Jan Repas se veseli zadetka s soigralci. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Repas se veseli zadetka s soigralci. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polčasu je bilo razmerje v strelih 8:1 za vijoličaste, v okvir vrat pa 2:0. Najpomembnejši dogodek se je zgodil v 31. minuti, ko so gostje ostali brez branilca Denila Maldonada, ki je po prekršku nad Etiennom Beugrejem v vlogi zadnjega moža v obrambi prejel rdeči karton.

Beugre je igral kljub smrti svojega očeta. Napadalec iz Slonokoščene obale bo v domovino odpotoval v petek.

Številčno premoč so gostitelji izkoristili v 57. minuti in povedli z 1:0. Josip Iličić je z lepo globinsko podajo po tleh na robu kazenskega prostora našel Jana Repasa, ta je z žogo napravil še nekaj korakov in zatresel mrežo.

Jan Repas (levo). Foto: www.alesfevzer.com
Jan Repas (levo). Foto: www.alesfevzer.com

V 88. minuti je na 2:0 povišal rezervist Arnel Jakupović, ki je po podaji Martina Mileca z desne strani zadel z glavo.

Na koncu je bilo v strelih 16:5, od tega v okvir vrat 5:0. Domači so imeli 54 odstotkov časa žogo v svoji posesti.

Razigrani Iličić

Mariborčani so prevladovali večji del tekme. Že v 4. minuti je Žan Repas odvzel žogo tekmecu in prodrl v kazenski prostor, njegov strel z desetih metrov pa je z bravurozno obrambo ustavil vratar Laurentiu Popescu.

Nato so prvo nevarno akcijo uprizorili tudi gosti, po predložku Nicusorja Bancuja je Andrej Ivan z glavo streljal mimo desne vratnice Ažbeta Juga.

Le minuto pozneje so si novo priložnost priigrali tudi gostitelji, strel Pijusa Širvysa z 20 metrov je zletel mimo leve vratnice.

Arnel Jakupović. Foto: www.alesfevzer.com
Arnel Jakupović. Foto: www.alesfevzer.com

V 26. minuti je Iličić lepo podal Maksu Barišiću, nevarnost v kazenskem prostoru je v zadnjem hipu preprečil Bancu. V končnici prvega polčasa je Beugre dosegel zadetek, a je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

V 56. minuti je strel Iličića končal mimo leve vratnice Popescuja, v 69. minuti pa so po dolgi akciji in ostrem predložku Jakupovića z leve strani Svena Šoštariča Kariča od gola ločili centimetri.

Pet minut zatem je bilo vroče tudi pred domačimi vrati, po strelu z glavo Gjoka Zajkova je žoga zletela mimo leve vratnice Juga.

Manjkali so poškodovani Hilal Soudani, Blaž Vrhovec in Andraž Žinič, medtem ko sta bila Iličić in Lan Vidmar, ki sta izpustila nedeljski dvoboj proti Domžalam (4:1), v začetni postavi.

Zadetka s tekme Maribor – Universitatea Craiova

Konferenčna liga, 2. predkrog, prva tekma

MARIBOR – UNIVERSITATEA CRAIOVA 2:0 (0:0)
5.500; J. Repas 57., Jakupović 88.
RK: Maldonado 31./Universitatea Craiova

Sodnik: Mads Kristoffersen (Danska)

Povratna tekma bo v četrtek, 1. avgusta, ob 19.00.