Aleš Zavrl in Boštjan Gasser sta v JAR-u poskrbela še zadnje podrobnosti. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Zavrl in Boštjan Gasser sta v JAR-u poskrbela še zadnje podrobnosti. Foto: MMC RTV SLO
Polokwane
Stadion Peter Mokaba sprejme 46.000 gledalcev. Foto: EPA

Vodja projekta JAR Aleš Zavrl in sekretar reprezentance Boštjan Gasser sta se v četrtek dopoldne vrnila iz Južnoafriške republike, kjer sta se dogovorila še o zadnjih podrobnostih slovenskega domovanja med prvenstvom.
Stadion Peter Mokaba bodo odprli ta konec tedna
Zavrl in Gasser sta imela prvi dan na sedežu Južnoafriške nogometne zveze (SAFA) sestanek s predstavniki Mednarodne nogomene zveze (Fifa) intamkajšnjega organizacijskega komiteja (LOC) v zvezi s slovenskim pripravljalnim centrom v Johannesburgu in vprašanji namestitve, nato pa sta se v Hyde park High Schoolu sešla še s športnim direktorjem centra Bobom Keenom.

Prva moža slovenske logistike sta se naslednji dan odpravila v Polokwane, kjer sta si ogledala tamkajšnji hotel, kjer bo slovenska izbrana vrsta bivala le eno noč pred tekmo z Alžirijo. Hotel je po besedah Zavrla sprejemljiv. Gre za manjše mesto z novim stadionom, ki bo odprtje doživel ta konec tedna, ko se bodo na mini turnirju pomerili trije južnoafriški klubi in danski Brondby.

Tudi Maradona že preveril Polokwane
V teh dneh je Južnoafriško republiko obiskal tudi argentinski selektor Diego Armando Maradona. Ogledal si je tudi Polokwane, kjer bodo Argentinci 22. junija odigrali zadnjo tekmo predtekmovanja z Grki. Stadion Peter Mokaba je preveril le nekaj minut prej kot Zavrl in Gasser.

V Polokwaneju bosta še tekmi Francija - Mehika (17. junija) in Paragvaj - Nova Zelandija (24. junija).