Zmaji so dobili obe domači pripravljalni tekmi. KAC so premagali z 2:1, Asiago pa s 5:2. Obisk je bil zelo dober, v petek pa se na Celovški 25 obeta lepo napolnjena dvorana. Lani je bilo na prvi tekmi proti Linzu 1000 gledalcev, v petek jih bo vsaj trikrat toliko. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič
Zmaji so dobili obe domači pripravljalni tekmi. KAC so premagali z 2:1, Asiago pa s 5:2. Obisk je bil zelo dober, v petek pa se na Celovški 25 obeta lepo napolnjena dvorana. Lani je bilo na prvi tekmi proti Linzu 1000 gledalcev, v petek jih bo vsaj trikrat toliko. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

Konec aprila je novi strateški partner postal Alexandre Levebvre, Kanadčan bo v petek tudi pripeljal 25 gostov na uvodno tekmo sezone. Navijači so že zelo zagreti. Prodali so 500 sezonskih vstopnic, največ v zgodovini kluba. Več kot polovica sedežev v dvorani je že zasedenih za uvodno tekmo.

Uspešen podjetnik Levebvre je izvršni direktor BMR Group, ki ima več kot 8000 zaposlenih, je član več upravnih odborov podjetij in lastnik vodilnega kanadskega podjetja za distribucijo gradbenih materialov in jeklenih izdelkov. Z njegovim prihodom so se cilji na Celovški 25 močno povišali, Olimpija želi v štirih letih postati prvak Lige IceHL.

Robert Sabolič,  ki je dosegel mojstrski gol proti Asiagu, v petek ne smel igrati, saj je prejel disciplinsko kazen igre na zadnji tekmi lanske sezone proti Bolzanu, ko je igral še za Beljak. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič
Robert Sabolič, ki je dosegel mojstrski gol proti Asiagu, v petek ne smel igrati, saj je prejel disciplinsko kazen igre na zadnji tekmi lanske sezone proti Bolzanu, ko je igral še za Beljak. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

V tej sezoni cilj končnica, nato pa napad na naslov v štirih letih
"Olimpija vse od prve sezone 2017/18 raste. Najprej smo leta 2019 osvojili trojno krono (pokal, državno prvenstvo in Alpsko ligo), nato smo se pridružili Ligi IceHL, zdaj pa smo pripravljeni za naslednji korak. Ključen je bil prihod novega strateškega partnerja, s katerim se začenja novo obdobje, ko bomo lahko izrazito dvignili cilje. S pokrovitelji smo sklenili štiriletne pogodbe, prišli so novi, mednarodni partnerji, vse to bo omogočilo rast," je poudaril predsednik Miha Butara, ki je večen optimist, pred letošnjo sezono pa je še posebej dobro razpoložen.

"V tej sezoni se želimo prebiti v končnico. Vsako sezono želimo narediti korak naprej in v štirih letih želimo postati prvaki Lige IceHL. Pred tem se ne bomo skrivali. Kadrovsko in organizacijsko želimo rasti. Naš cilj je postati evropsko pomemben klub. To pomeni, da bomo krojili vrh lige," ni prav nič ovinkaril Butara, ki je v rednem stiku z Levebvrom.

Lefebvre se bo čez dve leti preselil v Evropo
"Imamo redne tedenske sestanke, po telefonu pa se slišiva vsak dan. Diha za Olimpijo in si želi razvoj kluba. Še dve leti mora voditi veliko podjetje, potem pa bo šel v pokoj. Po upokojitvi se bo preselil v Evropo in bo reden spremljevalec naših tekem, v petek pa bo prišel na tekmo in bo pripeljal 25 najpomembnejših partnerjev iz ZDA in Kanade," je pojasnil Butara.

Strateški partner kluba Alexandre Levebvre bo v petek obiskal Tivoli. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič
Strateški partner kluba Alexandre Levebvre bo v petek obiskal Tivoli. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

Lani se niso prebili med osmerico
Olimpija je lansko sezono v Ligi IceHL po rednem delu končala na devetem mestu in v dodatnih tekmah za uvrstitev v končnico izgubila proti Pustertalu z 1:2 v zmagah. V finalu državnega prvenstva je nato s 4:0 v zmagah ugnala Jeseničane.

Karhula pričakuje že v petek izjemno predstavo na in ob ledu
V pripravah na novo sezono so zmaji v Tivoliju sredi avgusta premagali KAC z 2:1, v soboto pa z odlično igro v zadnji tretjini še Asiago s 5:2. Odigrali so tudi pripravljalni turnir v začetku tega meseca v Meranu proti nemškima ekipama. Po streljanju kazenskih strelov je bil uspešnejši Augsburg. Na drugi tekmi proti ekipi EV Landshut je Olimpija izgubila z 2:5.

"Mislim, da smo imeli uspešno pripravljalno obdobje. Ekipa je boljša kot prejšnjo sezono, tudi novinci so se dobro vključili. Pred tem je bila skoraj polovica ekipe tudi na olimpijskih kvalifikacijah, kar je posebej pomembno za mlade, ki so imeli priložnosti igrati težke tekme tudi z igralci iz Lige NHL. V petek na prvi tekmi sezone pričakujem izjemno predstavo na in ob ledu," je zbranim novinarjem na ljubljanski železniški postaji dejal trener Antti Karhula. Njegov novi pomočnik je nekdanji reprezentant Andrej Tavželj.

Trener hokejistov Olimpije Karhula: Mislim, da imamo več globine

Pavlin: Že v petek želimo razbiti Beljak

Kapetan ostaja Žiga Pavlin, ki bo 30. aprila dopolnil 40 let, a še vedno je odlično pripravljen in ne zaostaja za precej mlajšimi soigralci. Ima ključno vlogo v garderobi, kjer je bil že v lanski sezoni red.

"Moja vloga se ne bo veliko spremenila, a mi bo lažje, ker smo dobili nekaj izkušenih igralcev. Lani sva bila z Žigo Pancetom edina malo starejša slovenska hokejista. Tujci so se dobro vklopili in imamo res dobro ekipo, ki lahko preseneti vsakega tekmeca. Vsi komaj čakamo, da se bo v petek vse začelo. Vsi smo že močno naelektreni pred prvo tekmo. Že v petek želimo razbiti Beljak in vsem tekmecem v Ligi IceHL dokazati, da bodo imeli vsi v Tivoliju težko delo. Hkrati moramo ostati trezni, da se ne zaletimo preveč, to bo le ena od 48 tekem rednega dela," je razlagal veteran v zelenem dresu.

Kapetan se rad spominja preboja v finale 2008
Lepe spomine ima predvsem na sezono 2007/08, ko je Olimpija igrala v finalu Lige Ebel. Pavlin je odigral 42 tekem rednega dela in nato še nepozabnih 14 tekem v končnici, kjer je Olimpija izločila favorizirani KAC s 3:0 v zmagah in nato še Linz s 4:2 v zmagah. V finalu je Salzburg potreboval šest tekem za naslov.

"Bil sem del te uspešne zgodbe. Vem, kaj je potrebno, da se prebiješ v finale. Težko je povleči vzporedne točke. Imeli smo veliko krizo v tisti sezoni, s prihodom Todda Elika in trenerja Mika Posme pa se je vse spremenilo. Zadnja dva meseca smo ujeli ritem in nikomur nas ni uspelo ustaviti. Zdaj je to že precej v preteklosti, spomini pa so lepi," je spomine na izjemno sezono obujal Pavlin.

Izkušeni Blaž Gregorc bo steber obrambe v novi sezoni.
Izkušeni Blaž Gregorc bo steber obrambe v novi sezoni.

V Ljubljani vsi klubi zelo ambiciozni
Boj za navijače v Ljubljani se je močno zaostril. Nogometaši Olimpije vodijo v Prvi ligi, v tej sezoni so neporaženi in bodo igrali v Konferenčni ligi. Višje cilje imajo košarkarji Cedevite Olimpije v Ligi ABA in tudi v Evropskem pokalu. Rokometašice Krima želijo na zaključni turnir Lige prvakinj, rokometaši Slovana imajo zelo močno ekipo in prav tako želijo na vrh državnega prvenstva. ACH Volley je razred zase v odbojkarskem prvenstvu in že zdaj so znani zelo visoki načrti za naslednja leta.

"Zelo sem zadovoljen, da gre dobro tudi nogometašem in košarkarjem Olimpije. Mi smo bratsko povezani z zeleno barvo. Vesel sem, če dosegajo uspehe," je poudaril Butara.

Koncert pred uvodno tekmo proti Beljaku
Dogajanje pred petkovo tekmo bo pestro že od 17.30, ko bo za navijače odprta navijaška cona. Ob 18.00 bo koncert Petra Lovšina in Gregorja Skočirja ob spremljavi Španskih borcev.

Ulčar: Želimo postati glavni center za razvoj mladih hokejistov v regiji
Direktor kluba Anže Ulčar je napovedal, da bodo veliko pozornosti namenili navijačem z zanimivimi dodatnimi dejavnostmi že pred dvorano in nato tudi med tekmo.

"Dvignili bomo marketing kluba, želimo večji športni uspeh, ključen pa je tudi razvoj mladih. Povsod želimo biti dobri. Pri mladih selekcijah smo pripeljali Mitjo Šivica in še mladega ruskega trenerja. Imamo stalnega trenerja za treninge zunaj ledenih ploskev. Želimo postati glavni center za razvoj mladih hokejistov v regiji," je povedal Ulčar.


1. krog, petek ob 19.15:
OLIMPIJA – BELJAK
DUNAJ – GRADEC
KAC – SALZBURG
INNSBRUCK – VORARLBERG
BOLZANO – LINZ
PUSTERTAL – FEHERVAR


Olimpija Ljubljana v sezoni 2024/25:

Vratarji: Lukaš Horak, Luka Kolin, Lan Kavčič.

Branilci: Arvin Atwal, Blaž Gregorc, Jan Ćosić, Wyatt Ege, Aljoša Crnović, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Tian Hebar, Rožle Bohinc.

Napadalci: Alexandre Lavoie, Blaž Tomaževič, Robert Sabolič, Marcel Mahkovec, Kale Kerbashian, Rok Kapel, Žiga Mehle, Maris Bičevskis, Nik Simšič, Žiga Pance, Miha Beričič, Jaka Sodja, Miha Zajc, Luka Vodlan, Lovro Kumanović.

Glavni trener: Antti Karhula

Pomočnik trenerja: Andrej Tavželj

Trener vratarjev: Miro Seppänen

Direktor: Anže Ulčar