Najboljši slovenski strelec Milivoje Novakovič bo zagotovo igral od prve minute. Foto: EPA
Najboljši slovenski strelec Milivoje Novakovič bo zagotovo igral od prve minute. Foto: EPA
Matej Mavrič
Matej Mavrič (desno) je na Wembleyju dobro zamenjal Boštjana Cesarja. Foto: EPA
Slovenci nabrušeni čakajo Poljake

"Ni mi treba razlagati, za kaj gre. Kar nekaj ekip je še v igri za mesto na SP-ju ali za mesto v dodatnih kvalifikacijah. Sami smo se skušali po Londonu kar najbolje regenerirati, danes popoldan bomo še trenirali v Kidričevem in potem je to to. Najbolj sem vesel, ker v ekipi vsi igralci kažejo odgovornost, in že na začetku sem dejal, da bom zadovoljen, če bomo na koncu sami odločali o svoji usodi," je dejal slovenski strateg Matjaž Kek.

Namesto Cesarja Mavrič Rožič?
Mariborčan ne bo mogel računati na Boštjana Cesarja, čigar poškodba gležnja, ki jo je staknil na obračunu z Anglijo, je prehuda. Bržkone ga bo zamenjal član Koblenza Matej Mavrič Rožič. "Zagotovo gremo po tri točke, tekme pa se ne smemo lotiti brezglavo. Dvanajsti igralec bo Ljudski vrt, o tem sem prepričan, gledalci so nas vedno ponesli, in mislim, da bo tako tudi tokrat. Kaznuje nas lahko že vsaka najmanjša napaka," pravi Pirančan.

Kek ostaja skrivnosten
A po tri točke so prišli tudi Poljaki. Kako se jih lotiti? "Igrajo tehnično dovršeno, imam eno izmed dve možnosti, kako jih ustaviti. Morda bom poskušal z nekoliko spremenjeno začetno enajsterico, da bi tako od začetka izvajal pritisk na njihovo zvezno vrsto in malo pridobil hitrost. Bomo videli, za zdaj je še nekaj odprtih vprašanj v napadu," napoveduje Kek.

Milivoje Novakovič je treniral po individualnem programu, vsi drugi - razen Cesarja - pa so zdravi, dobro razpoloženi in odločeni, da Ljudski vrt spravijo na noge.


KVALIFIKACIJE ZA SP

SKUPINA 3


Sreda ob 17.20:
ČEŠKA - SAN MARINO

Ob 20.45 (prenos na TV SLO 2):
SLOVENIJA - POLJSKA
Verjetni postavi
Slovenija: Handanovič, Brečko, Mavrič, Šuler, Jokič, Kirm, Radosavljevič, Koren, Birsa, Novakovič, Dedič.
Poljska: Boruc, Golanski, Dudka, Žewlakow, Krzynowek, Blaszczykowski, M. Lewandowski, R. Lewandowski, Guerreiro, Smolarek, Obraniak.

Ob 20.45:
SEVERNA IRSKA - SLOVAŠKA
Lestvica:                            
SLOVAŠKA 7 5 1 1 19:8 16
SEVERNA IRSKA 8 4 2 2 13:7 14
POLJSKA 7 3 2 2 19:8 11
SLOVENIJA 7 3 2 2 10:4 11
ČEŠKA 7 2 3 2 8:6 9
SAN MARINO 8 0 0 8 1:37 0

Slovenci nabrušeni čakajo Poljake