelenici. Ali bom zdaj v Angliji v središču medijske pozornosti? Bomo videli. Mislim, da se bodo na veliko razpisali o naši skupini. Mi vemo, da moramo biti osredotočeni sami nase, ampak tudi Angležem bomo dali kakšno kost, da jo bodo glodali.

Matjaž Kek, selektor Slovenije:
Na koncu koncev tri tekme moraš odigrati. Vsa moštva so na svetovni lestvici višje rangirana kot mi. Z Angleži, ki so, mislim, favoriti naše skupine, imamo izkušnje pred kratkim. Odvisno je, kako se bomo mi pripravili, v kakšnem stanju bomo, vendar sem prepričan, da bo Slovenija pustila dober vtis na svetovnem prvenstvu. Ostajam pri tem - sposobni smo igrati v naslednjem krogu!

Ivan Simič, predsednik Nogometne zveze Slovenije:
Ne moremo reči, da je skupina lahka, imamo dokaj močne nasprotnike. Delo bo zelo težko, a do zdaj smo pokazali, da ko je najtežje, smo najboljši. Še vedno lahko upamo na drugi krog, ne glede na nasprotnike. Na svetovno prvenstvo smo prišli z neverjetno borbo in upam, da bo tako ostalo tudi vnaprej. Edino z angleškim predsednikom sva se pozdravila in izmenjala nekaj besed. Več pogovorov bo sledilo zvečer in jutri zjutraj.

Fabio Capello, selektor Anglije:
Mislim, da gre za zelo uravnoteženo in izenačeno skupino. Igrali smo že z ZDA in s Slovenijo in proti obema smo se mučili. Alžirija je izločila Egipt in je zelo nevarno moštvo. Spominjam se, da so kakšne skupine izgledale zelo lahke, a so nato postale zelo zakomplicirane.

Bob Bradley, selektor ZDA:
Mislim, da imamo možnosti za napredovanje. Občutek imam, da imamo pred seboj tekmece, prek katerih lahko realno gledano skočimo v drugi krog.

Rabah Saadane, selektor Alžirije:
Mislim, da gre za težko skupino, v kateri je tako velik trener, kot je Fabio Capello, in tako izkušeno moštvo, kot je ZDA, ki je na Pokalu konfederacij prišlo vse do finala z Brazilijo. Gre za skupino, v kateri sta Anglija in ZDA v prednosti.

Slovenci zares poznamo le Anglijo
Milivoje Novakovič o žrebu za SP
Robert Koren o žrebu za SP