Nogometaši Villarreala zavzeto trenirajo pred tekmo leta na El Madrigalu. Foto: EPA
Nogometaši Villarreala zavzeto trenirajo pred tekmo leta na El Madrigalu. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo bo verjetno stisnil zobe. Foto: EPA
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas je pri 21 letih postal kapetan Arsenala. Foto: EPA
Lukas Podolski
Lukas Podolski je že tretjo sezono v Münchnu, a se sploh ni znašel in hoče čimprej oditi. Foto: EPA

Cristiano Ronaldo je odšepal z igrišča ob sobotnem remiju proti Aston Villi (0:0), a je v ponedeljek že treniral in potoval v Španijo. Gary Neville, Dimitar Berbatov (poškodbi) in vratar Edwin Van der Sar (utrujenost) so ostali doma, Paul Scholes pa že trenira, a še ni pripravljen za velike napore.

Pellegrini že v soboto mislil na veliki obračun
Prva tekma na Old Traffordu se je končala brez zadetkov, zato evropskim prvakom odgovarja vsak remi z doseženimi zadetki. Rumena podmornica je v soboto doživela prvi poraz v Primeri division. Varovanci Manuela Pellegrinija so doma klonili proti Valladolidu z 0:3. Vse gole so prejeli že v prvem delu, zato se je Pellegrini odločil, da iz igre vzame Giuseppeja Rossija in Marcosa Senna.

Zenit pred zahtevno nalogo
Zanimiv bo tudi boj za drugo mesto v skupini H. Zenit mora najprej premagati Juventus, potem pa ga čaka še odločilna tekma proti Realu v Madridu čez dva tedna. V ruskem prvenstvu so varovanci Dicka Advocaata končali na 5. mestu, kar je bilo veliko razočaranje. Manjkal bo Sebastien Puygrenier, ki je pred dvema tednoma prejel rdeči karton proti Bateju v Minsku. Andrej Aršavin je še podžgal strasti pred tekmo, saj si na vsak način želi zapustiti klub v januarksem prestopnem roku. Juve si želi končati na prvem mestu v skupini, še posebej pa hoče popraviti slab vtis po porazu v derbiju Serie A proti Interju (0:1).

Fabregas novi kapetan topničarjev
Arsenal bo v zelo pomembni tekmi skupine G gostil Dinamo iz Kijeva. Topničarji se bodo verjetno lahko kmalu osredotočili le na Ligo prvakov, saj po porazih proti Aston Villi (0:2) in Manchester Cityju (0:3) za vrhom Premier lige zaostajajo že za velikih 10 točk. Na Emiratesu vre, saj je trener Arsene Wenger za kapetana imenoval Cesca Fabregasa, ki je nadomestil Williama Gallasa. Francoski branilec je prejšnji teden svoje soigralce kritiziral, da niso dovolj pogumni in borbeni. Gallas, ki je bil suspendiran za sobotni obračun proti Manchester Cityju, se proti Ukrajincem vrača v ekipo.

"Poldi" na vsak način želi oditi
Bayern v skupini F ne bi smel imeti težav z odpisano Steauo. Z zmago bi si Bavarci že zagotovili osmino finala. "Odločil sem se, da želim že januarja zapustiti klub. Obvestil sem tudi vodstvo kluba," je povedal Lukas Podolski. napadalec nemške izbrane vrste je povsem v senci Miroslava Kloseja in Luce Tonija. Trener Jürgen Klinsmann noče niti slišati o tej možnosti. "Spomladanski del bomo odigrali s štirimi napadalci, eden izmed njih je tudi Lukas Podolski," pravi "Klinsi", ki bo od januarja lahko računal tudi na Američana Landona Donovana.

Lyon ima velike težave s poškodbami
Fiorentina lovi zadnji vlak proti Lyonu. Italijani morajo nujno zmagati in računati še na poraz Francozov v zadnjem krogu doma proti Bayernu. Varovanci Cesareja Prandellija so v soboto s 4:2 odpravili Udinese in še vedno računajo na drugo mesto.

Branilec Lyona Anthony Reveillere je že končal sezono. 29-letnik si je ob poskusu odvzema žoge Stephanu Sessegnonu na tekmi proti Paris St. Germainu (0:1) strgal vezi v levem kolenu. Sedemkratni francoski prvaki v obrambi že pogrešajo Mathieuja Bodmerja in Francoisa Clerca. Francoski časnik L'Equipe je zato že namignil, da bo Lyon skušal v svoje vrste zvabiti branilca angleškega Sunderlanda Pascala Chimbondo.

5. krog, torek ob 20.45, skupina E:
VILLARREAL - MANCHESTER UNITED
AALBORG - CELTIC GLASGOW

Lestvica:                          
MANCHESTER UTD.    4  2 2 0  7:1  8
VILLARREAL         4  2 2 0  9:5  8
CELTIC GLASGOW     4  0 2 2  1:5  2
AALBORG            4  0 2 2  5:11 2


Skupina F:
BAYERN - STEAUA BUKAREŠTA
FIORENTINA - LYON

Lestvica:                          
LYON               4  2 2 0 10:6  8
BAYERN             4  2 2 0  6:2  8
FIORENTINA         4  0 3 1  3:6  3
STEAUA BUKAREŠTA   4  0 1 3  3:8  1


Skupina G:
FENERBAHČE - PORTO
ARSENAL - DINAMO KIJEV

Lestvica:                              
ARSENAL            4  2 2 0 10:3  8    
PORTO              4  2 0 2  5:7  6    
DINAMO KIJEV       4  1 2 1  3:3  5    
FENERBAHČE         4  0 2 2  3:8  2    


Skupina H:
ZENIT - JUVENTUS ob 18.30
BATE BORISOV - REAL MADRID

Lestvica:                           
JUVENTUS           4  3 1 0  7:3 10 
REAL MADRID        4  2 0 2  5:5  6 
ZENIT              4  1 1 2  3:4  4 
BATE BORISOV       4  0 2 2  3:7  2 

A. G.