Kaj se bo zgodilo s Samuelom Eto'ojem, naj bi bilo znano že kmalu. Kamerunec naj se v Italiji kljub osvojeni trojni kroni v sezoni 2009/10 ne bi počutil povsem tako, kot bi želel. Med drugim se ni naučil italijanščine. Foto: EPA
Kaj se bo zgodilo s Samuelom Eto'ojem, naj bi bilo znano že kmalu. Kamerunec naj se v Italiji kljub osvojeni trojni kroni v sezoni 2009/10 ne bi počutil povsem tako, kot bi želel. Med drugim se ni naučil italijanščine. Foto: EPA

V torek popoldne je v Milano prispela štiričlanska delegacija kluba, ki ga je januarja kupil ruski bogataš Sulejman Kerimov. V njej je bil tudi nekdanji nogometaš in športni direktor madridskega Reala Predrag Mijatović.
Eto'ju ponujajo štiriletno pogodbo, Interju pa 30 milijonov evrov. Na pogovorih med predstavniki obeh moštev je bil tudi Afričanov zastopnik Claudio Vigorelli. Predsednik Interja Massimo Moratti je po sestanku dejal: "Ponudba ni nespodobna. Anži je inteligenten in zanimiv klub. Zdaj moramo skupaj z nogometašem preučiti ponudbo."

Tarče Tevez, Kucka, Lavezzi
Potem ko je vse bolj jasno, da Wesley Sneijder odhaja v Manchester City, bi ob izgubi Eto'oja črno-modri morali tudi kaj kupiti, če želijo obdržati korak z evropskim vrhom. Ena glavnih tarč, o kateri se govori že precej časa, je v Angliji nezadovoljni Carlos Tevez. Drugi dve možnosti sta po pisanju La Gazzette dello Sport Slovak Juraj Kucka (Genoa) in Argentinec Ezequiel Lavezzi, ki bi lahko iz Napolija prišel v zameno za Gorana Pandeva.

30-letni Eto'o ima z Interjem sicer pogodbo še za dve leti, a jo je želel podaljšati še vsaj za eno leto oziroma iztržiti dodatke pri zdajšnji plači.
Upson v Stoke City
Občasni angleški nogometni reprezentant Matthew Upson bo kariero nadaljeval pri prvoligašu Stoke Cityju. 32-letni branilec, ki je v pretekli sezoni z West Hamom izpadel v drugo ligo, je podpisal dveletno pogodbo. Stoke se je predtem okrepil tudi z nekdanjim reprezentančnim branilcem Jonathanom Woodgatom.
Iz Partizana v Premier League
Blackburn se je okrepil s srbskim vezistom Radosavom Petrovićem. 23-letni in 193 centimetrov visoki nogometaš, do zdaj član beograjskega Partizana, je z novimi delodajalci sklenil štiriletno sodelovanje, Angleže pa je stal 3,4 milijona evrov. Petrović je zbral 16 nastopov za srbsko reprezentanco in zanjo zabil en gol.
Šesttedenski počitek za Pienaarja
Iz londonskega Tottenhama so sporočili, da bo vezist Steven Pienaar zaradi operacije dimelj z igrišč odsoten šest tednov. Južnoafriški reprezentant se je poškodoval preteklo soboto na prijateljski tekmi proti Athletic Bilbau (2:1).
Zaradi udarca ženske odstopil kot selektor
Selektor kolumbijske reprezentance Hernan Dario Gomez je odstopil s svojega položaja, potem ko so v javnost prišla poročila o tem, da je v soboto udaril žensko v nekem baru v Bogoti. Gomez je v izjavi za javnost izrazil obžalovanje nad dejanjem in dodal, da je izgubil nadzor nad svojim vedenjem. Vodstvo zveze je pojasnilo, da se bo sešlo v desetih dneh, toda ni pojasnilo, kdaj naj bi imenovalo Gomezovega naslednika.