Bo dobro napolnjen Ljudski vrt že nocoj dočakal osmi naslov državnih prvakov? Foto: Marko Madžarac
Bo dobro napolnjen Ljudski vrt že nocoj dočakal osmi naslov državnih prvakov? Foto: Marko Madžarac
Zoran Pavlovič
Vijoličaste bo na igrišču znova vodil kapetan Zoran Pavlovič. Foto: MMC RTV SLO
Nejc Pečnik
Celjska protiutež kreativnosti Pavloviča, bi moral biti Nejc Pečnik. Foto: MMC RTV SLO
Borut Semler
Borut Semler, eden najzaslužnejših igralcev za nepričakovani dvig Drave, bo moral v Kopru izpustiti zaradi nabranih rumenih kartonov. Foto: MMC RTV SLO
Primorju teče voda v grlo - se bodo Ajdovci prvič v samostojni Sloveniji preselili v 2. ligo? Foto: MMC RTV SLO

Štiri kroge pred koncem prvenstva se bosta v štajerski prestolnici pomerili prvi dve moštvi lige - Maribor in Mik CM Celje. Z zmago bi si "vijoličasti" že zagotovili neulovljivo prednost devetih točk (trenutna gol razlika +22:+14) v boju za naslov prvaka, s celjskim uspehom pa bi se sezona 2008/09 končala z dramatično končnico.

Sobota ob 16.00
LUKA KOPER (8. na lestvici) : LABOD DRAVA (9. na lestvici)

Če se bo nocoj v Mariboru odločalo o mestih na vrhu lestvice, se bo na Bonifiki o tistih na repu razpredelnice. Za oba kluba je to srečanje življenjskega pomena, saj bi zmaga tako rekoč že zagotavljala obstanek v ligi. Oboji v zadnjem obdobju igrajo dobro. Obalni prvoligaš se lahko pohvali z dobro obrambo, pa tudi v napadu je nekako steklo. Ekipi tokrat ne bo mogel pomagati le Petrovič. Skregano z logiko je Drava najboljše moštvo zadnjega dela prvenstva. Po petih zaporednih zmagah prihajajo Ptujčani v Koper samozavestni, čeprav bo manjkal Semler. Napovedan je boj za vsako žogo.

Prenos tekme Maribor - Mik CM Celje si lahko ogledate na TVS 2 in MMC-jevem kanalu (samo s slovenskih IP-številk)

Sobota ob 20.00
MARIBOR (1. na lestvici) : MIK CM CELJE (2. na lestvici)
Po šestih letih lahko Maribor nocoj osvoji svoj osmi naslov prvaka v samostojni Sloveniji. Naloga ni lahka. V razgreti Ljudski vrt prihaja Celje, ki zaseda drugo mesto in zaostaja šest točk. Vijoličasti so pod pritiskom, v zadnjih krogih pa igrajo v skromni formi. Sicer bodo močnejši kot so bili v Lendavi, saj se vračajo Pavlovič, Filekovič in Mihelič. Na tribuni pa bodo še vedno Mezga, Pridigar in Bunderla. Darko Milanič želi predvsem mirne glave svojih izbrancev, medtem ko Slaviša Stojanovič poudarja, da Celje nima kaj izgubiti. Grofi, ki jim bosta manjkala kaznovana Anđelkovič in Urbanč, se tekme veselijo in upajo, da bodo prvenstvo ohranili napeto do zadnjega kroga. V tej sezoni sta ekipi dvakrat remizirali, enkrat pa je zmagal Maribor. Na teh treh tekmah so gledalci videli tudi enajst zadetkov.

Sobota ob 20:00
RUDAR (3. na lestvici) : PRIMORJE (10. na lestvici)

Ajdovce v Velenju čaka težko delo. Trenutno so zadnji na lestvici, prišli pa bodo v goste k moštvu, ki je najuspešnejše v spomladanskem delu prvenstva. Toda pozor. Primorje je v tej sezoni za Rudar izredno neugoden nasprotnik, saj so rdeče-črni dobili vse tri medsebojne tekme. Trener knapov Marijan Pušnik v tem krogu ne more računati na kaznovanega Kolsija in zdi se, da ima kadrovskih težav vendarle več Vjekoslav Lokica. Pri Primorju ne bo Selimija, Cvijanoviča in Škerjanca. Ajdovci upajo na podoben pristop kot v prejšnjem kolu proti Celju in v tem primeru bi se možnosti za obstanek povečale.

Sobota ob 20.00
HIT GORICA (4. na lestvici) : NAFTA (6. na lestvici)

Goriški nogometaši so z zmago nad Domžalami v svoje vrste spet vnesli nekaj miru in ostali v boju za tretje mesto, ki v prihodnji sezoni še prinaša nastop na evropskem prizorišču. V zadnjih dneh so tudi ostro zavrnili namigovanja, da naj bi bili nekateri rezultati dogovorjeni vnaprej. Za tekmo z Nafto Miran Srebrnič ne bo mogel računati na N. Kovačeviča, Balažica in Živca, medtem ko ima Damir Rob kaznovana Ošlaja in Matjašca. Že dlje časa pa je odsoten Zemljič. Zanimivo bo videti, kako bo zmaga nad Mariborom vplivala na Lendavčane, ki bodo zdaj imeli vendarle dokaj mirno končnico. Se, tako kot pri Dravi, obeta serija zmag?

Ponedeljek ob 17.00
INTERBLOCK (7. na lestvici) : DOMŽALE (5. na lestvici)

Zadnja tekma tega kroga bo na sporedu v ponedeljek. Pomerili se bosta ekipi, ki bosta prvenstvo verjetno končali nekje na sredini lestvice, toda malo se bosta vendarle še morali potruditi. Negativna prvenstvena serija Interblocka traja že kar nekaj časa in v Ljubljanskem klubu se dobro zavedajo, da za mir v zadnjih treh kolih potrebujejo tri točke. Glede na kakovost, ki so jo letos že dokazali, bi jih lahko dobili z Domžalami, pa čeprav bo manjkal Čovič. Lanski prvaki, razen dokazovanja, kakšnih velikih dodatnih motivov na tej tekmi nimajo.

Lestvica:                             
MARIBOR          32 16 11  5 61:39  59
MIK CM CELJE     32 15  8  9 46:32  53
RUDAR            32 15  5 12 40:34  50
HIT GORICA       32 14  5 13 52:51  47
DOMŽALE          32 10 12 10 37:36  42
NAFTA            32 11  9 12 32:43  42
INTERBLOCK LJ    32 11  7 14 46:46  40
LUKA KOPER       32  8 12 12 33:43  36
LABOD DRAVA      32 10  5 17 41:49  35
PRIMORJE         32  7 12 13 31:45  33

Urban Laurenčič