Alessandro Mancini se bo od zdaj naprej zadetkov veselil v Interjevem dresu. Foto: EPA
Alessandro Mancini se bo od zdaj naprej zadetkov veselil v Interjevem dresu. Foto: EPA
Christian Poulsen
Christian Poulsen bo po nemški Bundesligi (Schalke) in španski Primeri izkusil še Serie A. Foto: EPA

Drugovrščeno moštvo lanske sezone italijanskega prvenstva je dosežen dogovor potrdilo že prejšnji teden, prestop pa je po vrnitvi Brazilca z oddiha tudi uraden. Mancini s trenerjem Lucianom Spallettijem v italijanski prestolnici ni imel ravno rožnatega odnosa, po Christianu Chivuju pa je drugi zvezdnik zapored, ki bo zamenjal dresa prvih moštev zadnjih dveh sezon Serie A.

Romunski branilec je namreč lani izpeljal selitev iz Rima v Milano. Milančani so Mancinija lovili še preden je njihov trener postal Jose Mourinho, njegov prihod pa najbrž dokončno pomeni, da na San Siro ne bo Ricarda Quaresme. Črno-modri še vedno upajo na prihod Franka Lamparda.

Juve po prihodu Poulsena ne bo več kupoval
Danski nogometaš Christian Poulsen je podpisal štiriletno pogodbo z Juventusom. 28-letnik, ki je bil doslej član Seville, naj bi letno prejemal tri milijone evrov. Stara dama je že potrdila, da novih nakupov ne bo, po prihodu danskega obrambnega vezista pa je izpuhtel tudi interes za Xabija Alonsa (Liverpool) in Dejana Stankovića (Inter).

Karadžić na čelu srbske nogometne zveze
Novi predsednik Nogometne zveze Srbije je postal Tomislav Karadžić. Njegov predhodnik Zvezdan Terzić je odstopil marca zaradi policijske preiskave njegove vpletenosti v korupcijo.

De la Red nazaj v Madrid
Evropski prvak s špansko reprezentanco Ruben de la Red se po enoletni posoji pri Getafeju vrača k madridskemu Realu. 23-letnik je produkt mladinske šole kraljevega kluba.

Bridge še podaljšal s Chelseajem
Iz nogometnega kluba Chelsea so sporočili, da so z branilcem Waynom Bridgem podaljšali pogodbo še za štiri leta. "Sem izjemno vesel, da bo Bridge tudi v prihodnje nastopal za Chelsea. Nanj zelo računam," je ob tem povedal novi trener modrih Luiz Felipe Scolari.

Sorin zapušča Hamburg
Nekdanji kapetan argentinske nogometne reprezentance Juan Pablo Sorin se po dveh letih poslavlja od Hamburga.

Ž. K.