Andraž Šporar in soigralci so izločili že dve ekipi iz zgornje polovice lestvice Premier lige. Foto: Reuters
Andraž Šporar in soigralci so izločili že dve ekipi iz zgornje polovice lestvice Premier lige. Foto: Reuters

V 4. krogu je Middlesbrough, ki je na lestvici druge angleške lige na osmem mestu, senzacionalno izločil Manchester United na Old Traffordu po streljanju enajstmetrovk. Tudi tokrat so izbranci Chrisa Wilderja navdušili, 31.135 gledalcev je napolnilo stadion prvič po petih letih in vzdušje je bilo sijajno.

Po koncu tekme so se navijači veselili največjega uspeha v zadnjem desetletju. Zvesti privrženci že sanjajo o ponovitvi leta 1997, ko so se uvrstili v finale na Wembleyju, kjer pa je bil boljši Chelsea z 2:0. Blestel je Roberto di Matteo.

Kane zadel iz prepovedanega položaja
V rednem delu so bile gostje bližje zmagovitemu golu. Harry Kane je po uri tudi zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju. Zelo spretno se je izognil branilcem gostiteljem. Padel je že na tla, a se takoj pobral in iz bližine potisnil žogo v mrežo.

Josh Coburn je bil nepričakovani junak večera na stadionu Riverside. Foto: Reuters
Josh Coburn je bil nepričakovani junak večera na stadionu Riverside. Foto: Reuters

Gostitelji nevarnejši v podaljšku
Šporar se je zelo trudil, a ni prišel do strela v okvir vrat. V 96. minuti ga je zamenjal 19-letni Coburn, ki je v Championshipu letos odigral le 254 minut. V 104. minuti je Marcus Tavernier nevarno zapretil, a se je izkazal Hugo Lloris.

Na začetku drugega dela podaljška je Matt Crooks v kazenskem prostoru zaposlil Coburna, ki je z močnim diagonalnim strelom zatresel mrežo.

Vitrina Tottenhama bo znova prazna
Trener Tottenhama Antonio Conte je bil zaskrbljen, tudi zaključni pritisk njegovih varovancev ni prinesel izenačenja in razočaranje je bilo veliko. Tottenham že 14 let čaka na lovoriko. Leta 2008 je osvojil ligaški pokal. V tej sezoni bo vitrina znova prazna, saj je izpadel že v skupinskem delu Konferenčne lige, ko je doživel grenek poraz tudi proti Muri v Ljudskem vrtu.

Coburn: To je največji trenutek v karieri
"Nimam pravih besed. Izločili smo ekipo z vrha Premier lige na razprodanem stadionu. To je največji trenutek v karieri. Upam, da bomo tudi v četrtfinalu igrali doma proti velikemu tekmecu," je povedal Coburn.

Šporar in soigralci že v četrtfinalu Pokala FA

Luton dvakrat povedel, Werner in Lukaku pa rešila Chlesea
Drugoligaš Luton Town je prikazal odlično predstavo v prvem polčasu proti Chelseaju. Modri so na krilih odličnega Tima Wernerja zrežirali preobrat v drugem polčasu (2:3),.

Gostiteljem je uspel sanjski start, saj je Reece Burke že v 2. minuti z glavo matiral Kepo Arrizabalago. Izenačil je Saul Niguez po podaji Wernerja sredi prvega polačsa. Pet minut pred odmorom je Harry Cornick po protinapadu zadel za 2:1.

Izjemni Werner je v 68. minuti izenačil na 2:2, nato pa z desne strani še podal pred vrata, kjer je Romelu Lukaku v 78. minuti popeljal Chelsea v četrtfinale.


Pokal FA, osmina finala:
Peterborough – MANCHESTER CITY 0:2 (0:0)
Mahrez 60., Grealish 67.

CRYSTAL PALACE – Stoke City 2:1 (0:0)
Kouyate 53., Riedewald 82.; Tymon 58.

MIDDLESBROUGH – Tottenham * 1:0 (0:0)
Coburn 107.
* - po podaljšku

Middlesbrough: Lumley, Dijksteel, Fry, McNair (106./Peltier), Jones, Crooks, Howson (116./Bamba), Tavernier, Taylor (96./Bola), Šporar (96./Coburn), Watmore (75./Balogun).

Tottenham: Lloris, Romero, Dier, Davies (115./Scarlett), Doherty, Höjbjerg (81./Emerson Royal), Winks, Sessegnon (81./Bergwijn), Kuluševski (106./Reguilon), Son, Kane.

Sodnik: Darren England


Luton Town - CHELSEA 2:3 (2:1)
Burke 3., Cornick 40.; Saul Niguez 27., Werner 68., Lukaku 78.

Luton: Steer (14./Isted), Lockyer, Burke, Potts, Kioso, Mendes Gomes (76./Hylton), Osho, Berry (63./Campbell), Bell, Cornick (62./Jerome), Muskwe (76./Snodgrass).

Chelsea: Kepa, Hudson-Odoi (62./Vale), Sarr, Rüdiger, Kenedy (61./Pulisic), Loftus-Cheek, Jorginho (76./James), Saul Niguez, Mount, Werner, Lukaku.

Sodnik: Peter Bankes


SOUTHAMPTON - West Ham 3:1 (1:0)
Perraud 31., Ward Prowse 69./11-m, Broja 95.; Antonio 60.

LIVERPOOL - Norwich 2:1 (2:0)
Minamino 27., 39.; Rupp 76.

EVERTON - Boreham Wood 2:0 (0:0)
Rondon 57., 84.

NOTTINGHAM FOREST - Huddersfield Town 2:1 (2:1)
Surridge 29., Yates 37.; Lees 13.


Četrtfinale, sobota, 19. marca, ob 18.15:
MIDDLESBROUGH - CHELSEA

Nedelja, 20. marca, ob 13.30:
CRYSTAL PALACE - EVERTON

Ob 16.00:
SOUTHAMPTON - MANCHESTER CITY

Ob 19.00:
NOTTINGHAM FOREST - LIVERPOOL