Tom Henning Ovrebö sredine tekme ne želi komentirati. Foto: Reuters
Tom Henning Ovrebö sredine tekme ne želi komentirati. Foto: Reuters

"Ne bom komentiral sredinega dogajanja. Zdaj sem povsem osredotočen na sojenje prihajajočih dvobojev na Norveškem in prihodnost. Spremenilo se je le to, da me ljudje na ulici bolj prepoznavajo in kažejo s prstom name," je v intervjuju za angleški časopis Guardian povedal 42-letni Norvežan, ki ga je zaradi groženj s smrtjo iz Londona v strogi tajnosti pospremila angleška policija.

Spomnimo. Barcelona se je v finale Lige prvakov uvrstila po neodločenem izidu 1:1. Odločilni zadetek je v 93. minuti dosegel Andres Iniesta, Ovrebö pa v petih, šestih dvomljivih situacijah ni dosodil niti ene enajstmetrovke za Angleže, kar je povsem iztirilo nogometaše in navijače Chelseaja.

Njegov odnos do nogometa se ni spremenil: "Zakaj imam rad nogomet? Zakaj pa ga ne bi? Vedno je bil del mojega življenja. Od sedmega leta naprej, ko sem ga začel igrati. Ne vem, zakaj bi en majhen incident to spremenil. Za sojenje sem še vedno zelo motiviran."

Ovrebö pravi, da mu pri sojenju veliko pomaga psihologija, s katero se ukvarja zunaj nogometnih zelenic. "Seveda je v nogometu veliko psihologije. Zelo pomembno je, kako se odzoveš v določenih okoliščinah in kako se spopadaš s stresom."

Prvič po polfinalu Lige prvakov bo Ovrebö sodil v soboto.

R. K.