Botev Plovdiv je v prvenstvu Bolgarije lani zasedel deveto mesto, je bil pa pokalni prvak in si prislužil mesto v Evropi. Foto: www.alesfevzer.com
Botev Plovdiv je v prvenstvu Bolgarije lani zasedel deveto mesto, je bil pa pokalni prvak in si prislužil mesto v Evropi. Foto: www.alesfevzer.com

Na prvi tekmi je za vijoličaste zadel Pijus Širvys. "Vedeli smo, da je bil žreb zahteven za uvodno fazo tekmovanja, kar se je tudi potrdilo. Gre za dobro ekipo, ki ima kakovost, a so premagljivi in se že usmerjamo k tekmi s to miselnostjo," je za klubsko spretno stran dejal Žiga Repas, ki meni, da so si zaslužili več na prvi tekmi.

"Rezultat ne odraža prikazanega na igrišču na ustrezen način, toda to je Evropa. Hitro si kaznovan za napako, za kakšne manj natančno izpeljane akcije. Smo pa imeli tudi precej pozitivnih zadev. Izhodišče ni imenitno, ni pa slabo. Omogoča nam boj za napredovanje, se pa zavedamo, da moramo biti v povratnem obračunu še bolj pozorni in zagnani," je dodal.

“Naš cilj je vedno zmaga, tudi v Bolgariji smo si jo želeli. Ni se izšlo, iz takšnih ali drugačnih razlogov. Nismo imeli pravilne izbire odločitev v napadalni tretjini, upam, da bomo to izboljšali. Pričakujem tekmovalen obračun z obeh strani. Tekma bo zelo zahtevna, in pomembno je, da bomo v tekmovalnem smislu na tisti ravni, na kakršni mora biti Maribor,” pa je povedal trener Ante Šimundža.

Če bo Mariboru uspelo preskočiti bolgarsko oviro, ga v 2. kvalifikacijskem krogu čaka Panathinaikos Benjamina Verbiča, Andraža Šporarja in Adama Gnezde Čerina. V primeru izpada pa bo evropsko pot nadaljevali v 2. kvalifikacijskem krogu Konferenčne lige.


1. predkrog, povratna tekma:
Četrtek ob 20.15:
MARIBOR – BOTEV PLOVDIV 1:2

Sodnik: Vitalij Romanov (Ukrajina)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.