Jose Mourinho se zaveda, da ga na Old Traffordu čaka dolg, dolg večer. Real Madrid je dobil zgolj eno od zadnjih petih tekem v Angliji (1:0 proti Tottenhamu leta 2011). Foto: EPA
Jose Mourinho se zaveda, da ga na Old Traffordu čaka dolg, dolg večer. Real Madrid je dobil zgolj eno od zadnjih petih tekem v Angliji (1:0 proti Tottenhamu leta 2011). Foto: EPA

Dobro vemo, kaj je naša naloga na Old Traffordu. Moramo zadeti. Če zadenemo, bomo v prednosti. To je vse zelo preprosto. Nocoj bi lahko zadeli več golov, lahko bi zmagali, a zmagala bi lahko tudi gostujoča ekipa.

Jose Mourinho, uefa.com
David De Gea
Igralec tekme je bil nedvomno David De Gea, ki je v večeru zbral kar 16 obramb. Ob zadetku Cristiana Ronalda je bil povsem nemočen. Foto: EPA
Danny Welbeck
Danny Welbeck je v Ligi prvakov na Santiagu Bernabeu dosegel svoj prvi zadetek v gosteh. Foto: EPA

Tekma je bila prežeta s spornimi trenutki in velikimi priložnostmi. David De Gea je ubranil tri ali štiri nevarne strele, tri ali štiri nevarne priložnosti pa smo zapravili tudi mi. V zadnji minuti jih je Lopez rešil z izjemno obrambo.

Alex Ferguson, uefa.com
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo se je držal obljube in zadetka proti svojemu nekdanjemu klubi ni proslavil. Po tekmi je nekaj časa preživel tudi v slačilnici Manchester Uniteda, kjer si je izmenjal nekaj besed s svojimi nekdanjimi soigralci. "Tekma je bila zame zelo čustvena. Poskušam ostati profesionalen in igrati najbolje za Madrid. Nepošteno bi bilo, če bi proslavil zadetek. Vrnitev na Old Trafford po štirih letih bo zelo posebna, še ena čustveno nabita tekma," je novinarjem po tekmi še dejal Ronaldo. Foto: EPA

Aktualni španski prvaki so srečanje začeli bliskovito, s kančkom sreče bi lahko povedli že v uvodnih minutah, a jih je United presenetil in zadel v prvem strelu na tekmi. Še pred odmorom je izid poravnal Cristiano Ronaldo, v nadaljevanju pa se mreža kljub številnim izjemnim priložnostim ni več zatresla.

Giggs v ugledni družbi
Zimzeleni valižanski vezist Ryan Giggs je tekmo začel na klopi, v igro je namesto Šindžija Kagave ob glasnih ovacijah celotnega stadiona vstopil po dobri uri igre. 39-letnik je vknjižil 150. nastop v evropskih tekmovanjih. Ta mejnik so pred njim dosegli le Paolo Maldini, Clarence Seedorf, Raul Gonzalez in Javier Zanetti.


Ferguson razočaran nad igro v prvem delu

"Tekma je bila prežeta s spornimi trenutki in velikimi priložnostmi. David De Gea je ubranil tri ali štiri nevarne strele, tri ali štiri nevarne priložnosti pa smo zapravili tudi mi. V zadnji minuti jih je Lopez rešil z izjemno obrambo," je za začetek po tekmi dejal menedžer Manchester Uniteda Alex Ferguson. Nadaljeval je: "Razočaran sem nad igro v prvem polčasu, igrali smo preveč ležerno, Realu smo omogočili, da je razvil svojo igro. V drugem polčasu smo taktiko nekoliko spremenili, Welbecka smo potisnili še bolj v napad, kar je marsikaj spremenilo."

'Fergie' ponosen na Ronalda
Pa napovedi za povratni obračun? "Težko bo. Vemo, da bodo zelo nevarni v protinapadu, čaka nas veliko dela. Pred tekmo bi takoj privolili v izid 1:1, brez dvoma. Na Santiagu Bernabeu je težko igrati in njihova statistika na tem stadionu je fantastična. Menim, da so možnosti za napredovanje 50:50 - napreduje lahko katera koli ekipa," je prepričan Ferguson, ki je še razkril, da se je Ronaldo v Unitedovi slačilnici po tekmi pogovarjal s svojimi nekdanjimi soigralci. "Ponosen sem nanj," je še povedal 71-letnik.

Van Persie: Moral bi zadeti
Nizozemski napadalec Robin van Persie je bil večji del tekme popolnoma neviden, nase je opozoril šele v 72. in v 93. minuti, ko je zapravil tri izjemne priložnosti. V 72. minuti ga je le nekaj centimetrov ločilo od vodilnega zadetka, zmagovitega pa mu je v izdihljajih tekme z izjemno obrambo preprečil vratar Diego Lopez. "V gosteh je to dober izid. Vsi tisti, ki so si tekmo ogledali, so videli priložnosti na obeh straneh in so najbrž zelo uživali. Sam sem imel tri zrele priložnosti, še posebej velika se mi je ponudila takoj po tem, ko sem zadel prečko. Moral bi zadeti gol," je priznal 29-letnik iz Rotterdama.

Možnosti še vedno enake kot pred tekmo
"Razplet tekme me ni presenetil. Razpletla se je po mojih pričakovanjih," je poudaril trener Reala Jose Mourinho in dodal: "Oni so taktizirali, mi ne. Ves čas so se branili in čakali na priložnosti ob prekinitvah. Mislim, da so spremenili način igre, branili so se z 11 nogometaši. V drugem polčasu niso stopili na našo polovico. Zaradi neodločenega izida je še vse odprto. Če me sprašujete po možnostih za napredovanje, bom rekel enako kot pred tekmo - 50:50. United nima neke prednosti zaradi doseženega zadetka v gosteh, mi smo sposobni na Old Traffordu zadeti več kot enkrat. Zmagovalec ne bo znan do zadnje minute."

"Se vidimo čez tri tedne!"
Portugalec je še v času, ko je bil na klopi Chelseaja, proti Manchester Unitedu v Premier ligi od 10 tekem izgubil zgolj eno, v Ligi prvakov pa je že moral priznati premoč kot trener Interja. "Dobro vemo, kaj je naša naloga na Old Traffordu. Moramo zadeti. Če zadenemo, bomo v prednosti. To je vse zelo preprosto. Nocoj bi lahko zadeli več golov, lahko bi zmagali, a zmagala bi lahko tudi gostujoča ekipa. Takšen je zdaj rezultat. Mi smo zadovoljni. Se vidimo čez tri tedne," je sklenil 50-letnik.

Ronaldo: Vse je še odprto
"Tekma je bila zelo težka. Manchester United ima zelo dobro obrambo, ves čas smo morali paziti, da nas ne presenetijo v protinapadu. Priigrali smo si ogromno priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Vsekakor smo sposobni doseči še več zadetkov," je dejal nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda in zdajšnji član Reala Cristiano Ronaldo, ki se že veseli vrnitve na Old Trafford: "Vse je še odprto. Na Old Traffordu imamo lepe možnosti za napredovanje. Prevzeli bomo pobudo in poskusili zmagati."

Lahko bi bilo bolje, lahko bi bilo slabše
Kar nekaj zaslug, da se je tekma končala z izidom 1:1, ima tudi Realov vezist Xabi Alonso, ki je v 72. minuti z zadnjimi močmi žogo po medlem strelu Robina van Persieja izbil z golove črte in preprečil novo vodstvo rdečih vragov. Bask je bil vprašljiv za prvo srečanje na Santiagu Bernabeu, a je stisnil zobe in s pomočjo injekcij na zelenici prebil 84 minut. "Igral sem, kolikor sem lahko. Čutil sem bolečino, a to je del nogometa. V prvem polčasu smo bili precej boljši, nato so nas presenetili in zadeli, a nam je uspelo izenačiti. V nadaljevanju so gostje zaigrali bolje in nam delo precej otežili," je priznal 31-letnik iz Tolose in dodal: "Končni rezultat ni najboljši, a vse je še odprto. Lahko bi bilo bolje, lahko bi bilo slabše. V Manchestru bo še zelo zanimivo."

Dobro vemo, kaj je naša naloga na Old Traffordu. Moramo zadeti. Če zadenemo, bomo v prednosti. To je vse zelo preprosto. Nocoj bi lahko zadeli več golov, lahko bi zmagali, a zmagala bi lahko tudi gostujoča ekipa.

Jose Mourinho, uefa.com

Tekma je bila prežeta s spornimi trenutki in velikimi priložnostmi. David De Gea je ubranil tri ali štiri nevarne strele, tri ali štiri nevarne priložnosti pa smo zapravili tudi mi. V zadnji minuti jih je Lopez rešil z izjemno obrambo.

Alex Ferguson, uefa.com