Bo 'Il Fenomeno' še kdaj oblekel brazilski dres? Foto: EPA
Bo 'Il Fenomeno' še kdaj oblekel brazilski dres? Foto: EPA
Dunga je izvrstno opravil s prvim velikim tekmovanjem v selektorski vlogi in osvojil Copo Americo 2007 po finalni zmagi nad favorizirano Argentino. Kako bo tokrat? Foto: EPA

"Ne odlašam, ko je treba priložnost ponuditi igralcem, ki nimajo reprezentančnih izkušenj. Zdaj morajo le delati, potrditi svojo kakovost in si prigarati mesto v moštvu," še dodaja nekdanji kapetan Selecaa, pred katerim je eden najtežjih mesecev na brazilski klopi. Pred začetkom branjenja naslova v Pokalu konfederacij iz Nemčije ga čakata še vroči kvalifikacijski tekmi za SP 2010 z Urugvajem in s Paragvajem.

Brez Ronalda in Ronaldinha
45-letnik je s seznama prečrtal nekdaj prvi carioci Ronalda, ki še ni dovolj pripravljen, in Ronaldinha, ki pa v Milanu nima toliko težav s pripravljenostjo kot s formo: "Izbrali smo igralce, ki igrajo dobro na klubski ravni. Moramo narediti tisto, kar je najbolje za Brazilijo, Ronaldinho pa mora več igrati."

Pozor na tri obetavne novince
V kadru je pet nogometašev iz brazilskih klubov, med njimi tudi trije obetavni novinci: vratar Victor (Gremio), levi bočni branilec Andre Santos (Corinthians) in Ramires (Cruzeiro), ki bi že tokrat lahko vlekel glavne niti v brazilski zvezni liniji.

"Hočem se veliko naučiti in uživati v tej priložnosti, čeprav se zavedam svojih zmožnosti. Pripravljen sem se boriti za mesto v začetni enajsterici," zagotavlja 22-letnik, ki se bo kmalu pridružil Benfici.

Za gole bodo skrbeli Luis Fabiano, Pato, Robinho ...
Nesporno zvezdniška pri petkratnih svetovnih prvakih sta položaj desnega branilca z Danijem Alvesem (Barcelona) in Maiconom (Inter) ter seveda napadalna linija. Za gole bodo skrbeli Luis Fabiano (Sevilla), Alexandre Pato (Milan), Robinho (Manchester City) in Internacionalov Nilmar, ki je z eno zadnjih svojih mojstrovin v brazilskem prvenstvu proti Corinthiansu (pred zadetkom je obšel še pet nasprotnih nogometašev) osupnil ves svet.

Ž. K.