Igralci madridskega Reala med enim od zadnjih treningov v trenažnem centru Vadebebas. Foto: EPA
Igralci madridskega Reala med enim od zadnjih treningov v trenažnem centru Vadebebas. Foto: EPA
Luka Modrić
Tottenhamova Luka Modrića in Michael Dawson sta bila na treningu dobro razpoložena. Foto: EPA
Ralf Rangnick
Ralf Rangnick: "Po 1. polčasu vodimo s 5:2. Tudi v drugem moramo biti tako dominantni kot v Milanu. Igrali bomo, kot da bi bilo 0:0." Foto: EPA

Madridčani bodo proti Tottenhamu branili prednost štirih golov (4:0). Trener Reala Jose Mourinho je nedavno dejal, da lahko le angleško moštvo nadoknadi takšen zaostanek, a to je bila bržkone le vljudnostna poteza. Zagotovo pa bodo Spursi storili vse, da se dostojno poslovijo od Evrope. V letošnji sezoni so sicer že uprizorili nekaj zasukov. Tako so proti Interju v skupinskem delu zaostajali že s 4:0, na koncu pa po treh golih Garetha Bala iztržili znosen poraz (4:3). V Londonu so nato Milančane premagali s 3:1.

Benzema znova v napadu Reala
"Že to, kar smo dosegli do zdaj, je fantastična izkušnja. V sredo bomo še enkrat dali vse od sebe in videli bomo, kaj se bo zgodilo," je dejal strateg Tottenhama Harry Redknapp, ki tokrat ne bo mogel računati na kaznovanega Petra Croucha, zato bosta v napadu začela Jermain Defoe in Roman Pavljučenko. Na drugi strani se v moštvo Reala vrača francoski napadalec Karim Benzema.

Pod Rangnickom Schalke prerojen
Tudi prednost Schalkeja v obračunu z Interjem je lepa +3 (5:2). Povrhu vsega jo bodo branili na domačem igrišču. Novi trener Ralf Rangnick je moštvo več kot očitno prerodil, saj je dobilo vse tri tekme pod njegovim vodstvom. Nazadnje je v Bundesligi padel še Wolfsburg (1:0), ki ga vodi prav nekdanji trener "knapov" Felix Magath. "S to zmago smo dobili potrebno mirnost in samozavest za obračun z Interjem, ki bo zagotovo poskušal preobrniti izid. Njihova napadalna linija je zares izjemna," razmišlja branilec Schalkeja Benedikt Höwedes.

Leonardo: Upanje umira zadnje
Inter si je rane nekoliko ublažil z zmago nad Chievom. "Verjamem, da je vse mogoče. Enako mislijo tudi igralci. Samuel Eto'o nam je povedal kar nekaj zgodb o velikih povratkih in lepo ga je bilo poslušati," se hrabri trener modro-črnih Leonardo. Brazilec bo znova lahko računal na stebra obrambe Lucia, ki je odslužil kazen. Bolni Wesley Sneijder je odpotoval z moštvom, čeprav verjetno ne bo zaigral. Enako kot branilec Walter Samuel, ki se vrača po petmesečni odsotnosti zaradi poškodbe križnih vezi. Tekmo bo sodil Slovenec Damir Skomina skupaj s pomočniki Primožem Arharjem, Markom Stancinom in Slavkom Vinčićem.

LIGA PRVAKOV

Četrtfinale

Povratne tekme, torek ob 20.45:
MANCHESTER UNITED - CHELSEA 1:0

ŠAHTAR - BARCELONA 1:5

Sreda ob 20.45:
TOTTENHAM - REAL MADRID 0:4
Verjetni postavi:

Tottenham:
Gomes; Assou-Ekotto, Kaboul, Dawson, Ćorluka; Bale, Modrić, Jenas, van der Vaart; Defoe, Pavljučenko.

Real Madrid:
Casillas; Ramos, Albiol, Carvalho, Marcelo; Alonso, Khedira, Di Maria, Özil, Ronaldo; Benzema.


Sodnik: Nicola Rizzoli (ITA)

SCHALKE - INTER 5:2

Verjetni postavi
Schalke:
Neuer; Učida, Höwedes, Matip, Sarpei; Jurado, Farfan, Papadopoulos, Baumjohann; Edu, Raul.

Inter:
Cesar; Maicon, Lucio, Ranocchia, Nagatomo; Zanetti, Motta, Cambiasso; Stanković; Eto'o, Milito.

Sodnik:
Damir Skomina (SLO)

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.

POLFINALE, torek, 26. aprila, ob 20.45:
INTER/SCHALKE - CHELSEA/MANCHESTER UTD
Povratna tekma bo 4. maja. Sreda, 27. aprila, ob 20.45:
REAL/TOTTENHAM - BARCELONA/ŠAHTAR
Povratna tekma bo 3. maja.

Finale bo 28. 5. na Wembleyju.