Četrto mesto po četrti zmagi

Slovenska nogometna reprezentanca je z nedeljsko zmago proti Cipru končala kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostil Katar. Štiri zmage in prav toliko porazov ter dva remija niso bili dovolj za konkurenčnost pri vrhu lestvice skupine H. Na svetovno prvenstvo neposredno potuje Hrvaška.

Sorodna novica Kek: Gotovo smo bili sposobni osvojiti štiri ali pet točk več

Ciper ob koncu pokazal, zakaj je marca slavil

Sorodna novica Viler: "Izgubil se je kult reprezentance. Tudi sam ne čakam na tekmo Slovenije kot nekoč."

"Slovenija je pustila na tej tekmi dober vtis, še posebej glede na vse težave, ki jih je imela v ekipi. Dobro je igrala proti Cipru, kombinirala, čeprav je težko igrati proti tako zaprti reprezentanci. Žal je v zadnjem delu tekme nekoliko popustila in Ciper je pokazal, zakaj je marca poskrbel za naše bolečine na gostovanju," pravi Boštjan Janežič, ki ob pogoju nekoliko bolj ustaljene selekcije Sloveniji daje več možnosti za preboj na prihajajoče evropsko prvenstvo. Še prej reprezentanco v prihodnjem koledarskem letu čaka nova sezona Lige narodov.

Neobstoječa igra po levi strani

Sorodna novica Mijatović: S to kakovostjo se v tem trenutku ni dalo več narediti

"Marsikje bo selektor Kek še moral poiskati kakšno rešitev. Najbolj pereč je trenutno problem na levem boku, prek katerega smo ne le nenevarni, ampak tam prihaja tudi do velikih napak. Te strani sploh ne uporabljamo, kar se je proti Cipru odlično videlo. Radi rečemo, da lestvica ne laže, kvalifikacije so mini prvenstvo in vse se je zložilo tako, kot se je moralo," je razplet v skupini H pokomentiral Marko Cirman in dodal: "Na koncu si ta reprezentanca niti ni zaslužila kaj več v teh kvalifikacijah. Niti enkrat nismo zmagali dvakrat zapored, tokrat šele prvič dosegli več kot en gol na domačem igrišču in potem preprosto več kot tega izkupička ne moreš pričakovati."

Sorodna novica "Na žalost se sanje o SP-ju niso uresničile, a verjamem, da se bodo v prihodnje."

V iskanju borbenosti in ekipnega duha

Radijska ekipa je v debati opozorila tudi na stvari, ki nogometni reprezentanci manjkajo za uvrstitev na kakšno veliko tekmovanje. "Kakovosti je pač toliko, kolikor je je. Ta ekipa verjetno potrebuje predvsem nekaj fanatične borbenosti, da posamezniki dihajo drug za drugega, da se znajo stepsti na igrišču. To da tudi nasprotniku vedeti, da si resna ekipa, da ciljaš na napredovanje. Borbenost in ekipni duh lažje izvržeta kakovost in ne obratno. Če so igralci prehitro zadovoljni s točkovnim izkupičkom, kot je ta, potem tega preskoka ne bo," pravi Jože Pepevnik.

V tokratni epizodi podkasta Žoga je okrogla boste lahko slišali tudi celoten pogovor z Matjažem Kekom, opravljen le nekaj minut po koncu tekme v Stožicah, in razmišljanje o končnem razpletu v skupini H, kjer sta Hrvaška in Rusija končali daleč pred konkurenco.

Jasmin Kurtić - celoten pogovor pred tekmo proti Cipru