Darko Milanič naj bi predvidoma vodil Maribor vsaj štiri leta, a vse bo odvisno od izidov, ki se morajo glede na pričakovanja hitro izboljšati. Foto: Marko Madžarac
Darko Milanič naj bi predvidoma vodil Maribor vsaj štiri leta, a vse bo odvisno od izidov, ki se morajo glede na pričakovanja hitro izboljšati. Foto: Marko Madžarac
Zlatko Zahovič
Športni direktor NK-ja Maribor Zahovič verjame, da je prednost Kopra povsem ulovljiva, saj je do konca prvenstva še 29 krogov. Foto: Marko Madžarac
Robert Pevnik
Robert Pevnik je nazadnje vodil mladince CM Celje, s članskim moštvom pa se bo pomeril ob debiju na klopi Olimpije. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja
Okoli prestopa Velikonje je bilo veliko prahu, za njegove usluge sta se potegovala tudi Koper in Olimpija, ki pa tako kot tuji klubi nista hotela plačati 1,2 mio. evrov. Foto: EPA
Patrik Ipavec
Patrik Ipavec bo še kako prav prišel Kopru, ki je do zdaj večinoma igral le z enim pravim napadalcem. Foto: MMC RTV SLO
Suvad Grabus
Igor Benedejčič, trener Interblocka, v Velenju ne more računati na branilca Suvada Grabusa, ki bo počival zaradi kartonov. Foto: MMC RTV SLO

Piko na i dvotedenskemu premoru so postavili v Mariboru, kjer so prvaki podaljšali sodelovanje s trenerjem Darkom Milaničem in njegovim pomočnikom Antejem Šimundžo. Trenerskemu dvojcu, ki je lani prinesel "vijoličastim" osmo zvezdico, bi po koncu sezone potekla pogodba. "Tvorca novih uspehov, kar je vrnitev naslova državnega prvaka v Maribor po šestih letih, Darko Milanič in pomočnik trenerja Ante Šimundža sta podpisala novi pogodbi. Dogovor je zdaj veljaven do leta 2012," je novico na klubski strani oznanil športni direktor Zlatko Zahovič.

Vijoličasti verjamejo, da so na pravi poti
Po slabem štartu v prvenstvu, Maribor trenutno zaseda peto mesto z 10 točkami zaostanka za vodilnim Koprom, in zapravljeni priložnosti v Evropi, s katero bi poplačali tudi davčni dolg do države (800 tisoč evrov), je "ulica" že govorila o morebitni zamenjavi na klopi prvakov. Vendar vodstvo kluba in Zahovič očitno nista več privrženca naglih potez: "Po vseh opravljenih analizah imamo na klopi dvojec, vreden zaupanja. Izpolnjen je bil cilj z osvojitvijo naslova prvaka in zmago v superpokalu, v Evropi smo odigrali šest tekem. V prvenstvu trenutno malo zaostajamo, a sta Darko in Ante povsem predana svojemu delu in klubu."

V tretje gre rado - tudi Pevniku?
Novega stratega je dobila tudi Olimpija, uspešnega začasnega trenerja Safeta Hadžiča, ki bo trenersko šolanje dokončal do prihodnje pomladi, je zamenjal Robert Pevnik. Nekdanji igralec Olimpije se je nekaj časa kalil pod mentorstvom Slaviše Stojanoviča, nato pa je kratek čas vodil ptujsko Dravo in takrat še šampionske Domžale, pri katerih pa se ni proslavil.

Velikonja ostaja, Volaš pri Nafti
Sklepni del prestopnega roka ni pretresel - Etien Velikonja ostaja Goričan, Koper in tudi Olimpija pa brez kupnine razumljivo nista znala prepričati "vrtnic" v koristnost posoje enega najboljših napadalcev neposrednemu tekmecu. Nekonkurenčni boj mariborskih napadalcev je terjal pričakovano žrtev - Dalibor Volaš se je začasno preselil v Lendavo, kjer bo zadnji Nafti prišel še kako prav.

DOMŽALE (9.) - LUKA KOPER (1.) (danes ob 18.00)
Vlado Badžim se bo pomeril s "svojim" Koprom, s katerim se ni razšel gladko. Medtem ko "ravbarji" izgubljajo šampionski lesk, "kanarčki" postajajo vse resnejši kandidat za naslov, saj so do zdaj oddali le dve točki in zanesljivo vodijo na lestvici. Konkurenco v primorskem moštvu sta okrepila rekonvalescenta Patrik Ipavec in Kristijan Polovanec. Domžale, ki so nazadnje osvojile prvo prvenstveno zmago, so se okrepile z Juninhom. Brazilec je ob Kamniški Bistrici navduševal ravno v najlepših letih domžalskega nogometa.

MARIBOR (5.) - LABOD DRAVA (6.) (sobota ob 16.00)
Podravski derbi je tudi sosedski obračun na lestvici. Maribor ima samo eno točko več od Drave, kar prvakom zagotovo ne more biti v ponos. Odhod Volaša in nova Milaničeva pogodba sta signal igralcem, da so zdaj na potezi oni. Evropa je pozabljena, med odmorom je prišlo do počitka in zdaj morajo "vijoličasti" čim hitreje začeti plezati navzgor.

V mariborsko moštvo se vračata prepotrebna bočna igralca Mejač in Aljančič. Drava je na posojo znova dobila vezista Medveda, medtem ko napadalec Gorazd Zajc zaradi kartonov ne bo mogel zaigrati proti matičnemu klubu.

OLIMPIJA (7.) - CM CELJE (3.) (sobota ob 16.00)
Pevnik, v katerega senci naj bi še naprej deloval Hadžič, ne bo posegal v sestavo moštva, ki je v zadnjem mesecu pokazalo velik napredek. "Zmaji" bi se z uspehom pridružili srednjemu razredu in pokazali, da se resnično ne mislijo ukvarjati z bojem za obstanek in obnogometnim dogajanjem okoli Olimpije. Celjani želijo nadaljevati burno, a uspešno vožnjo, zadnja okrepitev je hrvaški napadalec Duspara, s katerim se je še zaostrila konkurenca v napadu.

RUDAR (2.) - INTERBLOCK (4.) (sobota ob 20.00)
Velenjčani so na Ptuju doživeli prvi poraz, zdaj pa bomo lahko videli, ali je bil to le slab dan ali pa Pušnikovi četi še manjka konstantnost. Z osveženimi močmi bi morali "knapi" z ritmom poskušati streti Interblock, ki počasi zdravi številne poškodbe, zaradi katerih se je oklenil previdnejše igre. "Kockarji" tako popolnjenega moštva letos še niso imeli in v Velenju se bo mogoče le predstavila udarna ljubljanska zasedba, ki so ji dodali še dva mladinca, Venezuelca Pereza in Črnogorca Radovića.

NAFTA (10.) - HIT GORICA (8.) (sobota ob 20.00)
Lendavčani tri točke proti Gorici potrebujejo za beg z dna, poleg Volaša je klub pričakovano okrepil Aleš Čeh. Mozaik je sestavljen in zdaj mora skromna Nafta, ki ima dobro podporo okolice, najti način, kako se obdržati v prvi ligi. Vodstvo goriškega kluba je odločno zanikalo, da je Miran Srebrnič po zadnjem porazu ponudil odstop. "Vrtnice" so nepričakovano pri dnu, prodajanje Velikonje jim je vzelo pozornost in vznemirilo moštvo, zato je uspeh v Prekmurju obveza tudi za goste.

Lestvica:
LUKA KOPER 7 6 1 0 14:7 19
RUDAR 7 5 1 1 12:4 16
MIK CM CELJE 7 4 1 2 9:7 13
INTERBLOCK LJ 7 3 2 2 10:7 11
MARIBOR 7 3 0 4 9:8 9
LABOD DRAVA 7 2 2 3 8:11 8
OLIMPIJA (-2) 7 3 0 4 9:9 7
HIT GORICA 7 2 0 5 9:12 6
DOMŽALE 7 1 2 4 8:17 5
NAFTA 7 1 1 5 7:13 4