Kaj je tokrat pripravil izkušeni nizozemski lisjak Guus Hiddink? Foto: EPA
Kaj je tokrat pripravil izkušeni nizozemski lisjak Guus Hiddink? Foto: EPA
Slovenijo spet trese mrzlica
Dozdajšnje medsebojne tekme
Nogometaši srečno prispeli v Moskvo

Slovenska nogometna reprezentanca bo ob 17.00 na stadionu Lužniki začela prvo bitko dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Južni Afriki. Povratna tekma bo v sredo v ekspresno razprodanem mariborskem Ljudskem vrtu. Vsi si želimo, da bi bilo po moskovskem obračunu še vse odprto. Ob tem nam upanje dajejo besede selektorja Matjaža Keka, da bomo znova gledali "pravo" Slovenijo.

Tisto, ki je z odličnim zaključkom skupinskega dela kvalifikacij za las zgrešila neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo, z disciplinirano in pogumno igro pa dokazala, da lahko tudi favoriziranemu nasprotniku na njegovem igrišču "odvzame" igro. Bo tako tudi tokrat?

Nič živčnosti, veselje in zadovoljstvo
"V Moskvo smo prišli doseč rezultat, ki bi nam pred povratno tekmo dovoljeval razmišljanje o tem, da bomo mi zmagovalci tega dvoboja. Zavedamo se kakovosti ruske ekipe, strokovnega štaba, nihče pa nam ne more odreči želje po uspehu. Pri fantih ne čutim živčnosti, ampak veselje in zadovoljstvo. Bodite prepričani, da se bo Slovenija jutri pokazala kot prava reprezentanca," poudarja selektor Kek, ki o začetni enajsterici (vprašljiv je le Matej Mavrič-Rožič) tradicionalno ne razpreda.

Kult iz "Srečkovih časov" se vrača ...
Kdor koli bo stopil na umetno zelenico v Moskvi, ki je po Kekovih besedah manjša prednost za gostitelje, bo od sebe dal vse. Do zadnjega atoma moči. Slovenska reprezentanca je pač spet pridobila (vsaj) del kulta iz "Srečkovih časov", ko so reprezentanti na igrišču zanjo umirali, zunaj njega pa dihali kot eno.

Igralci so dobili dovolj podatkov
"Rusija je zelo močna v napadu, kjer so sami zvezdniki. Tega se zavedamo. Na drugi strani pa smo mi v kvalifikacijah dosegli neko taktično zrelost, ne gre samo za dobro igro v obrambi. Na razpolago imamo vse podatke, ki smo jih potrebovali, ruska zveza je bila pri tem zelo korektna. Dandanes je sicer nasploh zelo težko nekaj skrivati in prikrivati, tudi sam menim, da to nima pravega smisla. Zato ne prakticiram niti nekega groznega 'špijoniranja'. Igralci so in bodo vseeno dobili dovolj podatkov, da si bodo ustvarili sliko o ruski reprezentanci," še pravi Kek.

"Ne pričakujemo lahke tekme"
Ruski selektor Guus Hiddink s pristopom ne bo presenetil. "Igrali bomo napadalno. Toda nikakor nismo v položaju, ko bi lahko pričakovali lahko tekmo," je malce previden nizozemski strokovnjak, ki je zavrnil kakršna koli namigovanja o podcenjevanju tekmeca: "V naši reprezentanci ni niti najmanjše sledi o podcenjevanju. Vsi se zavedamo, da dvoboj s Slovenijo ne bo lahek. Vložek je pač prevelik."

DODATNE KVALIFIKACIJE ZA SP 2010
PRVE TEKME


Sobota ob 17.00:
RUSIJA - SLOVENIJA (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)
Ob 19.00:
GRČIJA - UKRAJINA
Ob 21.00:
IRSKA - FRANCIJA
Ob 21.30:
PORTUGALSKA - BiH

Slovenijo spet trese mrzlica
Dozdajšnje medsebojne tekme
Nogometaši srečno prispeli v Moskvo