Wayne Rooney bo  znova glavna nevarnost za Milanova vrata. Foto: EPA
Wayne Rooney bo znova glavna nevarnost za Milanova vrata. Foto: EPA
Alex Ferguson
Alex Ferguson lahko razmiroma mirno pričakuje tekmo. Foto: Reuters
Leonardo
Leonardo verjame v 'čudež na Old Traffordu'. Foto: EPA
Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart je v soboto odločil tekmo proti Sevilli (3:2). Foto: EPA
Cesar Delgado
Cesar Delgado se veseli gostovanja na Santiago Bernabeuu. Foto: EPA

Na prvem srečanju osmine finala Lige prvakov je odlični napadalec na San Siru zadel dvakrat in bil najbolj zaslužen za zmago rdečih vragov s 3:2. "V petek si nisem mislil, da ima kaj možnosti, toda zelo hitro si je opomogel," je povedal trener Alex Ferguson, ki na Rooneyja ni mogel računati v soboto na tekmi Premier League proti Wolverhamptonu (0:1). Koleno si je poškodoval v sredo na prijateljskem obračunu Anglija - Egipt.
Samozavest v obeh taborih
Manjkal pa bo branilec Wes Brown, ki si je v soboto zlomil kost v stopalu in bo odsoten od štiri do šest tednov. Poškodovana sta tudi Michael Owen in Ryan Giggs, zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel v Milanu, pa bodo gostitelji pogrešali še Michaela Carricka. "Moja ekipa se mora izkazati in se tudi bo!" Italijanom kljub nekaj skrbem sporoča "Fergie".

Njegov kolega na klopi Milana Leonardo je prav tako samozavesten, čeprav bodo morali njegovi varovanci zmagati z dvema zadetkoma razlike, kar v Manchestru na izločilnih tekmah ni uspelo še nikomur. Brazilec meni, da bo United kljub veliki prednosti igral napadalno, saj je to njegov stil. "Potrebni bodo jeza, natančnost in osredotočenost," so na pot v Anglijo Milanove nogometaše pospremili pri največjem italijanskem športnem časniku La Gazzetti dello Sport.

Na Old Trafford se vrača David Beckham, vendar je vprašanje, ali bo igral. Alexandre Pato si je opomogel po poškodbi stegenske mišice, na voljo sta tudi Gennaro Gattuso in Clarence Seedorf.
Madridčani v dobri strelski formi
Real bo proti Lyonu lovil zaostanek z 0:1 brez poškodovanih Karima Benzemaja (dimlje), Roystona Drentheja in Pepeja ter kaznovanih Marcela in Xabija Alonsa. Trener Manuel Pellegrini verjame v napredovanje Madridčanov, a bo moral razrešiti predvsem dilemo, kdo bo igral na sredini igrišča.
Rezervista Guti in Rafael van der Vaart sta se izkazala v soboto, ko je kraljevemu klubu uspel izjemen preobrat proti Sevilli (3:2). Real že od leta 2003 neuspešno naskakuje četrtfinale. Letos si še toliko bolj želi prebiti vse do konca, saj bo finale na Santiagu Bernabeuu. Špance hrabri podatek, da so na zadnjih treh tekmah La Lige dosegli 14 zadetkov.

Delgado: "To je tekma, na kateri moramo uživati"
Lyon na petih medsebojnih tekmah v Ligi prvakov še nikoli ni izgubil proti Realu, v Madridu je dvakrat remiziral. Trener Francozov Claude Puel je prepričan, da bo njegovo moštvo moralo zadeti. "Moramo odigrati inteligentno tekmo v našem ritmu. Na Real moramo pritisniti," še pravi.

Zaradi poškodbe mišice ne bo mogel računati na vezista Michela Bastosa. Cesar Delgado se veseli igranja na slovitem stadionu: "Pritisk bo na Realu, saj igra doma in mora zmagati. To je tekma, na kateri moramo uživati. V življenju se ti ne ponudi veliko priložnosti za igro proti takemu moštvu. Izjemno bo o tem pripovedovati svojim otrokom."
Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme
Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - LYON 0:1

MANCHESTER UNITED - MILAN 3:2
Odigrano v torek:
Fiorentina - BAYERN 3:2 (1:0) 1:2
Vargas 28., Jovetić 54., 64.; van Bommel 60., Robben 65.
ARSENAL - Porto 5:0 (2:0) 1:2
Bendtner 10., 25., 90./11-m, Nasri 64., Eboue 66.

Torek, 16. marca, ob 20.45:

SEVILLA - CSKA MOSKVA 1:1
CHELSEA - INTER 1:2

Sreda, 17. marca, ob 20.45:
BARCELONA - STUTTGART 1:1
BORDEAUX - OLYMPIACOS 1:0
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.