Zlatko Zahovič je proti ZRJ-ju dvakrat zadel na Euru 2000, tretjič pa 28. marca 2001 za Bežigradom. Foto: Reuters
Zlatko Zahovič je proti ZRJ-ju dvakrat zadel na Euru 2000, tretjič pa 28. marca 2001 za Bežigradom. Foto: Reuters

V dežju na stadionu Partizana je vodstvo Slovencem že v 10. minuti po strelu Zlatka Zahoviča iz kota z glavo zagotovil Željko Milinovič. Zvezna republika Jugoslavija (ZRJ) je izenačila v 51. minuti, ko je pritisk gostiteljev sadove obrodil z zadetkom Predraga Djordjevića. Varovanci Srečka Katanca so do konca tekme zadržali vse napade domačih in mesec pozneje z zmago proti Ferskim otokom (3:0) potrdili drugo mesto v skupini za Rusijo, ki so jo štiri dni pred beograjskim podvigom v Ljubljani ugnali z 2:1.

Velemojster Zahovič
28. marca 2001 je v istih kvalifikacijah ZRJ gostoval za Bežigradom. Na tekmi z malo priložnostmi je goste v vodstvo popeljal Savo Milošević, ki je v 33. minuti iz bližine zadel po podaji Nikole Lazetića z desne strani. Ko so slovenski navijači že obupovali, je v 94. minuti s prostega strela s približno 25 metrov Zlatko Zahovič mojstrsko streljal in zadel levi spodnji kot sicer zelo zanesljivega vratarja Aleksandra Kocića. Slovenija je bila na nogah!

V Charleroiju 3:3
Veliko manj zadovoljni so slovenski nogometaši z igrišča odhajali slabo leto prej na evropskem prvenstvu. Na uvodni tekmi v Charleroiju so 13. junija 2000 v 57. minuti povedli s 3:0 (dvakrat je zadel Zahovič, enkrat pa Miran Pavlin), a dobrih 15 minut pozneje je bil izid poravnan. Jugoslovani so senzacijo preprečili z dvema goloma Miloševića in enim Ljubinka Drulovića.

Čeh zabil zadnji gol za Bežigradom
V legendo se je vpisala tudi prijateljska tekma med Slovenijo ter Srbijo in Črno goro 18. avgusta 2004, saj je bila zadnja reprezentančna na stadionu za Bežigradom. Slovenci, ki jih je prvič vodil Brane Oblak, so do remija z 1:1 prišli v 83. minuti, ko je Nastja Čeh s prostega strela izničil zaostanek iz 49. minute. Tedaj je zadel Nenad Jestrović.