Sebastjan Cimerotič: Vse, kar moramo pokazati, je tisto na terenu. Foto: MMC RTV SLO
Sebastjan Cimerotič: Vse, kar moramo pokazati, je tisto na terenu. Foto: MMC RTV SLO

Ko sem sprejel enoletno pogodbo, sem rekel, da pridem pomagat za eno leto. Mislim, da bi morali tako priti tudi gledalci navijat in poskušat to Olimpijo in jo dvignit na višji nivo.

Brane Oblak
Simon Sešlar
Simon Sešlar riše še zadnje poteze v kadrovski križanki. Foto: MMC RTV SLO

Že v drugi ligi smo imeli lepo število gledalcev. S prvo tekmo lahko veliko opravimo, če bomo dobro igrali in zmagali. Ko imaš pravi pristop, se nimaš česa bati. Z njim lahko kandidiramo za prva tri mesta.

Sebastjan Cimerotič
Aleš Remih
Aleš Remih je ostal direktor kluba. Foto: MMC RTV SLO
Oblak o lovljenju "ponočnjakov", Ibraimiju in preozkem igrišču

V novem nogometnem prvoligašu je vse pripravljeno na sobotni mestni dvoboj proti Interblocku. Klub je pripravil sezonske vstopnice (130 evrov za odrasle, 65 evrov za otroke), v predprodaji so na voljo tudi posamične vstopnice za sobotno tekmo, ki si jo lahko z nakupom v zeleni majici zagotovite že za 5 evrov, končujejo pa se tudi zadnje priprave nogometašev.

"Žreb nam ni bil najbolj naklonjen, ampak glede na to, kar sem videl - da igra Olimpija dobro proti boljšim - je bolje, da igramo proti favoritom na začetku," je na sredini novinarski konferenci o prvih tekmecih v prvenstvu povedal trener Oblak. Interblocku bodo sledile tekme proti Hitu Gorici, Rudarju in Mariboru, kar pomeni, da se bodo "zmaji" že na začetku sezone srečali z vsemi klubi, ki igrajo v evropskih pokalih.

Podpisala še Pokorn in Cvijanovič
Oblak je z igralskim mozaikom, ki ga ima, načeloma zadovoljen, čeprav ne bi imel nič proti, če bi bilo "vmes še nekaj popravkov". "Popravki" so se zgodili že nekaj ur po novinarski konferenci, saj sta pogodbo z Olimpijo podpisala tudi nekdanji reprezentant Jalen Pokorn (nazadnje je igral v Celju) in branilec Miroslav Cvijanovič (Primorje).

Novi športni direktor Simon Sešlar meni, da je ekipa kar dobro pripravljena: "Časa nismo imeli veliko, kakšen teden priprav bi nam še prav prišel. V Moravcih smo imeli okostje ekipe, ki je za razmere, v katerih smo, solidno. Opravili smo, kar smo si zadali. Dodali bomo lahko še kakšnega igralca, če bomo ocenili, da ga potrebujemo. Za prvenstvo, ki je dolgo, je zelo pomembno imeti širok kader igralcev, po drugi strani pa imamo igralce, ki še niso igrali na tem nivoju, in je to za njih priložnost, da pokažejo, da lahko računamo nanje. Na njih je, da to priložnost izkoristijo. Verjamemo, da so tega sposobni." Podobno razmišlja tudi Oblak.

V videonovici na desni strani si oglejte, kaj meni Oblak o lovljenju "ponočnjakov", Agimu Ibraimiju in preozkem igrišču v Spodnji Šiški.

Rudonja bo pomagal, ko bo imel čas
Po burnem dogajanju ob koncu lanske sezone so Olimpijo zapustili trener Jani Pate (Dekani), njegov pomočnik Alen Ščulac, Miran Pavlin, Amir Karič in Robert Volk (vsi štirje so odšli v Luko Koper). Zeleno-belega dresa ne bodo nosili več tudi Aleš Čeh, Ilija Kitič, Edo Bajrektarevič, Rok Cirar in Igor Lazič.

Zadržali so ljubljenca navijačev Cimerotiča (po Oblakovem mnenju bi ob trenutni pripravljenosti lahko igral tudi za reprezentanco (!)), Muamerja Vugdaliča in Željka Mitrakoviča, v ponedeljek pa je pogodbo podpisal tudi Mladen Rudonja, ki bo Oblaku na voljo, ko bo imel čas. Veliko dela ima namreč tudi v angleškem drugoligašu Leicester Cityju.

Dve okrepitvi so našli pri Interblocku (Enes Rujovič in Erik Salkič), dve pri Labodu Dravi (brazilski vezist Joao Gabriel da Silva in stari znanec Senad Tiganj), dve pa pri drugoligašu Šentjurju (Rok Roj in Almir Rahmanovič). Za največjo okrepitev velja 26-letni brazilski branilec Leo Bonfim, ki je nazadnje igral v portugalskem drugoligašu Gondomarju, bil pa je že član bolj znane Vitorie iz Setubala.

Poleg Braneta še en Oblak
Prvi vratar bo Damir Botonjič, ki je pred leti veljal za zelo obetavnega (uspešno je branil za turški Genclerbirligi). Potem ko je leta 2006 že končal kariero, je lani spet začel trenirati, vendar mu je hitrejšo vrnitev na zelenice preprečila prevelika telesna teža. Tudi zdaj ima še vedno kakšen kilogram preveč, a dela dobro in v klubu od njega veliko pričakujejo. Za njim prihajata še dva obetavna mlada vratarja. 17-letni Jan Oblak se je te dni celo pridružil treningom angleškega prvoligaša Fulhama, a se bo konec tedna vrnil in (še) ne bo zapustil Olimpije.

Oblakova pomočnika v strokovnem štabu bosta Safet Hadžič (nazadnje je bil pomočnik Slaviše Stojanoviča v Celju) in Jedinko Perica. "Kar dobro smo se ujeli. Perica je dober motivator, kar jaz nisem. Hadžič je izredno sposoben trener, ima tri milijone idej. Zna se zgoditi, da bo nekoč treniral velik klub. Pustim ga, da dela po svoje. Je zelo pomemben člen naše ekipe," pravi Oblak.

Cime: V slačilnici mora biti zdrava klima
Cimerotič je poudaril, da se igralci zavedajo, da je brezpredmetno preveč govoriti: "Vse, kar moramo pokazati, je tisto na terenu. Vsi vemo, zakaj smo tu. V slačilnici mora biti zdrava klima, v njej ne sme biti nobenega ljubosumja, nobenega prepiranja. Tudi sami igralci smo imeli sestanek in smo se zmenili, da ne bomo trpeli, če se bo kdo delal zvezdo ali počel, kar bo hotel."

Po besedah direktorja Aleša Remiha bo proračun kluba v novi sezoni 1,5 milijona evrov, kar je 300.000 evrov več kot lani.

Ko sem sprejel enoletno pogodbo, sem rekel, da pridem pomagat za eno leto. Mislim, da bi morali tako priti tudi gledalci navijat in poskušat to Olimpijo in jo dvignit na višji nivo.

Brane Oblak

Že v drugi ligi smo imeli lepo število gledalcev. S prvo tekmo lahko veliko opravimo, če bomo dobro igrali in zmagali. Ko imaš pravi pristop, se nimaš česa bati. Z njim lahko kandidiramo za prva tri mesta.

Sebastjan Cimerotič
Oblak o lovljenju "ponočnjakov", Ibraimiju in preozkem igrišču