Cristiano Ronaldo je mini krizo prebrodil z dvema zadetkoma, na koncu pa je jezen odvihral mimo novinarjev. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je mini krizo prebrodil z dvema zadetkoma, na koncu pa je jezen odvihral mimo novinarjev. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti
Težave za Ancelottija se kopičijo. Foto: EPA

Kar se je še na začetku zdelo rutinsko delo za branilce naslova, se je v sami končnici tekme spremenilo v pravo dramo. Madridčani so se iz Gelsenkirchna vrnili z dvema zadetkoma prednosti in Schalke se je zdel idealna priložnost, da madridski zvezdniki prebrodijo krizo in se vrnejo na zmagovite tirnice. Toda sinočnja tekma je krizo samo še poglobila. Rudarji, katerih navijači so preglasili nezadovoljno domače občinstvo, so v prvem polčasu dvakrat vodili. Le Cristianu Ronaldu se lahko Madridčani zahvalijo, da so odšli na odmor z neodločenim izidom.

Po zadetku Karima Benzamaje je kazalo, da je dvoboj odločen, toda le štiri minute pozneje je rezervist Sane poskrbel za izenačenje na 3:3. Ko je v 84. minuti drugič na tekmi Casillasa premagal še Klaas Jan Huntelaar, je v vrstah Madridčanov zavladala panika. Deset minut so si navijači Reala grizli nohte. V 87. minuti je Casillas ustavil poskus Saneja, tri minute pozneje še volej Höwedesa. Ko je Damir Skomina v 94. odpiskal konec, je trenerju Reala Carlu Ancelottiju vidno odleglo. Kako tudi ne, saj bi v primeru poraza skorajda zagotovo ostal brez službe. Kljub napredovanju so navijači na Santiagu Bernabeuu svoje igralce z zelenice pospremili z žvižgi in s tem izrazili tudi negodovanje nad dogodki v zadnjih dveh tednih, ko so vodstvo v prvenstvu prepustili Barceloni.

Molk Ronalda do konca sezone
Jezni Ronaldo, ki se je po številu v Ligi prvakov izenačil z Lionelom Messijem (75), je po tekmi odvihral mimo novinarjev in zabrusil, da ne bo govoril z mediji do konca sezone. Kamera televizijske postaje Canal Plus je na koncu tekme ujela Portugalca, ko je soigralcu Benzemaju rekel: "To je sramota." Mikrofonom pa se ni mogel izogniti Ancelotti. "Zelo mi je žal. Kot ste videli, smo igrali zares slabo. To škoduje našemu ugledu. Vse izrečene kritike so povsem na mestu," ni bežal od odgovornosti Ancelotti, ki ne najde odgovora, kako je še prejšnji mesec nedotakljivi beli balet (22 zaporednih zmag) padel tako nizko.

Ancelotti: Težko razumem, kaj se dogaja
"Težko je razložiti, kaj se dogaja. Smo profesionalci in ne bi se smeli smešiti. Očitno smo popolnoma izgubili samozavest. Kritična je predvsem obramba, od tam izhajajo vse naše težave. Ni še bilo ekipe, ki bi nam zabila štiri gole na domači zelenici. Naša organizacija je bila obupna. Edina pozitivna stvar je bila vrnitev Modrića," je povedal Ancelotti in se solidariziral z navijači: "Odziv navijačev je popolnoma normalen. Mi smo prvi, ki bomo povedali, da smo igrali slabo. Žvižgi so bili popolnoma upravičeni." O izgubi službe ne razmišlja: "Skušal bom rešiti stvari. O odstavitvi ne razmišljam. Težko je razumeti, kaj se je zgodilo, po vsem tistem, kar smo storili do decembra."

Casillas prevzel del odgovornosti
Casillas je bil ob koncu rešitelj Reala, čeprav mu očitajo, da je bil krivec pri treh od štirih golov Schalkeja. "Vratar mora biti krivec, če prejme štiri zadetke. Priznam, da ni bila ena od mojih boljših predstav, a ni čas, da govorim o sebi. Kot moštvo smo dotaknili dno. Zdaj moramo na vse pozabiti. Konec koncev bomo čez deset dni v bobnu na žrebu četrtfinale," je povedal Casillas, ki vse glasneje sliši ime Davida de Gee, vratarja Manchester Uniteda, kot njegove menjave za naslednjo sezono.

Na el clasico v slabi kondiciji
Kriza je za Madridčane prišla v najbolj nepravem času. Bliža se veliki prvenstveni obračun z Barcelono 22. marca, morda pa še dva el clasica v četrtfinalu Lige prvakov.