Slovenija se bo v JAR-u v skupinskem delu pomerila z Alžirijo (13. 6.), ZDA (18. 6.) in Anglijo (23. 6.). Foto: EPA
Slovenija se bo v JAR-u v skupinskem delu pomerila z Alžirijo (13. 6.), ZDA (18. 6.) in Anglijo (23. 6.). Foto: EPA
Junija in julija bodo vse oči športne javnosti uprte v Južnoafriško republiko. Afrika prvič gosti svetovno prvenstvo. Foto: EPA
Gledanost prvenstva v JAR-u bo rekordna. Foto: EPA

Obračuni najboljših svetovnih reprezentanc, med katerimi bo tudi Slovenija, bo potekal od 11. junija do 11. julija. Na Televiziji Slovenija si boste lahko ogledali vseh 64 tekem. Pomembno vlogo bo imel tudi MMC-jev portal, ki bo edini v živo prenašal vse dvoboje, tudi tiste, ki bodo ob koncu skupinskega dela potekali istočasno.

Seveda bomo na televiziji, radiu in spletni strani v naslednjih mesecih stopnjevali napetost pred najbolj gledanim športnim dogodkom na svetu. Na drugem programu ob ponedeljkih že poteka oddaja Pozdrav Afriki, ki obravnava vse aktualne dogodke v zvezi z mundialom.

Maja podrobna predstavitev vseh reprezentanc
Od 1. maja naprej bodo v dnevnem ritmu na sporedu oddaje tuje produkcije, ki bodo predstavljale udeleženke SP-ja.

Drugi program povsem v znamenju nogometa
Med svetovnim prevenstvom bo vsak dan potekal studijski del, ki se bo začel pol ure pred prvo tekmo in bo trajal vse do 23. ure. Šlo bo večinoma za razvedrilno vsebino z živo glasbo in občinstvom v studiu. Vse tekme si boste lahko naslednji dan ogledali tudi v posnetku v dopoldanskem terminu.

Na MMC-ju vse tekme, vsi goli in zanimive akcije
V Južnoafriško republiko bo odpotovala okrepljena novinarsko-producentska ekipa, tako da ne boste zamudili prav ničesar. Na MMC-jevem portalu bomo kmalu po olimpijskih igrah odprli poseben nogometni portal, kjer boste obveščeni prav o vsem. Gostili bomo številne znane osebnosti, tako nogometne kot iz sveta zabave. Poleg prenosov si boste lahko na spletni strani MMC-ja ogledali vse zadetke, zanimive akcije in dogajanja ob stadionih. Za "delikatesne" informacije bo na samem prizorišču skrbel MMC-jev novinar Matej Rijavec.

Tudi Euro 2012 in SP 2014 na RTV-ju
Še sveža novica. RTV SLovenija si je že pridobila ekskluzivne pravice za evropsko prvenstvo leta 2012 na Poljskem in v Ukrajini ter svetovno prvenstvo leta 2014 v Braziliji.