Kaj bosta proti Celjanom pokazala Zoran Pavlovič in Dalibor Volaš? Foto: MMC RTV SLO
Kaj bosta proti Celjanom pokazala Zoran Pavlovič in Dalibor Volaš? Foto: MMC RTV SLO
Mariborski navijači si želijo osmega naslova državnih prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Nedžad Okčič
Nedžad Okčič nima veliko časa za rešitev koprske barke, ki za rešilnim osmim mestom zaostaja že za sedem točk. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja
Ko zadeva Etien Velikonja, Goričani zmagujejo. Foto: MMC RTV SLO

Darko Milanič se bo spoprijel s tvorcem domžalskih uspehov Slavišo Stojanovičem, ki od te sezone naprej sedi na klopi MIK CM Celja. Zanimivo bo tudi v spodnji Šiški, kjer bodo proti Interblocku državni prvaki iskali pot iz krize.

INTERBLOCK (4. na lestvici) - DOMŽALE (5. na lestvici), petek ob 14.00:
Interblock je na zadnjih tekmah le pokazal, zakaj je pred sezono veljal za enega izmed favoritov za naslov. Zmagovalno serijo pa bo težko nadaljevati, saj vrste Ljubljančanov redčijo poškodbe. Jolič in Salkič bosta manjkala, vprašljivi pa so Gerič, Jukan, Zavrl, Lazič in tudi Rakovič. Ob tem je kaznovan še Matič. Toda Interblock ima Zahoro, ki bo proti svojemu nekdanjemu klubu dodatno motiviran. Domžalčane bo tokrat vodil Dejan Djuranovič, potem pa bo z dopusta prišel Vlado Badžim. Kriza pri prvakih je globoka, toda prvi korak iz nje bi pomenil že morebitni uspeh v obračunu za lokalni prestiž.

LUKA KOPER (10. na lestvici) - LABOD DRAVA (8. na lestvici), petek ob 14.00:
V Kopru preživljajo težke čase. Ekipa ni vajena biti ravno na dnu lestvice, toda za izboljšanje položaja bo treba začeti zmagovati. Tega se kanarčki dobro zavedajo, toda preprosto že nekaj časa ne znajo sestaviti dobre igre. Na tekmi proti Dravi bo lahko igral tudi Rajčevič, ki se je poškodoval na tekmi z Rudarjem. Težave imajo tudi Ptujčani, ki so po dobrem začetku doživeli serijo štirih zaporednih porazov. Ljubinko Drulovič upa, da mu bo nasmeh na obraz vrnila zmaga na Bonifiki, toda njegovo ekipo čaka težko delo. Še posebej zato, ker je še vedno kaznovan Zilič.

MARIBOR (1. na lestvici) : MIK CM CELJE (3. na lestvici), petek ob 18.00:
Dvoboj v Ljudskem vrtu bi lahko ponudil najzanimivejšo predstavo tega kola. Maribor je vodilna ekipa prvenstva, Celjani pa so v naletu. V štajerski prestolnici srečanje pričakujejo mirno. Čeprav Mezga, Bačinovič in Lunder nimajo pravice nastopa, trener Darko Milanič nima preveč skrbi okoli sestave prve enajsterice. Vijoličasti so dobro uigrani in bodo na tej tekmi nastopili v vlogi favorita. Celjani, ki so nazadnje štirikrat zapored zmagali, imajo seveda svoje načrte kako odigrati proti Mariboru. Slaviša Stojanovič sicer napoveduje igro na zmago, toda zanj bi bila že točka uspeh. V svojih vrstah bo pogrešal Pokorna in Lovrečiča.

HIT GORICA (6. na lestvici) : NAFTA (2. na lestvici), petek ob 18.00:
Goričani bodo na krilih zmage proti Domžalam iskali nov skalp v dvoboju z drugouvrščeno Nafto. Varovanci Primoža Glihe, ki so na zadnjih treh prvenstvenih tekmah zmagali, vedo kaj bi prinesle nove tri točke. Gorica bi prišla tik pod vrh lestvice. To ni nerealno, saj je ekipa vse bolj uigrana. Manjkal bo Živec, v kombinacije pa se vrača Djukič. Nafta še vedno velja za eno slabših gostujočih ekip, toda to je priložnost, da ta vtis popravi. Manjkal bo le Caban, saj sta Ošlaj in Čeh okrevala po poškodbah, kazen pa se je iztekla Brezovačkemu. Vprašljiv je nastop Jankoviča, ki pa je z ekipo vseeno odpotoval v Novo Gorico.

RUDAR (7. na lestvici) : PRIMORJE (9. na lestvici), petek ob 18.00:
Na domačem igrišču je Rudar tretji v ligi, saj je na stadionu ob jezeru štirikrat zmagal, dvakrat remiziral in le enkrat izgubil. Tudi pred prihodom Primorja so v velenjskem taboru optimistični. Mirno se pripravljajo na novo prvenstveno preizkušnjo, ki bi jih Velenjčane lahko utrdila v srednjem delu lestvice. Dedič bo manjkal zaradi poškodbe mišice. V Ajdovščini so v zadnjih dneh čakali predvsem naslednika trenerja Pavla Pinnija, toda na tej tekmi bo ekipo še vedno vodil Ljubo Modijan. Novi trener pa naj bi bil znan prihodnji teden. Velikih sprememb v enajsterici Primorja ni pričakovati. Naj bi se pa v vrata vrnil Nenezič.

Urban Laurenčič